În funcție de decizia școlilor, elevii sunt așteptați să ajungă mâine la școală în intervalul 7:00-7:30

În funcție de decizia școlilor, elevii sunt așteptați să ajungă mâine la școală în intervalul 7:00-7:30

Ministrul Monica Anisie a făcut astăzi o serie de precizări înainte de susținerea examenelor de Evaluare Națională care se vor desfășura mâine cu strictă respectare a măsurilor de siguranță.

Astfel, în funcție de decizia școlilor, elevii sunt așteptați să ajungă la școală în intervalul 7:00-7:30 pentru testarea temperaturii în condițiile epidemiei de coronavirus. Accesul elevilor în sălile de examene se va face până la oră 8:30, fiecare unitate având stabilit un grafic pentru a evită aglomerația, iar inspectorii școlari vor monitoriza că toate aceste măsuri de prevenire să fie îndeplinite.

 "La poartă unității de învățământ va există un cadru medical care va realiză triajul epidemiologic și va îndruma elevii către sălile de examen, împreună cu un cadru didactic din comisia de examen. Pentru acei copii cu temperatură peste 37,3, recomand cadrelor medicale să repete succesiv de 3 ori acel procedeu de luare a temperaturii și să lase un termen de 2-5 minute pentru procesul acesta În fiecare centru de examen au fost luate măsurile de prevenire, s-a dezinfectat. Fiecare inspectorat va monitoriza că toate aceste măsuri de prevenire să fie îndeplinite", a declarat Anisie. 

Ea a reiterat că, anul acesta, examenul de Evaluare Națională va fi susținut în două etape, prima dintre ele urmând să înceapă mâine: "A două etapă, pentru elevii care se află în izolare sau care mâine au peste 37,3 temperatură e organizată pe 29 iunie. Această etapă se va organiza înaintea repartiției computerizate din 10 iulie. Toți copii absolvenți de clasă a VIII-a au șanse egale. Aceste probe se organizează în peste 4.253 de centre de examen. Mulțumesc tuturor cadrelor didactice pentru mobilizarea de care au dat dovadă de susținere, sunt peste 75.000 de profesori care participă la prima etapă a evaluării".

În ceea ce privește modalitatea de corectare, anul acesta lucrările vor merge în alt județ decât cel din care face parte elevul, decizia fiind valabilă inclusiv în cazul Capitalei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
15

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
178

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
29

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...