Ionel Bejenaru, condus pe ultimul drum de colegi, prieteni si rude-FOTO

Ionel Bejenaru, condus pe ultimul drum de colegi, prieteni si rude-FOTO
Istoricul Ionel Bejenaru a fost condus, vineri, pe ultimul drum de zeci de prieteni, colegi şi rude care au dorit să îi aducă un ultim omagiu omului care şi-a adus o contribuţie deosebită la punerea în valoare a istoriei şi culturii Botoşanilor, precum şi la afirmarea muzeografiei botoşănene.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de patru preoţi la Biserica Cuvioasa Parascheva, de pe Pietonalul Unirii, după care cortegiul funerar a pornit către Muzeul Judeţean, în faţa căruia a poposit pentru câteva minute.

Prin vocea istoricului Sergiu Balanovici, colegii de la Muzeu i-au adus un ultim şi pios omagiu.

Ionel Bejenaru a fost înmârmântat în Cimitirul Pacea.

Ionel Bejenaru a lucrat timp de aproape patru decenii la Muzeul Judeţean.

Născut pe 24 septembrie 1948, Ionel Bejenaru s-a stins din viață pe 7 mai 2013, la Iași.

Istoric și publicist, a absolvit Şcoala Primară nr. 3 (1955-1962) şi Liceul "A.T. Laurian" (1962-1966) din Botoşani, Facultatea de Istorie-Filosofie a Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi (1967-1973).

A funcţionat ca profesor de istorie la Şcoala Generală Stăuceni, la licee din Botoşani (1973-1975) şi ca muzeograf, şef al secţiei "Memorialistică" a Muzeului Judeţean de Istorie Botoşani (1975-2010).

A avut o activitate publicistică şi redacţională bogată: debut în Clopotul (1972), cu o recenzie la "Sociologia literaturii" de Lucien Goldman.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

IMAGINI EMOȚIONANTE! Pompierii si jandarmii botoşăneni alături de copiii cu sindrom Down, în "Ştafeta Prieteniei"!

astăzi, 21:09
135

Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare p...

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

astăzi, 19:53
82

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Biblioteca Ju...

Ei sunt cei mai buni: Elevii care vor reprezenta județul Botoșani la Olimpiada Națională de Chimie!

astăzi, 19:12
405

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a publicat rezultatele finale și lotul care va reprezenta județul la Olimpiada Națională de Chimie. 12 elevi din unitățile de învățăm...