Lovitură de teatru! Dacia nu va mai produce unul dintre cele mai căutate modele

Lovitură de teatru! Dacia nu va mai produce unul dintre cele mai căutate modele. Grupul Renault a hotărât să oprească producția acestei mașini.

Lovitură de teatru! Dacia nu va mai produce unul dintre cele mai căutate modele

Este vorba despre SUV-ul Duster, echipat cu transmisia automată cu dublu ambreiaj EDC. Această decizie vine în contextul în care de la 1 septembrie va intra în vigoare o nouă procedură de testare a vehiculelor cu privire la consumul de combustibil şi emisiilor de noxe şi dioxid de carbon.

Potrivit datelor din piaţă, în cadrul reţelei mai sunt pe stoc momentan mai puţin de 70 de maşini Duster EDC, iar dealerii estimează că le vor vinde în următoarele zile, notează zf.ro.

„Începând din luna septembrie 2018, Dacia se va conforma noului protocol de omologare WLTP (Worldwide harmonized light vehicles test procedure), iar oferta comercială va fi adaptată noii proceduri mondiale. Pentru moment, versiunile Duster EDC nu sunt prevăzute pentru a fi comercializate, ținând cont de această nouă reglementare”, au spus reprezentanții Dacia.

WLTP, noua normă care dă emoţii industriei auto, este noua procedură de testare a vehiculelor la nivel mondial. Rolul acesteia este de a asigura informaţii mai apropiate de realitate cu privire la consum, făcând uz de parametri mult mai dinamici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
108

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
62

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
160

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...