Ionel Bejenaru, condus pe ultimul drum de colegi, prieteni si rude-FOTO

Ionel Bejenaru, condus pe ultimul drum de colegi, prieteni si rude-FOTO
Istoricul Ionel Bejenaru a fost condus, vineri, pe ultimul drum de zeci de prieteni, colegi şi rude care au dorit să îi aducă un ultim omagiu omului care şi-a adus o contribuţie deosebită la punerea în valoare a istoriei şi culturii Botoşanilor, precum şi la afirmarea muzeografiei botoşănene.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de patru preoţi la Biserica Cuvioasa Parascheva, de pe Pietonalul Unirii, după care cortegiul funerar a pornit către Muzeul Judeţean, în faţa căruia a poposit pentru câteva minute.

Prin vocea istoricului Sergiu Balanovici, colegii de la Muzeu i-au adus un ultim şi pios omagiu.

Ionel Bejenaru a fost înmârmântat în Cimitirul Pacea.

Ionel Bejenaru a lucrat timp de aproape patru decenii la Muzeul Judeţean.

Născut pe 24 septembrie 1948, Ionel Bejenaru s-a stins din viață pe 7 mai 2013, la Iași.

Istoric și publicist, a absolvit Şcoala Primară nr. 3 (1955-1962) şi Liceul "A.T. Laurian" (1962-1966) din Botoşani, Facultatea de Istorie-Filosofie a Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi (1967-1973).

A funcţionat ca profesor de istorie la Şcoala Generală Stăuceni, la licee din Botoşani (1973-1975) şi ca muzeograf, şef al secţiei "Memorialistică" a Muzeului Judeţean de Istorie Botoşani (1975-2010).

A avut o activitate publicistică şi redacţională bogată: debut în Clopotul (1972), cu o recenzie la "Sociologia literaturii" de Lucien Goldman.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A intrat cu BMW-ul într-un stâlp din cauza vitezei! FOTO

astăzi, 11:58
6119

Șoferul, în vârstă de 21 de ani, din Brehuiești, se deplasa la volanul unui BMW către oraș, iar după sensul giratoriu de la Dedeman, într-o curbă, pe fondul neadaptării vitez...

Razii ale polițiștilor botoșăneni finalizate cu zeci de amenzi!

astăzi, 11:36
695

Poliţiştii dărăbăneni au organizat şi desfăşurat, în perioada 21-22 septembrie, acțiuni punctuale pe raza orașului și a comunelor limitrofe, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ...

Tânăr fără permis, tras pe dreapta de polițiști pe un drum din județ!

astăzi, 11:20
1555

La data de 23 septembrie, ora 21:45, poliţişti au oprit în trafic, pe drumul naţional D.N. 29 D, pe raza localității Silișcani, comuna Gorbănești, un autoturism condus de C.A. de 19...