Bani în plus la salariu pentru bugetari, începând din decembrie

Bani în plus la salariu pentru bugetari, începând din decembrie

Începând cu luna decembrie, indemnizaţia de hrană de 300 de lei lunar, prevăzută în legea salarizării unitare, va ajunge la fiecare bugetar în parte. Practic, se vor înlocui tichetele de masă care nu erau obligatoriu. Această indemnizație se va da obligatoriu lunar.

Până acum numai angajaţii din Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Ministerul Justiţiei, SRI, SIE  şi SPP, alături de poliţia locală beneficiau de drepturi de hrană, începând cu decembrie 2018 o astfel de indemnizaţie se va acorda tuturor bugetarilor, potrivit Adevărul.

Începând cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizaţii de hrană reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, cu excepţia personalului Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei – Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, precum şi a personalului poliţiei locale care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Consultantul fiscal Cornel Grama susţine că indemnizaţiile de hrană pentru bugetari se vor acorda proporţional cu timpul efectiv lucrat în luna anterioară. Prin urmare, spune el, primii bani aferenţi acestei indemnizaţii vor ajunge la beneficiari în luna ianuarie 2019.

„Practic se înlocuiesc actualele tichete de masă, care nu erau obligatorii, cu această indemnizaţie de hrană de 300 de lei care este obligatoriu de acordat în fiecare lună”, a spus Cornel Grama, potrivit Adevărul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
257

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
424

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
132

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...