Lecții de educație fiscală pentru elevi, la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani

Lecții de educație fiscală pentru elevi, la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală desfăşoară de câţiva ani, cu sprijinul institutiilor de invatamant, sesiuni de educaţie fiscală sub forma unor lecţii deschise în cadrul unităţilor de învăţământ din ciclurile primar şi gimnazial.

Anul acesta, prin organizarea unui eveniment intitulat Ziua Porţilor Deschise, programat pentru data 27 noiembrie 2018 -  in sediile judetene ANAF, s-a dorit sporirea gradului de acces, transparenţă şi interacţiune cu viitorii contribuabili. 

Astfel, la nivelul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Botosani, Inspectoratul Scolar Judetean Botosani a confirmat prezenta in aceasta zi, in intervalul orar 10:00 – 13:00, la sediul organului fiscal, a unor grupuri de elevi din cadrul Scolilor gimnaziale nr. 13, nr. 2 si Scolii gimnaziale "Sf Nicolae". 

La această întâlnire oficiile de gazda au fost indeplinite de doi reprezentanţi ai A.J.F.P. Botosani, Crina Frandes, din cadrul Serviciului Asistenta Contribuabili, si Liliana Gherasa - Compartiment Comunicare. 

Celor aproximativ 70 de elevi, care au raspuns invitatiei la eveniment,  le-au fost prezentate, in sala de sedinte  a institutiei, de catre Crina Frandes din cadrul Serviciului Asistenta Contribuabili – un material video educativ cu privire la rolul,  structura si atributiile principale ale structurilor din cadrul ANAF: Inspectia Fiscala, Directiile Antifrauda Fiscala, unitatile de vama, precum si notiuni generale referitoare la impozite si taxe, destinatia si necesitatea colectarii acestora, despre importanţa achitării la termen obligaţiilor fiscale, au fost definiti si explicati - adecvat nivelului lor de intelegere - termenii de „evaziune fiscala”, „bon fiscal”, „taxe vamale” etc. (Comunicat de presa)



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
291

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
504

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
149

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...