Sute de copii din Botoșani s-au întâlnit, vineri, cu Pompierul Sam! FOTO

Sute de copii din Botoșani s-au întâlnit, vineri, cu Pompierul Sam! FOTO

Peste 700 de copii din municipiul Botoșani au făcut astăzi traseul "Caravanei pompierului Sam". Curioși, entuziaști și plini de energie, cei mici s-au arătat încântați de antrenamentul coordonat de angajații ISU, captând atenția trecătorilor de pe Pietonalul Unirii.

"Traseul a fost dificil pentru vârsta lor. Trebuia să deschidă o ușă, să treacă printr-un tunel, să urce pe tobogan și să salveze cățelul sau ursulețul, să alerge printre jaloane și să stingă un incendiu imaginar. Surpriza cea mai mare e întâlnirea cu pompierul Sam, care a împărțit îmbrățișari, zâmbete și bomboane. A fost ceva nemaipomenit de frumos astăzi. Unii nu se mai despărțeau de pompieri sau voiau să ia mascota acasă. Foarte mulți au spus că vor să fie pompieri când vor fi mari. Activitatea a atras foarte multe laude, dar cea mai mare satisfacție a fost zâmbetul de pe fețele copiilor", relatează entuziast Dorina Lupu, purtător de cuvânt ISU Botoșani. În ceea ce privește scopul acțiunii, sublocotenentul spune că: "Vrem să le arătăm oamenilor cât de frumoasă e meseria de salvator și, totodată, să îi îndemnăm să urmeze o astfel de carieră".

Micuții au fost salvatori pentru câteva minute, iar experiența le-a plăcut atât de mult, încât majoritatea le-au cerut voluntarilor ISU să repete traseul. 

"A fost foarte solicitant, dar bucuria copiilor este cea mai mare motivație", mărturisește David Iftimie, voluntar ISU și, totodată, Pompierul Sam. 

"Chiar dacă este foarte obositor, pentru că au fost sute de copii, noi îi ajutăm și îi învățăm cu drag. Mă bucur că sunt atrași de ideea de siguranță, de conștiință, sunt atrași de uniforma noastră", explică Andrei Ciobotariu, voluntar ISU.

"Mă bucur mult că băiatul meu a avut ocazia să participe la așa ceva, să se pună în postura unui salvator. Iar bucuria de pe chipul lui chiar mă face să mă gândesc că ar putea avea, într-o zi, o asemenea carieră", spune Liliana Cumpănă, mama unui participant la activitate.

Partenerii caravanei sunt Primăria Municipiului Botoșani și Fundația SMURD. Mascota Sam este realizată de Teatrul Vasilache din Botoșani. 

Acțiunea are și un precedent, desfășurat de Ziua Copiilor, pe 1 iunie. 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Handbal masculin: CSM Botoșani – CSM Vaslui, scor 19-33

Luni, 12 Noiembrie 2018
473

Meciul CSM Botoșani – CSM Vaslui, de sâmbătă, 10 noiembrie, s-a încheiat cu scorul de 19-33 (9-18). Cu toate că botoșănenii sperau la victorie, iar echipa adversară le-a ...

Antrenorul Leonard Bibirig: "Ne așteaptă o etapă dificilă, la Botoșani. Sunt mult mai competitivi"

Marţi, 6 Noiembrie 2018
840

Antrenorul echipei vasluiene de handbal masculin, Leonard Bibirig, fost antrenor al lotului național în această categorie, a precizat că se așteaptă la un meci dificil cu botoșănenii. Ech...

Leonard Bibirig și CSM Vaslui vin în Polivalentă pentru un duel cu CSM Botoșani

Sâmbătă, 3 Noiembrie 2018
656

După meciul cu Bacău, finalizat cu un scor foarte strâns, echipa botoșăneană de handbal masculin trebuie să înfrunte deținătoarea primului loc în clasamentul Diviziei A. Disputa CSM II...