Andronescu nu renunță la ideea examenului de treaptă!

Andronescu nu renunță la ideea examenului de treaptă!

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, sustine ca pe 30 martie va fi inaintata Parlamentului noua lege a educatiei, adaugand ca si-ar dori ca proiectul sa nu fie unul "stufos". Andronescu a insistat pe ideea examenului de treapta.

"Ne-am angajat ca vom duce la 30 martie legea in Parlament. Ca urmare, pana atunci, trebuie sa avem aceste elemente de referinta pe care sa le punem si pe care sa creionam legea. Mi-as dori sa nu fie o lege stufoasa, sa fie o lege mai putin stufoasa, mai clara din punct de vedere al obiectivelor si sa lase la legislatia subsidiara de metodologii, regulamente ceea ce este de competenta regulamentelor si a metodologiilor", a spus demnitarul, luni seara, la Digi24.

In opinia sa, o evaluare la clasa a X-a ar aduce beneficii avand in vedere ca la examenul de bacalaureat va ramane de invatat materia din ultimii doi ani de liceu.

"Invatamantul obligatoriu nu se termina la clasa a opta. Invatamantul obligatoriu se termina dupa clasa a X-a. Teoretic, acolo ar trebui sa avem o evaluare, sa stim ca am incheiat ciclul invatamantului obligatoriu. 

De ce nu avem? Pentru ca, asa cum stiti, dupa clasa a opta sau evaluarea de la clasa a opta, ca o mostenire a capacitatii, a examenului de capacitate, ne asigura separarea spre liceu sau scoli profesionale, aceasta este, sa spunem, argumentatia evaluarii de la clasa a opta.

Daca se va accepta, pentru ca, fara indoiala, o vom pune in dezbatere publica. Si daca va fi acceptata o asemenea evaluare, ce beneficii ar aduce ea? Examenul de bacalaureat nu va mai reprezenta materia pe patru ani de zile, care sunt anii de liceu, ci pe ultimii doi ani de zile, deci am usura examenul de bacalaureat prin aceasta evaluare. Nu stiu daca va ramane sau nu, dupa opinia mea, va fi un sprijin pentru cei care trec printr-o asemenea etapa", a spus Andronescu.

Potrivit ministrului, evaluarea va reprezenta "o forma de testare".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
249

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
403

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
127

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...