Andronescu: Sunt 1.460 de școli în țară cu toalete în curte. Avem bani în buget ca să rezolvăm problema

Potrivit ministrului Ecaterina Andronescu, cele mai multe scoli cu grupul sanitar in curte sunt in zona Moldovei. Ea a mentionat ca primarii raspund de constructia acestor toalete.

Andronescu: Sunt 1.460 de școli în țară cu toalete în curte. Avem bani în buget ca să rezolvăm problema

Un numar de 1.460 de scoli din tara au grupurile sanitare in curte, a precizat marti ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, adaugand ca exista bani in bugetul pe 2019 pentru construirea acestora.

"La inceputul anului 2018, erau 2.600 de scoli (cu toaleta in curte - n.red.), diferenta dintre 1.460 si 2.600 a fost prinsa in programele PNDL I si II. Ca urmare ne-au mai ramas acestea, pentru care, din fericire, (...) avem bani in buget, asa incat sper sa fie ultima data cand discutam despre acest subiect", a declarat ministrul Educatiei, la Antena 3.

Ea a spus ca cea mai potrivita solutie pentru construirea grupurilor sanitare ar fi sa trimita banii la autoritatile locale, fara a exista posibilitatea ca acestea sa schimbe destinatia fondurilor.

"Acum incercam sa gasim care este cea mai potrivita formula - probabil ca cea mai buna ar fi sa trimitem banii la autoritatile locale cu aceasta destinatie, fara posibilitatea sa schimbe destinatia. Exista o formula pe care am analizat-o si noi la minister sa terminam mai repede, in sensul ca exista un fel de container, o incapere care vine echipata si se asaza pe fosa septica. De aceea, sper sa nu dureze asa de mult constructia acestor grupuri sanitare lipite de scoala, in interiorul scolii", a explicat Andronescu.

Ea a precizat ca investitia se ridica la 70 de milioane de lei. Potrivit ministrului, cele mai multe scoli cu grupul sanitar in curte sunt in zona Moldovei. Ea a mentionat ca primarii raspund de constructia acestor toalete, arata Business24.ro.

Citeste si Primarul din Botoșani care a construit un WC de 87.000 euro, pe 3 ETAJE. De ce nu poate fi folosit

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Viorica Dăncilă: "A fi profesor înseamnă ca tu însuși să înveți zi de zi”

astăzi, 16:08
95

Premierul Viorica Dăncilă a făcut o greşeală în discursul ţinut marţi la lansarea unei iniţiative de creştere a calităţii sistemului educaţional, spunând "tu însuși...

100 locuri de muncă în domeniul agricol în Spania, prin intermediul reţelei EURES

astăzi, 14:58
91

Descriere loc de muncă: muncitorii vor lucra în câmp: cules fructe (mere, pere, nectarine, caise, etc.), precum și în fabrică la aranjarea fructelor în lăzi și caserole;...

Ecaterina Andronescu, despre cifrele de școlarizare pentru anul viitor: S-au făcut reglaje între şcoala profesională şi învăţământul liceal

astăzi, 14:51
81

Toţi elevii înmatriculaţi în clasa a VIII-a, în anul şcolar 2018-2019, vor avea locuri în şcolile profesionale, în liceele tehnologice, vocaţionale şi teoretice, a ...