Simpozionul Județean "Spune NU drogurilor" - FOTO

Simpozionul Județean "Spune NU drogurilor" - FOTO

Luni, 15 aprilie 2019, la Liceul Tehnologic "Petru Rareș" din Botoșani s-au derulat activitățile primei ediții a Simpozionului Județean "Spune NU drogurilor", organizat în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani, Palatul Copiilor Botoșani, Casa Corpului Didactic Botoșani, Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani.

Au fost prezentate și dezbătute teme de interes pentru profesori, părinți și elevi precum dependența de tehnologie, dependența de rețelele de socializare virtuale, dependența de jocuri online și teme sensibile precum cele legate de dependența de droguri. 
Activitățile simpozionului s-au desfășurat cu implicarea directă a elevilor și profesorilor, i-au reunit pentru a identifica împreună soluții și strategii pentru prevenirea, evitarea sau reducerea dependențelor de orice tip, cu sau fără drog. 

Profesor Axinte Violeta, coordonatorul simpozionului, a afirmat că „este important să obținem informații corecte, să cunoaștem beneficiile unui stil de viață sănătos și, mai ales, să încurajăm elevii să se implice în proiecte importante pentru întreaga comunitate locală”.

La rândul său, profesor Cazacu-Hofman Ciprian, membru al echipei de organizare și coordonare a simpozionului, afirmă că „subiectul adicțiilor este complex și ofertant, iar elevii, profesorii, părinții deopotrivă pot construi răspunsuri și soluții viabile pentru problema comună a adicțiilor patologice”.

Prima ediție a Simpozionului Județean „Spune NU drogurilor” s-a încheiat într-o notă optimistă, participanții au expus soluții pentru un stil de viață sănătos și au schițat deja câteva obiective și tematica ediției următoare a simpozionului.

 

 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A vrut să-și ducă soția la Maternitate, dar s-a "împotmolit" în asfalt!

Joi, 25 Aprilie 2019
1151

Un botoșănean a povestit, plin de năduf, ce a pățit pe un drum din județul Botoșani. Pentru că soția, însărcinată în aproape 9 luni, se simțea rău, bărbatul a urcat în ...

Parlamentul austriac a votat: Românii rămân fără bani

Joi, 25 Aprilie 2019
317

Străinii şi familiile mari, inclusiv românii, vor fi principalele categorii vizate de reduceri ale beneficiilor sociale în Austria, în baza unei reforme care a fost votată joi &ic...

Cum combini alimentele de Paști pentru a evita afecțiunile digestive

Joi, 25 Aprilie 2019
136

Afecțiunile digestive, inamicul numărul 1 al marilor sărbători. Cum se servesc preparatele pentru a evita aceste probleme. Sfaturi pentru masa de Paște: cum ar trebui să servească românii...