Spectacolul "Tu ești Dumnezeul meu" aduce premii de la Cernăuți!

Spectacolul "Tu ești Dumnezeul meu" aduce premii de la Cernăuți!
La mijlocul lunii octombrie, la Cernăuți - Ucraina, s-a desfășurat Festivalul Internațional de Teatru "Aplauzele de Aur ale Bucovinei", ediția a XI - a. Din  România, singura trupă selecționată pentru a fi primită în Festival a fost cea a Teatrului "Mihai Eminescu" din Botoșani.

Trupa botoșăneană a prezentat spectacolul "Tu ești Dumnezeul meu", după Albert Ramsdell Gurney Jr., în regia Ludmilei Skripka.

În seara reprezentației, datorită unei publicități intensive, de mare calitate și sensibilitate, făcută de presa scrisă de limba română  din Cernăuți, de Teatrul gazdă, de Asociația Culturală "Mihai Eminescu" din  Cernăuți, splendida sală a Teatrului "Olga Kobîleanska" a fost arhiplină, mai bine de 700 de spectatori.

Finalul spectacolului a fost apoteotic, nu mai conteneau aplauzele, aprecierele superlative, trupa fiind gratulată și cu vorbele de mare prețuire rostite de doamna Eleonora Moldovan, consulul general al României la Cernăuți.

La conferința de presă ce -a urmat după reprezentație, juriul de specialitate  și juriul presei  s-au întrecut în aprecieri, aprecieri care s-au regăsit în palmaresul festivalului.

Teatrului "Mihai Eminescu" din Botoșani i-au revenit:

-Diploma și Trofeul pentru" Cel mai bun spectacol";
-Gina Pătrașcu Zamfirache- "Cea mai bună actriță în rol principal";
-Gheorghe Frunză - "Cel mai bun actor în rol secundar".
-Din distribuție au mai făcut parte  Bogdan Muncaciu , Silvia Răileanu, Irina Mititelu și Răzvan Amitroaei.

În "staful artistic", alături de regizoarea Ludmila Skripka, s-au mai aflat  Natalie Tarasenko- scenografă, Victoria Bucun -coregrafă și Gheorghe Frunză -asistent regie.

Acest spectacol este o adevărată reușită teatrală și datorită profesionalismului probat de compartimentele tehnice ale teatrului.

(comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prim-ministrul României, impresionat de lucrările efectuate de o firmă din Botoşani!

astăzi, 17:26
1366

Este vorba despre lucrările efectuate de compania Tehnic Asist, din Botoșani, la Aeroportul Otopeni. ”S-a terminat asfaltarea pistei 1 – adică lucruri care nu prea se mai &icir...

Când totul pare că se prăbuşeşte, dă-ţi o şansă şi continuă. Trezeşte-l pe Paganini din tine! VIDEO

astăzi, 17:18
114

Era odată un mare violonist pe nume PAGANINI. Unii spuneau că el era foarte ciudat. Alţii, că era supranatural. Notele magice pe care le scotea vioara sa aveau un sunet diferit, de aceea nimeni nu...

Scandal în Consiliul Judeţean, de la propunerea de aprobare a majorării preţului apei

astăzi, 15:16
304

Consilierii opoziţiei s-au declarat nemulţumiţi de faptul că un astfel de proiect nu s-a aflat în dezbatere publică o perioadă mai îndelungată. Radu Anton a precizat că în ul...