Județul Botoșani va avea un Centru Județean de Excelență cu personalitate juridică, condus de un director

Județul Botoșani va avea un Centru Județean de Excelență cu personalitate juridică, condus de un director

Decizia înființării unui Centru Județean de Excelență cu personalitatea juridică, în municipiul Botoșani, a fost luată în cadrul Consiliului de Administrație al Inspectorarului Școlar Județean, dar girul final trebuie să îl dea consilierii locali. 

Acest Centru ar urma să devină funcțional de la 1 septembrie 2017 și va avea sediul la Colegiul Național M. Eminescu.

Printr-o adresă transmisă municipalității, Inspectoratul Școlar solicită completarea proiectului rețelei școlare cu Centrul Judetean de Excelenţă.

Centrul Judeţean de Excelenta Botoşani va avea ca scop asigurarea condiţiilor optime de pregătire şi dezvoltare a copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte. 

"Judeţul Botoşani dispune de cadre didactice implicate în formarea copiilor şi tinerilor capabili de performanţă, a căror activitate şi ale căror rezultate sunt recunoscute la nivel naţional şi internaţional şi de o bază materială adecvată care să susţină o activitate competitivă a Centrului Judeţean de Excelenţă. În ultimii 4 ani şcolari, elevii botoşăneni au obţinut un număr de 739 de premii la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale, din care 684 pe plan naţional şi 55 pe plan internaţional", se arată în raportul de specialitate ce va fi supus dezbaterii și aprobării în ședința de Consiliu Local de vineri. 

Directorul Centrului de Excelenţă va fi numit pe bază de concurs, iar organigrama va mai cuprinde profesorii care lucreaza pe discipline, arii curriculare sau domenii stiintifice; cadre didactice auxiliare, după caz; un psiholog; un administrator financiar (contabil); un informatician/ administrator de retea; un secretar.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Tumoare de 10 kilograme, scoasă din abdomenul unei botoşănence!

astăzi, 07:10
940

Femeia în vârstă de 50 de ani, din Manoleasa, care a ajuns pe masa de operaţie, le-a spus medicilor că în urmă cu aproximativ doi ani a observat că abdomenul tot îi creşt...

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

Duminică, 19 Noiembrie 2017
1339

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
1026

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...