Guvernul da bani si studentilor: Burse duble si transport gratuit cu trenul!

Studentii vor beneficia de burse dublate si transport gratuit cu trenul, potrivit unei decizii luate de Guvern in sedinta de vineri.

Guvernul da bani si studentilor: Burse duble si transport gratuit cu trenul!

"Guvernul Romaniei a adoptat o Ordonanta de Urgenta prin care fondul pentru bursele studentilor creste de la 83 la 201 lei/student bugetat/luna, iar studentii vor beneficia de transport gratuit pentru calatoriile cu mijloacele de transport feroviar, pentru toate categoriile de trenuri", se arata intr-un comunicat al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR).

Reprezentantii ANOSR sustin ca fondul total de burse va fi majorat cu peste 300 de milioane de lei fata de anul trecut, pana la un total de 546 de milioane de lei.

"Asadar, dupa adoptarea Legii bugetului de stat pentru anul 2017, universitatile de stat din Romania ar trebui sa mareasca valoarea burselor acordate sau sa acorde un numar mai mare de burse studentilor, cel tarziu din semestrul al doilea al acestui an universitar", se mentioneaza in comunicatul citat.

Totodata, reprezentantii ANOSR propun ca "cel putin 30% din fondul total pentru burse sa fie alocat catre bursele acordate pe criterii sociale" si mai cer ca universitatile sa aiba posibilitatea "de a acorda studentilor proveniti din categorii defavorizate masa la cantina si cazare in camine in regim gratuit".

Pe langa beneficiile pentru studenti, arata Ziare.com, Guvernul a adoptat in sedinta de vineri mai multe masuri sociale pentru diverse categorii, printre care majorarea salariului minim brut la 1.450 de lei, cresteri salariale pentru artisti si angajatii din admnistratia publica, precum si majorarea punctului de pensie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

De ce profesorul bun e rău!

Joi, 13 Decembrie 2018
542

Știu că pe rol se află un proces în care un ONG (îmi scuze că nu îi cunosc numele) a dat în judecată mai multe mari universități pentru încălcarea prevederilor LE...

Vești pentru șoferi! Cum ar putea fi modificat punctul de amendă

Luni, 10 Decembrie 2018
377

Vești bune pentru toți șoferii! Punctul de amendă ar putea fi modificat. Cel puțin asta se arată într-un proiect de act normativ depus la Senat. Astfel, punctul de amendă ar putea ...

Româncă din Italia: "Mi-au pus amendă și mi-au sechestrat pe loc mașina". Noile prevederi ale Codului rutier, contestate de românii din peninsulă

Luni, 10 Decembrie 2018
770

Românii din Italia și-au manifestat nemulțumirea în ultimele zile față de modificările Codului rutier care interzic persoanelor care au rezidenţa în Italia de mai mult de 60 de...