Ce inspectori de stat ar putea controla companiile în timpul sezonului estival 2017

Ce inspectori de stat ar putea controla companiile în timpul sezonului estival 2017

Sezonul estival aduce întotdeauna o creștere a muncii sezoniere și a numărului de turiști în stațiunile din aproape toată țara, motiv pentru care, de obicei, autoritățile își intensifică și ele controalele la firme.

Potrivit Avocatnet.ro, autoritățile își intensifică eforturile de verificare în perioada verii, din moment ce aceasta aduce o creștere a muncii sezoniere și a numărului de vizitatori în principalele stațiuni turistice ale țării. Astfel, vorbim de perioadele dintre diversele minivacanțe ocazionate de liberele legale (Ziua Copilului, Rusaliile, Adormirea Maicii Domnului).

Având la bază informațiile puse la dispoziție de autorități în ultimii trei ani, redacția noastră este în măsură să estimeze ce categorii de societăți s-ar putea afla în vizorul inspectorilor de stat în perioada iunie - august 2017. De reținut că estimările noastre sunt strict orientative și că nu toate firmele ce ar putea fi vizate vor fi controlate efectiv. Plus că există șanse ca și alte autorități să desfășoare controale suplimentare în timpul verii.

Concret, în perioada iunie - august 2017 sunt șanse mărite să vedem intensificări ale controalelor desfășurate de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Inspecția Muncii (IM) și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Inspectorii ISCTR fac verificări în trafic tot anul

 

Indiferent de diversele sărbători religioase majore sau de principalele minivacanțe anuale ale salariaților, inspectorii rutieri desfășoară constant controale în trafic sau la sediile companiilor. Totuși, perioada verii aduce de obicei o ușoară creștere a numărului de verificări efectuate.

Mai exact, inspecțiile vizează, atât în trafic, cât și la sedii, transportatorii români și străini de mărfuri și de persoane. Cu toate acestea, ISCTR mai poate apărea și la sediile autogărilor, ale școlilor de șoferi, precum și la cei ce se ocupă de intermedieri în transporturile rutiere.

În mod obișnuit, inspectorii verifică documentele de transport, însă aceștia pot acorda atenție și unor aspecte precum respectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale șoferilor și folosirea aparatelor de înregistrare a activității acestora, fraudarea tahografelor sau verificarea stării tehnice a vehiculelor rutiere.

Inspectorii IGSU țintesc zonele turistice

Weekendul viitor va începe vacanța de vară a elevilor, astfel că inspectorii IGSU ar putea apărea, în următoarea săptămână, în taberele școlare și în alte locuri în care copiii s-ar mai putea duce în grupuri mari.

Totodată, având în vedere creșterea numărului de turiști din principalele stațiuni ale țării, reprezentanții acestui inspectorat ar putea desfășura verificări la unitățile de turism și agrement. Adică în hoteluri, cluburi, baruri și discoteci, în special în zona litoralului.

Prin intermediul inspecțiilor acestea se urmărește, în principal, verificarea stadiului respectării regulilor de protecție la incendiu și dacă entitățile vizate dețin autorizațiile necesare pentru a desfășura activitate în condiții de siguranță. Citeste mai departe...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...