IȘJ: Rata de promovare a examenului de titularizare a crescut la 58,19%, după soluționarea contestațiilor

IȘJ: Rata de promovare a examenului de titularizare a crescut la 58,19%, după soluționarea contestațiilor

În urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, rata de promovare la nivelul județului Botoșani a crescut la 58,19 %, cu 1,55 %  % față de cea dinaintea soluționării contestațiilor, arată Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, în anul 2019, după soluționarea contestațiilor, rata de promovare a fost de 52,34 %, iar în 2018, de 49,38%.

„Anul acesta, numărul total al contestațiilor depuse a fost de 67. În cazul a 64 de contestații (91,42%), notele au fost modificate astfel: pentru 43 de lucrări contestate, notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 21 de lucrări notele inițiale au fost micșorate”, a menționat Ana-Maria Loghin, purtător de cuvânt al IȘJ Botoșani.

Potrivit acesteia, pe tranșe de note, cinci candidați au obținut nota 10 după contestații, față de patru înainte de soluționarea lor, iar 258 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, restul obținând note sub 7.

„Reamintim că în centrele de evaluare au fost notate 452 de lucrări, întrucât: 58 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 1 candidat a fost eliminați pentru tentativă de fraudă, iar lucrările a 3 candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei. Candidatul eliminat pentru tentativă de fraudă nu va fi repartizat pe post în anul școlar 2020-2021”, a transmis Loghin.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată, minimum nota 5.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice, organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, în perioada 12 - 14 august, în aula Colegiului Național „A. T. Laurian”.

Detalii suplimentare sunt disponibile atât pe site-ul titularizare.edu.ro, unde Ministerul Educației și Cercetării a publicat astăzi, 11 august, la ora 11:00, rezultatele finale, cât și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean din Botoșani, la acest link.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mâine nu se primesc cereri de la fermieri pentru acordarea ajutorului pentru cei afectați de criza Covid-19. APIA a suspendat primirea cererilor

astăzi, 19:03
199

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură –Centrul Județean Botoșani a anunțat astăzi potențialii beneficiari ai Măsurii 21 « Sprijin temporar cu caracter excepțional...

BECJ Botoșani: Personalului implicat în procesul electoral își va primi banii până la sfârșitul săptămânii viitoare

astăzi, 18:18
571

Sumele necesar a fi plătite personalului implicat în procesul electoral pentru alegerile locale din 27 septembrie vor fi achitate până la sfârșitul săptămânii viitoare....

Lucrări de plombare a străzilor la Botoșani: O juma' de sac de pietriș, o lopata și 30 de secunde, și gata "plombarea" - VIDEO

astăzi, 15:49
466

O juma' de sac de pietriș, o lopata și 30 de secunde, și gata "plombarea". Cam asta pare a fi cea mai bună afacere de la Botoșani și tot astfel se explică de ce marile companii ca...