Atelier EBRU la Asociația Vis de Artist. "Una dintre cele mai bune experiențe pe care le-am avut vreodată!" - FOTO

Atelier EBRU la Asociația Vis de Artist. "Una dintre cele mai bune experiențe pe care le-am avut vreodată!" - FOTO

Finalul săptămânii trecute a adus bucurii în sufletele iubitorilor de artă și frumos prezenți la Atelierul de pictură pe apă organizat de Asociația culturală Vis de Artist prin fascinație, nou și creativitate.

După o scurtă introducere în EBRU, Florentina Toniță, coordonatoarea atelierului, a modificat cu bagheta magică structura apei și culorile în așa fel încât acestea nu se amestecau.

„Pictura pe apă – Ebru sau Suminagashi – este o joacă deopotrivă pentru copii și părinți. După trei, patru ani de lucru cu această tehnică, am observat cum reacțiile copiilor - mai ales ale copiilor! - diferă mult de la un grup la altul. La Vis de Artist am avut bucuria de a descoperi o altă percepție asupra actului creativ, o percepție mult mai aplicată. De pildă, cei mici au spus de mai multe ori că și-ar dori să aibă posibilitatea de a lucra și la școală în această tehnică. Motivul invocat se înscrie într-o logică a bunului simț... artistic: nu toți suntem talentați la desen, dar aici simt că pot și eu, fără teama de eșec, să lucrez în culoare, să creez formă, contur, linii. Într-o lume atât de agitată și provocatoare, tehnica Ebru „liniștește apele”, calmează trăirea interioară, oferind copilului sau adultului răgazul să se regăsească, să petreacă cele câteva minute într-o armonie interioară ale cărei beneficii nu vor întârzia să apară. Mulțumesc, Vis de Artist, pentru o împreună-experiență, pentru un schimb de bucurie care s-a lipit de suflet!”, a spus Florentina Toniță.

Motivați de inspirația de moment, participanții, copii și mămici, au realizat individual sau împreună micile lor creații. Întrucât a fost o experiență nouă pentru toți cei prezenți, atelierul s-a constituit într-un adevărat experiment în care muzica a avut un rol dominant. 

„Atelierul de pictură a fost una dintre cele mai bune experiențe pe care le-am avut vreodată. Am putut să învăț lucruri noi și, de asemenea, să petrec timp cu prietenii mei și să mă relaxez”, a spus Marina Barnea, care a creat o lucrare alături de mama ei.

(Comunicat de presa)









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
375

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
665

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
190

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...