Simpozionul Județean "Spune NU drogurilor" - FOTO

Simpozionul Județean "Spune NU drogurilor" - FOTO

Luni, 15 aprilie 2019, la Liceul Tehnologic "Petru Rareș" din Botoșani s-au derulat activitățile primei ediții a Simpozionului Județean "Spune NU drogurilor", organizat în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani, Palatul Copiilor Botoșani, Casa Corpului Didactic Botoșani, Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani.

Au fost prezentate și dezbătute teme de interes pentru profesori, părinți și elevi precum dependența de tehnologie, dependența de rețelele de socializare virtuale, dependența de jocuri online și teme sensibile precum cele legate de dependența de droguri. 
Activitățile simpozionului s-au desfășurat cu implicarea directă a elevilor și profesorilor, i-au reunit pentru a identifica împreună soluții și strategii pentru prevenirea, evitarea sau reducerea dependențelor de orice tip, cu sau fără drog. 

Profesor Axinte Violeta, coordonatorul simpozionului, a afirmat că „este important să obținem informații corecte, să cunoaștem beneficiile unui stil de viață sănătos și, mai ales, să încurajăm elevii să se implice în proiecte importante pentru întreaga comunitate locală”.

La rândul său, profesor Cazacu-Hofman Ciprian, membru al echipei de organizare și coordonare a simpozionului, afirmă că „subiectul adicțiilor este complex și ofertant, iar elevii, profesorii, părinții deopotrivă pot construi răspunsuri și soluții viabile pentru problema comună a adicțiilor patologice”.

Prima ediție a Simpozionului Județean „Spune NU drogurilor” s-a încheiat într-o notă optimistă, participanții au expus soluții pentru un stil de viață sănătos și au schițat deja câteva obiective și tematica ediției următoare a simpozionului.

 

 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Simona Halep, atacată cibernetic. Ce a apărut pe contul său de Instagram

astăzi, 08:19
144

Hackerii au pus stăpânire pe contul de Instagram al tenismenei, postând o serie de imagini în opțiunea Instastory.Redăm, mai jos, imaginile care au apărut pe contul de Instag...

"Tradiție și coeziune europenă", tur și concurs cu 25 de tineri botoșăneni

astăzi, 07:22
70

25 de tineri ai Centrului de voluntariat ”Botoșani, orașul meu drag” (BOMD) au participat, luni, 23 iulie a.c., la o activitate de cunoaștere a orașului Botoșani. Ghid ...

Impact violent între un taxi și un Audi. O persoană, transportată la Urgențe

Marţi, 23 Iulie 2019
1663

Un impact violent a avut loc, marți după-amiază, între un taxi Ford și un Audi, la intersecția dintre strada Onicescu și Calea Națională. Taximetristul, în vârstă d...