VIDEO: Afacere cu droguri de mare risc dejucată de DIICOT. Student din Botoșani plasat sub control judiciar

VIDEO: Afacere cu droguri de mare risc dejucată de DIICOT. Student din Botoșani plasat sub control judiciar

Un student în vârstă de 24 de ani, din Botoșani, a fost ridicat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), fiind cercetat pentru trafic de droguri, într-un dosar vizând încă patru suspecți. El a fost plasat sub control judiciar vreme de 60 de zile.

Măsura a fost aplicată și față de un alt tânăr bănuit de comiterea aceleiași infracțiuni, în vreme ce ceilalți trei acuzați au fost reținuți, joi, pentru 24 de ore.

„Tinerii au achiziționat cantități importante de droguri de risc și mare risc, pe care le-au comercializat pe piața ilicită din municipiul Iași şi la petrecerile cu profil tehno, obținând astfel importante beneficii materiale. Pe parcursul cercetărilor, o parte dintre ei au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să comercializeze diferite cantități de droguri”, menționează DIICOT.

Procurorii au dispus și percheziționarea a trei locuințe, pe raza județului Iași, în urma cărora au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cantități de cannabis, MDMA comprimate, amfetamină, ketamină, bani susceptibili a proveni din traficul de droguri, precum şi alte bunuri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum și al jandarmilor.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumţia de nevinovăție”, menționează anchetatorii.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

CJ recompensează peste 1.700 de elevi și sportivi cu rezultate remarcabile în concursuri și olimpiade

astăzi, 19:39
43

Consiliul Județean (CJ) va premia peste 1.700 de elevi cu rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile desfășurate în anul școlar 2021-2022, alocând în acest sens un buget...

Ziua Națională, sărbătorită de pompieri printr-o campanie de donare de sânge (video)

astăzi, 11:23
97

„De Ziua Națională, salvatorii dau viață României” este mesajul pe care îl transmit pompierii botoșăneni tuturor celor care vor să se alăture unor acțiuni de donare de...

Marius Budăi: Plata pensiilor nu va întârzia din cauza zilelor libere de luna viitoare

astăzi, 11:20
154

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări că plata pensiilor nu va întârzia din cauza zilelor libere de luna viitoare.Într-o intervenţie la un post de televiziune, el a...