Fost inspector școlar din Botoșani, despre bacalaureat: "Nu sunt procente mulțumitoare"

Fost inspector școlar din Botoșani, despre bacalaureat: "Nu sunt procente mulțumitoare"

Pentru județul Botoșani, rata de promovabilitate a bacalaureatului, înainte de contestații, este de 70,67%, 1932 de absolvenți obținând medii de trecere, din 2865. Acest rezultat nu este, în viziunea Adei Macovei, fost inspector școlar general, unul mulțumitor.

"Îmi pare rău că nu sunt procente mulțumitoare pentru Botoșani și pentru România. Totuși, examenul acesta nu este un concurs, nu are un număr limitat de locuri, asta însemnând că ar trebui să îl promoveze un număr foarte mare de absolvenți de liceu, atâta timp cât au ei au fost 12 ani la școală și au promovat toate materiile, mult mai multe decât materiile pe care le au la bacalaureat.

Vorbim despre un procent mic, mai puțin de trei sferturi dintre elevi au promovat bacalaureatul. Dacă e să vorbim de cifrele astea reci, e și mai trist, pentru că, acum 3-4 ani, aveam și 3600-3800 de elevi înscriși la bacalaureat", a declarat Ada Macovei, profesor doctor în chimie și consilier județean, în cadrul unei emisiuni a Somax TV.

Șapte absolvente din județul Botoșani au obținut media 10 la examenul de bacalaureat. Trei dintre acestea și-au finalizat studiile liceale la Colegiul "Eminescu", două la Liceul Pedagogic, iar celelalte două la Colegiul "Grigore Ghica" din Dorohoi, respectiv Liceul "Mihai Ciucă" din Săveni. Niciun absolvent al formei serale din Botoșani nu s-a înscris la bacalaureat, iar, de la frecvență redusă, s-au înscris trei elevi, dintre care doar unul a promovat examenul.

Anul trecut, în județ au fost obținute trei note de 10 și o rată de promovare de 64,7%.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
250

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
404

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
127

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...