Guvernul da bani si studentilor: Burse duble si transport gratuit cu trenul!

Studentii vor beneficia de burse dublate si transport gratuit cu trenul, potrivit unei decizii luate de Guvern in sedinta de vineri.

Guvernul da bani si studentilor: Burse duble si transport gratuit cu trenul!

"Guvernul Romaniei a adoptat o Ordonanta de Urgenta prin care fondul pentru bursele studentilor creste de la 83 la 201 lei/student bugetat/luna, iar studentii vor beneficia de transport gratuit pentru calatoriile cu mijloacele de transport feroviar, pentru toate categoriile de trenuri", se arata intr-un comunicat al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR).

Reprezentantii ANOSR sustin ca fondul total de burse va fi majorat cu peste 300 de milioane de lei fata de anul trecut, pana la un total de 546 de milioane de lei.

"Asadar, dupa adoptarea Legii bugetului de stat pentru anul 2017, universitatile de stat din Romania ar trebui sa mareasca valoarea burselor acordate sau sa acorde un numar mai mare de burse studentilor, cel tarziu din semestrul al doilea al acestui an universitar", se mentioneaza in comunicatul citat.

Totodata, reprezentantii ANOSR propun ca "cel putin 30% din fondul total pentru burse sa fie alocat catre bursele acordate pe criterii sociale" si mai cer ca universitatile sa aiba posibilitatea "de a acorda studentilor proveniti din categorii defavorizate masa la cantina si cazare in camine in regim gratuit".

Pe langa beneficiile pentru studenti, arata Ziare.com, Guvernul a adoptat in sedinta de vineri mai multe masuri sociale pentru diverse categorii, printre care majorarea salariului minim brut la 1.450 de lei, cresteri salariale pentru artisti si angajatii din admnistratia publica, precum si majorarea punctului de pensie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

ROAMING INVOLUNTAR: Botoșani, printre județele în care semnalul e "furat", iar costurile sunt uriașe!

Luni, 24 Iunie 2019
891

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), le atrage atenția tuturor utilizatorilor de telefonie și internet mobil, care au serviciul de roaming acti...

Un sucevean a primit ficatul unui botoșănean aflat în moarte cerebrală

Vineri, 14 Iunie 2019
619

Echipa de la Centrul de transplant Iaşi a efectuat, în noaptea de miercuri spre joi, o prelevare de organe de la un donator din Botoşani aflat în moarte cerebrală, care era internat pe ...

Sute de mii de angajaţi ar putea profita după o decizie prin care un procuror a obţinut în instanţă daune morale uriaşe!

Joi, 13 Iunie 2019
2422

Un procuror a câştigat în instanţă daune morale de 14.400 de euro, după ce a dat în judecată instituția pentru nerespectarea condițiilor minimale de lucru. De asemenea, el va primi și o s...