Ionel Bejenaru, condus pe ultimul drum de colegi, prieteni si rude-FOTO

Ionel Bejenaru, condus pe ultimul drum de colegi, prieteni si rude-FOTO
Istoricul Ionel Bejenaru a fost condus, vineri, pe ultimul drum de zeci de prieteni, colegi şi rude care au dorit să îi aducă un ultim omagiu omului care şi-a adus o contribuţie deosebită la punerea în valoare a istoriei şi culturii Botoşanilor, precum şi la afirmarea muzeografiei botoşănene.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de patru preoţi la Biserica Cuvioasa Parascheva, de pe Pietonalul Unirii, după care cortegiul funerar a pornit către Muzeul Judeţean, în faţa căruia a poposit pentru câteva minute.

Prin vocea istoricului Sergiu Balanovici, colegii de la Muzeu i-au adus un ultim şi pios omagiu.

Ionel Bejenaru a fost înmârmântat în Cimitirul Pacea.

Ionel Bejenaru a lucrat timp de aproape patru decenii la Muzeul Judeţean.

Născut pe 24 septembrie 1948, Ionel Bejenaru s-a stins din viață pe 7 mai 2013, la Iași.

Istoric și publicist, a absolvit Şcoala Primară nr. 3 (1955-1962) şi Liceul "A.T. Laurian" (1962-1966) din Botoşani, Facultatea de Istorie-Filosofie a Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi (1967-1973).

A funcţionat ca profesor de istorie la Şcoala Generală Stăuceni, la licee din Botoşani (1973-1975) şi ca muzeograf, şef al secţiei "Memorialistică" a Muzeului Judeţean de Istorie Botoşani (1975-2010).

A avut o activitate publicistică şi redacţională bogată: debut în Clopotul (1972), cu o recenzie la "Sociologia literaturii" de Lucien Goldman.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Lumea mea depinde de noi". Apa nu este o sursă inepuizabilă! FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
204

Tema Săptămânii Educației Globale ne-a adus anul acesta înțelesuri ascunse în fiecare cuvânt. O dată în plus este subliniat faptul că nu este loc pentru egoism; tr...

ACS Poli Timişoara- FC Botoşani 1-1

Vineri, 17 Noiembrie 2017
592

FC Botoşani a terminat la egalitate, 1-1, partida disputată în deplasare la Timişoara. Gazdele au deschis scorul în minutul 23 prin Bîrnoi ce a primit o pasă excelentă de la Cre...

Şi-a bătut un vecin cu hârleţul şi a ajuns în faţa judecătorilor

Vineri, 17 Noiembrie 2017
341

Un bărbat a ajuns să fie trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru tentativă de omor, după ce a lovit un vecin cu un hârleţ. Potrivi...