Ionel Bejenaru, condus pe ultimul drum de colegi, prieteni si rude-FOTO

Ionel Bejenaru, condus pe ultimul drum de colegi, prieteni si rude-FOTO
Istoricul Ionel Bejenaru a fost condus, vineri, pe ultimul drum de zeci de prieteni, colegi şi rude care au dorit să îi aducă un ultim omagiu omului care şi-a adus o contribuţie deosebită la punerea în valoare a istoriei şi culturii Botoşanilor, precum şi la afirmarea muzeografiei botoşănene.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de patru preoţi la Biserica Cuvioasa Parascheva, de pe Pietonalul Unirii, după care cortegiul funerar a pornit către Muzeul Judeţean, în faţa căruia a poposit pentru câteva minute.

Prin vocea istoricului Sergiu Balanovici, colegii de la Muzeu i-au adus un ultim şi pios omagiu.

Ionel Bejenaru a fost înmârmântat în Cimitirul Pacea.









Ionel Bejenaru a lucrat timp de aproape patru decenii la Muzeul Judeţean.

Născut pe 24 septembrie 1948, Ionel Bejenaru s-a stins din viață pe 7 mai 2013, la Iași.

Istoric și publicist, a absolvit Şcoala Primară nr. 3 (1955-1962) şi Liceul "A.T. Laurian" (1962-1966) din Botoşani, Facultatea de Istorie-Filosofie a Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi (1967-1973).

A funcţionat ca profesor de istorie la Şcoala Generală Stăuceni, la licee din Botoşani (1973-1975) şi ca muzeograf, şef al secţiei "Memorialistică" a Muzeului Judeţean de Istorie Botoşani (1975-2010).

A avut o activitate publicistică şi redacţională bogată: debut în Clopotul (1972), cu o recenzie la "Sociologia literaturii" de Lucien Goldman.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
380

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
676

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
192

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...