Spectacolul "Tu ești Dumnezeul meu" aduce premii de la Cernăuți!

Spectacolul "Tu ești Dumnezeul meu" aduce premii de la Cernăuți!
La mijlocul lunii octombrie, la Cernăuți - Ucraina, s-a desfășurat Festivalul Internațional de Teatru "Aplauzele de Aur ale Bucovinei", ediția a XI - a. Din  România, singura trupă selecționată pentru a fi primită în Festival a fost cea a Teatrului "Mihai Eminescu" din Botoșani.

Trupa botoșăneană a prezentat spectacolul "Tu ești Dumnezeul meu", după Albert Ramsdell Gurney Jr., în regia Ludmilei Skripka.

În seara reprezentației, datorită unei publicități intensive, de mare calitate și sensibilitate, făcută de presa scrisă de limba română  din Cernăuți, de Teatrul gazdă, de Asociația Culturală "Mihai Eminescu" din  Cernăuți, splendida sală a Teatrului "Olga Kobîleanska" a fost arhiplină, mai bine de 700 de spectatori.

Finalul spectacolului a fost apoteotic, nu mai conteneau aplauzele, aprecierele superlative, trupa fiind gratulată și cu vorbele de mare prețuire rostite de doamna Eleonora Moldovan, consulul general al României la Cernăuți.

La conferința de presă ce -a urmat după reprezentație, juriul de specialitate  și juriul presei  s-au întrecut în aprecieri, aprecieri care s-au regăsit în palmaresul festivalului.

Teatrului "Mihai Eminescu" din Botoșani i-au revenit:

-Diploma și Trofeul pentru" Cel mai bun spectacol";
-Gina Pătrașcu Zamfirache- "Cea mai bună actriță în rol principal";
-Gheorghe Frunză - "Cel mai bun actor în rol secundar".
-Din distribuție au mai făcut parte  Bogdan Muncaciu , Silvia Răileanu, Irina Mititelu și Răzvan Amitroaei.

În "staful artistic", alături de regizoarea Ludmila Skripka, s-au mai aflat  Natalie Tarasenko- scenografă, Victoria Bucun -coregrafă și Gheorghe Frunză -asistent regie.

Acest spectacol este o adevărată reușită teatrală și datorită profesionalismului probat de compartimentele tehnice ale teatrului.

(comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AmFiTeatru 10 - JOIA TINERETULUI debutează, pe 25 ianuarie, la Teatrul Eminescu!

Luni, 22 Ianuarie 2018
224

Pentru că mai e ceva timp până la începerea festivalului (sfârșitul lui aprilie 2018), iar nerăbdarea e mare, AmFiTeatru 10 propune pînă atunci câte o zi din fiecare...

Un tânăr s-a spânzurat după o ceartă cu iubita!

Luni, 22 Ianuarie 2018
5514

Tânărul de 23 de ani, din satul Mănăstireni, comuna Unţeni, a mai ameninţat şi în trecut că îşi va pune capăt zilelor. Luni a avut o nouă ceartă cu iubita sa şi s-a ...

Botoșani Model United Nations: Au început înscrierile pentru ediţia a șasea BTMUN!

Luni, 22 Ianuarie 2018
192

Au început înscrierile pentru ediţia a 6-a BTMUN, conferinţa internaţională la care participă şi delegaţii străine. Evenimetul va avea loc între 30 martie - 1 aprilie, dar p&...