Guvernul da bani si studentilor: Burse duble si transport gratuit cu trenul!

Studentii vor beneficia de burse dublate si transport gratuit cu trenul, potrivit unei decizii luate de Guvern in sedinta de vineri.

Guvernul da bani si studentilor: Burse duble si transport gratuit cu trenul!

"Guvernul Romaniei a adoptat o Ordonanta de Urgenta prin care fondul pentru bursele studentilor creste de la 83 la 201 lei/student bugetat/luna, iar studentii vor beneficia de transport gratuit pentru calatoriile cu mijloacele de transport feroviar, pentru toate categoriile de trenuri", se arata intr-un comunicat al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR).

Reprezentantii ANOSR sustin ca fondul total de burse va fi majorat cu peste 300 de milioane de lei fata de anul trecut, pana la un total de 546 de milioane de lei.

"Asadar, dupa adoptarea Legii bugetului de stat pentru anul 2017, universitatile de stat din Romania ar trebui sa mareasca valoarea burselor acordate sau sa acorde un numar mai mare de burse studentilor, cel tarziu din semestrul al doilea al acestui an universitar", se mentioneaza in comunicatul citat.

Totodata, reprezentantii ANOSR propun ca "cel putin 30% din fondul total pentru burse sa fie alocat catre bursele acordate pe criterii sociale" si mai cer ca universitatile sa aiba posibilitatea "de a acorda studentilor proveniti din categorii defavorizate masa la cantina si cazare in camine in regim gratuit".

Pe langa beneficiile pentru studenti, arata Ziare.com, Guvernul a adoptat in sedinta de vineri mai multe masuri sociale pentru diverse categorii, printre care majorarea salariului minim brut la 1.450 de lei, cresteri salariale pentru artisti si angajatii din admnistratia publica, precum si majorarea punctului de pensie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Vladimir Putin îi liniștește pe ruși: În caz de atac nuclear, vom merge în Rai

Joi, 18 Octombrie 2018
517

Rușii vor merge în Rai în cazul unui război nuclear, i-a liniștit joi pe concetățenii săi Vladimir Putin, care a respins orice veleități războinice dar a avertizat că orice agresor care va...

Teodorovici critică măsura ANAF de a impozita prestatorii de la nunți

Joi, 18 Octombrie 2018
1392

Eugen Teodorovici a criticat dur măsura ANAF-ului de a impozita prestatorii de servicii de la nunţi din 2013 până în zilele noastre în baza unor declaraţii pe care însură...

Nu ignora: Metode de întărire a sistemului imunitar toamna

Joi, 18 Octombrie 2018
1444

Sistemul imunitar consta intr-o retea de organe, celule si proteine. Impreuna, protejeaza organismul de virusuri, bacterii, paraziti sau alti agenti infectiosi care patrund in corp.Sistemul imunit...