Ionel Bejenaru, condus pe ultimul drum de colegi, prieteni si rude-FOTO

Ionel Bejenaru, condus pe ultimul drum de colegi, prieteni si rude-FOTO
Istoricul Ionel Bejenaru a fost condus, vineri, pe ultimul drum de zeci de prieteni, colegi şi rude care au dorit să îi aducă un ultim omagiu omului care şi-a adus o contribuţie deosebită la punerea în valoare a istoriei şi culturii Botoşanilor, precum şi la afirmarea muzeografiei botoşănene.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de patru preoţi la Biserica Cuvioasa Parascheva, de pe Pietonalul Unirii, după care cortegiul funerar a pornit către Muzeul Judeţean, în faţa căruia a poposit pentru câteva minute.

Prin vocea istoricului Sergiu Balanovici, colegii de la Muzeu i-au adus un ultim şi pios omagiu.

Ionel Bejenaru a fost înmârmântat în Cimitirul Pacea.

Ionel Bejenaru a lucrat timp de aproape patru decenii la Muzeul Judeţean.

Născut pe 24 septembrie 1948, Ionel Bejenaru s-a stins din viață pe 7 mai 2013, la Iași.

Istoric și publicist, a absolvit Şcoala Primară nr. 3 (1955-1962) şi Liceul "A.T. Laurian" (1962-1966) din Botoşani, Facultatea de Istorie-Filosofie a Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi (1967-1973).

A funcţionat ca profesor de istorie la Şcoala Generală Stăuceni, la licee din Botoşani (1973-1975) şi ca muzeograf, şef al secţiei "Memorialistică" a Muzeului Judeţean de Istorie Botoşani (1975-2010).

A avut o activitate publicistică şi redacţională bogată: debut în Clopotul (1972), cu o recenzie la "Sociologia literaturii" de Lucien Goldman.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bilete mai scumpe la transportul în comun în municipiul Botoşani

astăzi, 18:17
681

În şedinţa ordinară de joi, consilierii municipali vor dezbate şi aproba două proiecte de hotărâre ce vizează majorare tarifelor de transport cu maxi- taxi şi cu tramvaiul.Eltr...

Accident la Baisa! Un conducător auto a ajuns în spital, rănit grav FOTO

astăzi, 15:45
1244

Primele informaţii arată că în accident au fost implicate un autoturism Audi, înmatriculat în Franţa, şi un microbuz înmatriculat în Botoşani. Un pasager din Audi a...

Recompense financiare pentru elevii de 10

astăzi, 11:41
397

Este vorba de olimpicul Ştefan Bălăucă, absolvent al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", care şi-a echivalat probele la Bacalaureatul Olimpicilor cu medaliile obţinute la Olimpiadele interna...