Lucian Trufin "Ministrul Agriculturii Petre Daea revine în Botoșani pentru a participa la târgul agro-zoo de la Popăuți și pentru a vizita amenajările de irigații"

Lucian Trufin "Ministrul Agriculturii Petre Daea revine în Botoșani pentru a participa la târgul agro-zoo de la Popăuți și pentru a vizita amenajările de irigații"

Senatorul social-democrat Lucian Trufin a confirmat prezența la Botoșani, duminica 13 mai a.c,  a ministrului Agriculturii Petre Daea, invitat de onoare la Târgul Expoziţional de Miei, Pielicele, Plante Tehnice şi Produse Tradiţionale organizat în cadrul Staţiunii de Cercetare Popăuţi. În cadrul programului de lucru pe care ministrul agriculturii îl va desfășura în judetul nostru, vor fi inspectate și amenajarile de irigat de la Ripiceni-Stânca și Manoleasa, pentru a căror repunere în funcțiune au fost alocate fonduri guvernamentale și pentru care a mai efectuat în vara anului trecut si alte vizite de lucru.

 “Domnul ministru Petre Daea a prioritizat refacerea sistemului de irigații, înțelegând ca specialist în domeniu, importanța accesului fermierilor la rețeaua de apă, pentru obținerea unor producții stabile. După investițiile de la Manoleasa în valoare de peste 500.000 de lei, care au constat în refacerea echipamentelor statiei de pompare  și în decolmatarea canalelor de irigaţii betonate construite înainte de 1990, de curând au fost finalizate și procedurile de licitație pentru reparații în cadrul staţiei de pompare de bază la SPB Movileni, din amenajarea Irigaţii Movileni-Havârna, SPB Curteşti, din amenajarea Irigaţii Curteşti şi SPA Stânca, din amenajarea Ripiceni-Stânca aflate în administrarea ANIF Filiala Teritorială de IF Moldova Nord, UA Botoşani, valoarea totală a acestor investiții ridicându-se la suma de 890000 lei. În cadrul sistemului de irigații Ripiceni-Stânca se vor efectua lucrari de refacere a sistemului de irigații în valoare aproximativă de 748000 lei, sistem prin care în 2018 vor fi irigate 1040 ha din totalul 3005 atât cât deține OUAI Lehnești, constituit de fermieri in aceasta zona”, a declarat parlamentarul Lucian Trufin.

Totodată, secretarul comisiei de agricultură din Senat a ținut să sublinieze importanța pe care ministrul Petre Daea o acordă proiectului de modernizare a stației de pompare a apei pentru irigații de la Horia-Liveni-Manoleasa, ale cărei pompe le-a inaugurat personal anul trecut și care permit irigarea a aproximativ 7.000 de hectare de teren agricol din zonă, motiv pentru care ministrul va fi prezent pentru a treia oară la Manoleasa, unde va primi și distincția de Cetățean de Onoare al localității.

Cea de-a treia acțiune înscrisă în calendarul de activități al ministrului Petre Daea este reprezentată de Târgul Agro-Zoo, expoziție organizată în perioada 12-13 mai a.c de către Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine Moldoovis, Staţiunea de Cercetare Popăuţi, Asociaţia Cultivatorilor de Plante Tehnice şi Asociația Crescătorilor de Taurine în parteneriat cu Instituţia Prefectului și Consiliul Judeţean Botoșani. Dedicat fermierilor, acesta constituie un eveniment de mare interes pentru crescătorii de animale din zona Moldovei reprezentând o manifestare importantă care oferă posibilitatea realizării unui schimb de experiență între crescătorii din sectorul zootehnic și specialiștii din județele limitrofe.

“Doresc să îi mulțumesc domnului ministru Petre Daea pentru îndârjirea cu care pune în practică programul de guvernare și pentru atenția sporită pe care o acordă fermierilor botoșăneni, drept dovada stând numeroasele vizite de lucru pe care  domnia sa le-a întreprins în județul nostru, pentru a se asigura de bunul mers al lucrurilor în sectorul agricol. Totodată, îi invit pe fermierii locali să participe în număr cât mai mare la Târgul expozițional de la Popăuți pentru a continua tradiția acestui eveniment organizat cu scopul de a pune în valoare rodul activităților agricole pe care aceștia le desfășoară” a mai spus senatorul botoșănean.

Comunicat de presa

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Antrenorul Flavius Stoican și-a prelungit contractul cu FC Botoșani până în 2025

astăzi, 12:15
64

Clubul de fotbal FC Botoşani a anunţat, joi, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, prelungirea contractului cu antrenorul Flavius Stoican până în anul 2025....

Protest al fermierilor în PTF Stânca față de importurile de cereale din Ucraina

astăzi, 12:09
84

Aproximativ 200 de fermieri din judeţul Botoşani vor participa, săptămâna viitoare, la un protest împotriva „deciziilor autorităţilor europene privind liberalizarea comerţului...

Municipiul Botoșani, premiat la Gala Smart City Industry Awards (fotogalerie)

astăzi, 11:48
90

Municipiul Botoşani a fost premiat la categoria „Smart economy" la Gala celei de-a şaptea ediţii a Smart City Industry Awards, pentru proiectul „Oraşul cu cel mai accelerat poten...