Peste o mie de fermieri botoşăneni, blocaţi la plata subvenţiilor pe 2016
BOTOSANI

În fiecare județ din România sunt mai mulți agricultori blocați, în acest moment, la plata subvențiilor aferente campaniei 2016. Anul trecut la 31 martie 2016 era autorizată la plata subvențiilor suma de 255,44 milioane de euro. Anul acesta, suma autorizată la plată de către APIA pentru subvențiile fermierilor este de 2,065 miliarde de euro.

Peste o mie de fermieri botoşăneni, blocaţi la plata subvenţiilor pe 2016

17.651 de fermieri români nu au nicio plată APIA, aferentă anului 2016, în cont. La Botoşani, 981 fermieri sunt blocați pentru că au în cerere bifat sprijin cuplat vegetal (SCV). Un fermier se află în lotul 2 teledetecție iar 144 de cereri neplătite sunt cauzate de blocaje/alte erori.

Adrian Pintea, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, explică ce se întâmplă cu acești fermieri.

"Este vorba strict despre fermierii care se află în lotul 2 pentru teledetecție. Cei care sunt în lotul 2 au fost 17.000 de fermieri. Pentru aceștia, pentru cei care au fost în regulă, s-au importat deja rapoartele în sistem, iar ceilalți sunt pentru clarificări. 17.000 de fermieri sunt în lotul 2 pentru teledetecție, din aceștia care au fost cu rapoartele în regulă, 3.000 intră deja pe listele de plată, iar ceilalți au rămas pentru clarificări", a declarat șeful APIA, într-o conferinţă susținută la Ministerul Agriculturii.

Lista completă a fermierilor blocaţi la plată o găsiţi pe agroinfo.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...