Președintele CJE cere dialog pe tema burselor reduse: „Elevii nu sunt o prioritate pentru autorități”

Președintele CJE cere dialog pe tema burselor reduse: „Elevii nu sunt o prioritate pentru autorități”

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) din Botoșani se împotrivește reducerii burselor elevilor din municipiul-reședință de județ, poziție ce este adusă la cunoștință de către președintele structurii.

Potrivit organizației, bursele reprezintă un aspect important în viața școlară a tinerilor, atât pentru cei cu rezultate extraordinare la învățătură, dar și pentru cei pentru care acești bani îi ajută să facă față vieții.

Deși pe data de 26 noiembrie, aceste burse au primit aprobările necesare pentru a putea fi majorate, pe 11 decembrie primarul Cosmin Andrei a anunțat lipsa banilor pentru această majorare.

„Sunt indignat să aflu că municipalitatea botoșăneană dorește micșorarea burselor școlare, la doar câteva luni după ce acestea au fost mărite. Consiliul Județean al Elevilor, reprezentat de mine, consideră aceasta măsură este o jignire la adresa tuturor elevilor botoșăneni, care așteaptă de mai bine de o lună primele burse pentru anul școlar 2020-2021. Constat cu regret că la Botoșani educația este lăsată la voia sorții. Din păcate, Consiliul Local nu este capabil să își mențină promisiunea față de elevi. Din păcate, în urma hotărârii de guvern prin care cuantumul minim pentru bursele școlare este de 100 de lei, o sumă mult prea mică pentru a susține nevoile elevilor, vedem iarăși că elevii nu sunt o prioritate pentru autorități”, declară Iosif Pintilie, președintele CJE Botoșani.

El a mai precizat, pentru o astfel de decizie, care influențează în mod clar viața elevilor, poziția reprezentanților beneficiarilor nu a fost solicitată. Liderul spune că așteaptă ca CJE să fie contactat de către decidenții locali.

„Dragi membri ai Consiliului Local Botoșani. Elevii au nevoie de voi, elevii au nevoie de burse. Educația trebuie susținută financiar, iar decizia de micșorarea a burselor școlare este într-o antiteză totală cu o educație de calitate. Telefoanele noastre sunt mereu deschise, speram să purtăm cât de curând o discuție cu voi, pentru că elevii au nevoie de asta”, a mai transmis Pintilie.

 

Spune-ne opinia ta