Peste o mie de fermieri botoşăneni, blocaţi la plata subvenţiilor pe 2016
BOTOSANI

În fiecare județ din România sunt mai mulți agricultori blocați, în acest moment, la plata subvențiilor aferente campaniei 2016. Anul trecut la 31 martie 2016 era autorizată la plata subvențiilor suma de 255,44 milioane de euro. Anul acesta, suma autorizată la plată de către APIA pentru subvențiile fermierilor este de 2,065 miliarde de euro.

Peste o mie de fermieri botoşăneni, blocaţi la plata subvenţiilor pe 2016

17.651 de fermieri români nu au nicio plată APIA, aferentă anului 2016, în cont. La Botoşani, 981 fermieri sunt blocați pentru că au în cerere bifat sprijin cuplat vegetal (SCV). Un fermier se află în lotul 2 teledetecție iar 144 de cereri neplătite sunt cauzate de blocaje/alte erori.

Adrian Pintea, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, explică ce se întâmplă cu acești fermieri.

"Este vorba strict despre fermierii care se află în lotul 2 pentru teledetecție. Cei care sunt în lotul 2 au fost 17.000 de fermieri. Pentru aceștia, pentru cei care au fost în regulă, s-au importat deja rapoartele în sistem, iar ceilalți sunt pentru clarificări. 17.000 de fermieri sunt în lotul 2 pentru teledetecție, din aceștia care au fost cu rapoartele în regulă, 3.000 intră deja pe listele de plată, iar ceilalți au rămas pentru clarificări", a declarat șeful APIA, într-o conferinţă susținută la Ministerul Agriculturii.

Lista completă a fermierilor blocaţi la plată o găsiţi pe agroinfo.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

ROAMING INVOLUNTAR: Botoșani, printre județele în care semnalul e "furat", iar costurile sunt uriașe!

Luni, 24 Iunie 2019
746

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), le atrage atenția tuturor utilizatorilor de telefonie și internet mobil, care au serviciul de roaming acti...

Un sucevean a primit ficatul unui botoșănean aflat în moarte cerebrală

Vineri, 14 Iunie 2019
617

Echipa de la Centrul de transplant Iaşi a efectuat, în noaptea de miercuri spre joi, o prelevare de organe de la un donator din Botoşani aflat în moarte cerebrală, care era internat pe ...

Sute de mii de angajaţi ar putea profita după o decizie prin care un procuror a obţinut în instanţă daune morale uriaşe!

Joi, 13 Iunie 2019
2374

Un procuror a câştigat în instanţă daune morale de 14.400 de euro, după ce a dat în judecată instituția pentru nerespectarea condițiilor minimale de lucru. De asemenea, el va primi și o s...