Revolta unui dascăl după ce profesoara înjunghiată în fața cancelariei a fost găsită vinovată. "Nu aveți suflet, sunteți seci pe dinăuntru şi complici cu agresorul"

Revolta unui dascăl după ce profesoara înjunghiată în fața cancelariei a fost găsită vinovată. "Nu aveți suflet, sunteți seci pe dinăuntru şi complici cu agresorul"

Comisia Liceului "Spiru Haret" din Ploiești a analizat cauzele incidentului deosebit de grav în care un cadru didactic a fost înjunghiat de un fost elev. Profesoara de matematică care a fost înjunghiată în fața cancelariei a fost găsită vinovată de producerea incidentului, împreună cu portarul instituției.

 Învățătoarea Mara Luana Rauca a luat atitudine pe Facebook după această decizie greu de înțeles. 

Redăm integral postarea:

"În România secolului 21 profesorii sunt carne de tun. Cad victimele agresiunilor exercitate de către elevi şi părinți şi societatea aplaudă aceste acte de violență. Profesorii plâng şi-şi strigă dreptatea, dar nimeni nu vrea să îi audă. Culmea este că printre surzi se numără şi colegi de-ai lor, colegi care ştiu doar să îşi aduleze superiorii ca să fie „bine”. Să fie bine pentru cine? Pentru ei sau pentru colegii agresați?

Sunt scârbită de starea învățământului românesc, de nedreptățile şi înjosirile la care am ajuns să fim supuşi, inclusiv de către ai noştri, cei care ar trebui să ne fie camarazi pe câmpul de luptă. 

Mi-a mai rămas doar să vă strig, stimabili „colegi”, să vă fie ruşine pentru tot ce faceți! Priviți-vă în oglindă şi veți vedea cât de urâțiți ați devenit în răutatea şi nepăsarea voastră. Sunteți complici şi asta vă descalifică în fața noastră. Nu meritați furia mea şi nici lacrimile colegei noastre care este victima celui care a înjunghiat-o, dar şi a voastră. În nemernicia voastră distrugeți un om, dar Dumnezeu nu doarme.

Toți plătim la un moment dat pentru faptele noastre. Să vă fie ruşine pentru modul în care ați acoperit rahatul! Să vă fie ruşine pentru laşitatea voastră, pentru slugărnicia la care v-ați condamnat! 

Mă întreb cu ce ochi veți îndrăzni să vă priviți colega de acum înainte. Cum veti dormi noaptea la gândul că ati aruncat un pumn de sare peste rana celei cu care împărțiți cancelaria? Cum ați putut da verdictul că victima este vinovată? Trebuia să fie înjunghiată la poarta şcolii ca să vă respecte minunatul regulament? Atât ați putut hotărî în micimea judecății voastre? 

Voi, cei din comisia aceea de anchetă, sunteți oameni? Este colega voastră care a fost pe punctul să îşi piardă viața, nemernicilor! În locul ei v-aş târî prin tribunal şi sper cu tărie ca această traumă să o fi întărit şi să vă pedepsească pentru strâmba voastră judecată. 

Nu aveți suflet, sunteti seci pe dinăuntru şi complici cu agresorul. ROFUIP-ul este arma voastră pe care o scoateți la înaintare ca să iasă bine colegiul. Ați uitat că voi toți sunteți acel colegiu? În fața noastră ați dat prost, foarte prost şi ne-ați convins că nu vă pasă de oamenii voştri. Vă pasă doar de voi, membri ghiocei ai comisiei de anchetă!

Vremurile acestea sunt tulburi şi scârba care m-a cuprins în ultimul timp se accentuează cu fiecare act de nedreptate asupra oamenilor vulnerabili, elevi şi profesori deopotrivă. 

O colegă a fost înjunghiată de un fost elev la un colegiu din Ploieşti. A supraviețuit, slavă Domnului! Acum a fost găsită vinovată de conducerea şcolii pentru ceea ce s-a întâmplat. Aşa este convenabil. Victima este vinovată de faptul că trebuia să se afle la poarta şcolii. În gândirea ghioceilor aşa s-ar fi prevenit atacul asupra ei. A greşit că s-a lăsat înjunghiată în fața cancelariei nerespectând regulamentul de ordine şi funcționare pe care l-a semnat, de fapt procesul verbal din CP. Acum trebuie să le pupe mâinile acestora pentru că nu va fi sancționată. 

Încă o umilință la care este supusă, încă o palmă, încă o traumă. Aşa se rezolvă lucrurile în țara noastră. Acoperim rahatul şi ne amăgim că duhoarea nu răzbate.

Zilele următoare presupun că agresorul va fi eliberat. Asta mai lipseşte din această poveste ca să fie totul perfect. 
Ruşine!”

În 29 ianuarie, un fost elev al Colegiului, a intrat în școală și a înjunghiat-o cu un cuțit pe profesoara de matematică, în fața cancelariei. Profesoara era de serviciu pe școală în ziua respectivă și nu a respectat Regulamentul de Organizare și Funcționare care prevede următoarele: „Profesorul de serviciu asigură desfășurarea procesului de învățământ în bune condiții, îndrumând și controlând activitatea din școală (clădirea școlii, atelierelor, cămin băieți, curtea școlii), având următoarele atribuții: alin. 4 supraveghează intrarea elevilor în școală, împreună cu portarul”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
346

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
611

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
170

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...