Titlul de Societar de onoare pentru trei artiști ai Teatrului Vasilache Botoșani!

Titlul de Societar de onoare pentru trei artiști ai Teatrului Vasilache Botoșani!

Doi actori și un regizor vor primi titlul de Societar de onoare al Teatrului pentru Copii și Tineret "Vasilache" Botoșani, proiectul de hotărâre urmând să fie aprobat în ședința de Consiliu Local din 27 iunie 2019.

Este vorba despre regizorul Valentin Dobrescu, precum și de două dintre actrițele care au activat decenii la rând în instituția teatrală: Aurica Dobrescu (despre Aurica Dobrescu aici) și Ibica Leonte (despre Ibica Leonte aici)

Titlul este acordat pentru "întreaga carieră artistică, devotamentul probat față de publicul spectator și măiestria cu care au promovat valorile artistice ale Teatrului pentru Copii și Tineret Vasilache Botoșani". 

Titlul de Societar de onoare a fost instituit prin HCL 136/2004, cu rolul de a recunoaște meritele actorilor, regizorilor, scenografilor, instrumentiștilor, dirijorilor care fie s-au evidențiat în cadrul unor competiții de anvergură, fie au ieșit la pensie după o carieră de succes în instituțiile artistice aflate sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu... Epigrama (L)

astăzi, 10:22
16

În 2016, la editura „ATEC” din Focşani a apărut, într-o ediţie îngrijită de Gheorghe Andrei Neagu, o „Antologie de epigrame”. Volumul, după cum precizeaz...

A crescut numărul de sancționări date șoferilor de Locală în această săptămână - "Nu am pierdut niciun proces până acum"

astăzi, 09:29
129

Poliția Locală din Botoșani a sancționat peste 70 de conducători auto care au parcat sau au staționat neregulamentar, în perioada 14-19 iulie.Conform spuselor directorului instituției, nu ...

FC Botoșani, locul doi în prima ligă după victoria de ieri cu FC Voluntari

astăzi, 08:02
219

Botoșaniul a început foarte bine campionatul, reușind ca după victoria de ieri să fie pe locul doi în clasamentul primei ligi de fotbal din România.După egalul cu Astra din ...