Sindicalistii botosaneni din Educatie au castigat in instanta dreptul de a primi salarii marite cu 50%. CINE VA PLATI?

Sindicalistii botosaneni din Educatie au castigat in instanta dreptul de a primi salarii marite cu 50%. CINE VA PLATI?

LIVIU AXINTE, liderul LSI Botosani

Cel mai mare trimf din ultimii douazeci de ani, spune Maria Tiprigan! Cele doua sindicate din invatamantul botosanean, si anume Liga Sindicatelor din Invatamant si Sindicatul Invatamantului Preuniversitar, au castigat in instanta procesele care se refereau la majorarea cu 50% a salariului profesorilor.

"Tribunalul Botosani a dat castig de cauza in vreo 40 de dosare, care s-au pronuntat pana acum, pentru marirea salariului personalului din invatamant cu 50%. Urmeaza sa se produca toate caile de atac, sa vedem daca vor fi contestatii, si daca hotararile judecatoresti vor ramane definitive, vom solicita punerea in plata a acelor hotarari judecatoresti, insemnand diferenta de 33%, incepand din octombrie 2008, pana astazi", a declarat Liviu Axinte, liderul LSI.

Bucuria ca s-au castigat procesele avand aceasta cauza, de marirea salariului personalului din invatamant cu 50%, s-a regasit si la SIP, unde Maria Tiprigan a precizat ca este cel mai mare triumf din ultimii douazeci de ani.

"Am castigat toate procesele care au avut drept cauza marirea salariului personalului din invatamant cu 50% a salariului personalului din invatamant de la 1 octombrie 2008. Vreau sa le transmit guvernantilor ca trebuie suplimentat bugetul pentru educatie. Este cel mai mare triumf al nostru din ultimii douazeci de ani", a spus Maria Tiprigan, presedinta SIP.

Ramane de vazut, insa, de unde vor veni banii necesari, in conditiile in care criza economica afecteaza din ce in ce mai grav bugetul.

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
79

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
73

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
142

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...