O instituție de învățământ din Botoșani își schimbă denumirea. Este nevoie de votul consilierilor județeni!

O motivație importantă o oferă chiar managerul unității de învățământ, care precizează în adresa către Consiliul Județean că, "până în prezent, nici o instituție publică din județ nu a încercat să își atribuie numele marelui compozitor".

O instituție de învățământ din Botoșani își schimbă denumirea. Este nevoie de votul consilierilor județeni!

Proiectul de hotărâre privind aprobarea schimbării denumirii Școlii Populare de Arte și Meserii Botoşani în Şcoala Populară de Arte "George Enescu" Botoşani se află pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Județean de astăzi, ședință care va începe la ora 10.00.

O motivație importantă o oferă chiar managerul unității de învățământ, care precizează în adresa către Consiliul Județean că, "până în prezent, nici o instituție publică din județ nu a încercat să își atribuie numele marelui compozitor".

Adresa către Consiliul Județean Botoșani a managerului Școlii Populare de Arte și Meserii, Liviu Andronic, datează de la începutul lunii februarie 2018 și solicită schimbarea denumirii instituției prin atribuirea denumirii "George Enescu". 

"Menționez faptul că această propunere a fost validată prin vot în Adunarea Generală a personalului instituției noastre în data de 18 ianuarie 2018, iar în sprijinul acestei denumiri au fost aduse următoarele argumente: George Enescu a fost compozitor, violonist, pedagog, compozitor și dirijor, fiind considerat cel mai mare muzician român. Deși este născut la Liveni, județul Botoșani, până în prezent nici o instituție publică din județ nu a încercat să își atribuie numele marelui compozitor", scrie Liviu Andronic adresa către Consiliul Județean Botoșani.

În consecință, președintele CJ a inițiat un proiect de hotărâre în acest sens, pe care l-a înaintat consilierilor.

Școala Populară de Arte și Meserii funcționează în subordinea Consiliului Județean Botoșani și desfășoară activitate pe baza planului de învățământ, a planului anual de școlarizare, a programelor analitice precum și pe baza unor proiecte culturale complementare procesului de învățământ.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
272

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
474

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
140

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...