Oră de "dirigenţie" politică ţinută de ministrul Petre Daea cu şefii de deconcentrate FOTO

După vizitele la Vlăsineşti, Ştiubieni şi Manoleasa, ministrul agriculturii, Petre Daea, i-a adunat în biroul primarului de Săveni pe toţi şefii de deconcentrate aflaţi în subordinea Ministerului său şi, cu ton de diriginte, le-a trasat sarcinile, neuitând să menţioneze în mai multe rânduri faptul că el doar pune în aplicare programul de guvernare pregătit de Liviu Dragnea.

Oră de "dirigenţie" politică ţinută de ministrul Petre Daea cu şefii de deconcentrate FOTO

   Foto: arhiva Ştiri.Botoşani.Ro

De altfel, numele lui Liviu Dragnea a apărut de mai multe ori pe parcursul întregii zile: atunci când l-a contrazis pe senatorul Lucian Trufin în privinţa programului "Tomate 2017", explicându-i că Liviu Dragnea a inventat acest program, nu el, dar şi atunci când a reamintit că Liviu Dragnea a promis în campania electorală că partidul său va reabilita staţiile de irigaţii.

"Am văzut astăzi o locaţie în care uitarea misiunii, abandonul muncii, lipsa de răspundere statală a îngropat realizările unor generaţii. Staţii de pompare distruse, ca de altminteri în toată ţara, canale de aducţiune băgate în putreziciunea timpului, acoperite de vegetaţie, practic neidentificabile. Nimeni, dacă n-ar băga târnăcopul, dar ar trebui s-o faci adânc, nu ar descoperi că acolo au fost canale. Din fericire, ne-am adus aminte ca naţie că trebuie să ne respectăm iar asta s-a făcut printr-o voinţă politică a unui partid care înţelege să construiască ţara, să reconstruiască acolo nevoia o cere. Iar astăzi sunt în această sală cu voi, care reprezentaţi structura Ministerului în teritoriu şi care prin statutul vostru trebuie să rămâneţi, dacă tot aţi intraţi, sau să intraţi dacă nu aţi făcut-o, în angrenajul răspunderii teritoriale. Şi vă spun cu toată acurateţea necesară transmiterii unor sarcini. De aceea am socotit să vă întâlnesc. Suntem într-o zonă foarte grea, ţara este înconjurată de boli. Ucraina, Moldova- pesta porcină africană, în partea de sud şi de vest – dermatoza nodulară. Practic, stăm cu arma la picior pentru a rămâne feriţi de aceste boli care au o virulenţă extraordinară şi o lipsă totală de prevenire", a susţinut ministrul Petre Daea.

Cât despre lucrările de la Manoleasa şi promisiunea ministrului că va veni pe 30 iunie să vadă cum este pusă în funcţiune staţia de pompare pentru irigaţii, oficialul a reiterat această promisiune în mai multe rânduri:

"Atenţie, vin aici să văd apa pe canal şi de acolo la plantă. Dacă ar fi mai aproape Botoşanii, v-aş asigura de prezenţă noaptea, dar să ştiţi că 30 iunie e până la orele 24:00 şi să nu vă uitaţi la prânz după mine şi dacă ratez prânzul şi dacă nu mă vedeţi pe aici, să ziceţi uşuraţi că aţi scăpat de mine, că nu mai vin. Eu ce promit fac. Astăzi nu am promis eu, aţi promis dumneavoastră că terminaţi până pe data de 30, dar am promis că vin şi dacă am promis o voi face. Şi dacă am fost azi aici, trebuie să se cunoască, să vă dau liber să faceţi ce trebuie. Acea staţie trebuie să funcţioneze, am reparat-o acum, o punem în mişcare, să vedem ce înseamnă traseu de distribuţie a apei, pe unde va trebui să ţâşnească dar dăm drumul la apă pentru că este programul cel mai important al agriculturii de aici încolo, este cel mai impresionant obiectiv de investiţii", a spus Petre Daea.

Ultimele două veri au fost catastrofale pentru mai bine de jumătate din judeţ, seceta arzând tot, de la culturi agricole la surse de apă. Tocmai disperarea agricultorilor care şi-au văzut munca distrusă de lipsa apei ar trebui să-i determine pe responsabili să facă ce au promis- repunerea în funcţiune a staţiilor de pompare a apei pentru irigaţii-, însă până când această nevoie nu va fi îndeplinită, vorbele şi promisiunile rămân doar vorbe şi promisiuni.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CCIA Botoșani: Cursuri de calificare în meseria de agent de securitate!

astăzi, 15:23
157

CCIA Botoșani face înscrieri pentru curs GRATUIT de calificare agent de securitate. Cursul se adresează EXCLUSIV persoanelor fără loc de muncă, având minim 25 de ani, care d...

781 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele doua luni ale anului 2019

astăzi, 15:19
92

În primele doua luni ale anului 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Botosani au fost încadrate în muncă 781...

ALERTĂ METEO: Vânt, ninsori și polei în nordul Moldovei!

astăzi, 14:46
1159

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru ziua de miercuri o atenționare de tip COD GALBEN, avertizare valabilă pentru mai multe județe din zona Moldovei, printre care și Boto...