Gândul zilei: Fericirea te face sănătos!

Gândul zilei: Fericirea te face sănătos!
Iată 12 lecţii care, puse în practică, pot face diferenţa între o viaţă tristă şi una fericită:

1. Nu purta resentimente
Filozoful german Albert Schweitzer spunea că fericirea înseamnă o sănătate bună şi o memorie proastă. Asta înseamnă că, dacă la un moment dat cineva te-a rănit sau ţi-a făcut un rău, e mai bine să ierţi şi să uiţi, decât să laşi sentimentele negative să te domine tot restul vieţii. A purta pică înseamnă a fi deprimat, anxios, stresat. Uitând ofensă, îţi limpezeşti mintea, ai mai multă energie şi te poţi bucura de ceea ce are viaţa bun să-ţi ofere.
 
2. Tratează pe toată lumea cu amabilitate, demnitate şi respect
Bunătatea şi altruismul determina creierul să producă serotonina – hormonul fericirii.
 
3. Priveşte o situaţie dificilă ca pe o provocare
Dacă, în loc să te consideri învins, lupţi pentru rezolvarea ei, poţi s-o transformi într-o nouă şansă în viaţă.

4. Nu-ţi face griji din orice, mai ales în legătură cu situaţiile în care n-ai nicio putere să intervii
De cele mai multe ori, acestea se rezolva şi fără ajutorul tău. Trăieşte în prezent şi nu te frământă în privinţa viitorului. Vei fi mult mai fericit.

5. Vorbeşte-i de bine pe ceilalţi
Să fii bun e mai bine decât să fii rău, nu? Bârfa poate fi, până la un punct, amuzantă, dar te lasa întotdeauna cu un sentiment de jenă şi de vinovăţie. A spune numai lucruri plăcute despre alţii este o formă de gândire pozitivă, benefică pentru sănătatea ta.

6. Nu te compara cu alţii
Fiecare om are propriul ritm al vieţii şi propriul destin. A te simţi superior sau inferior altcuiva nu-ţi va aduce niciodată pacea interioară de care ai nevoie ca să fii mulţumit cu tine însuţi. Concentrează-te pe evoluţia ta fără să te raportezi la cei din jur.

7. Alege-ţi cu grijă prietenii
Ţine minte că toţi nefericiţii au nevoie de companie, ca să aibă un umăr pe care să plângă. Prin urmare, înconjoară-te numai de oameni optimişti. Cu cât mai multă energie pozitivă exista în jurul tău, cu atât mai bine te vei simţi.

8. Nu cauta aprobarea celorlalţi pentru ceea ce faci
Oamenilor fericiţi nu le pasă de ceea ce gândesc ceilalţi despre ei. Fă ce-ţi dictează inima şi raţiunea ta şi nu-i lasa pe negativişti să te influenţeze. Este imposibil să faci pe plac tuturor.

9. Vorbeşte mai puţin şi ascultă mai mult
Vei deveni mai înţelept. Meditează. Momentele de singurătate, într-o linişte totală, te ajută să-ţi găseşti pacea interioară. Nu trebuie să fii un maestru Zen ca să reuşeşti asta.

10. Mănâncă bine
Ceea ce mănânci determina organismul să producă anumiţi hormoni, care-ţi vor influenţa dispoziţia şi nivelul de energie. O hrană naturală te face sănătos şi fericit. De asemenea, fă mişcare. Exerciţiul fizic îţi dă întotdeauna o stare de bine.

11. Fii mulţumit de tine şi de ceea ce ai realizat
Nu tânji toată viaţa la mai mult. Fericirea nu înseamnă să ai tot ce doreşti, ci să apreciezi ceea ce ai. Înconjoară-te numai de lucruri importante şi utile pentru tine. Oamenii fericiţi nu simt nevoia să acumuleze în exces. Cu cât ai mai multe posesiuni, cu atât ai mai multe griji. Oamenii care locuiesc în case modeste şi îşi cumpără numai strictul necesar sunt mai fericiţi.

12. Nu minţi, nu fură şi nu înşela niciodată pe nimeni
Te pui singur într-o stare de stres, cu consecinţe pe termen lung în planul sănătăţii. Minciuna atrage dispreţul celorlalţi şi erodează stima de sine, iar înşelăciunea poate avea consecinţe şi mai grave, căci îţi poate complica existenta şi-ţi poate tăia orice şansă de a mai fi fericit vreodată, în această viaţă.

SURSA

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani, sub atenționare COD GALBEN de vânt puternic!

astăzi, 14:31
208

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN valabilă în patru județe din Moldova, printre care ți Botoșani. Comform atenționării...

Accident la Hudum, cu doi răniți! FOTO

astăzi, 13:12
651

Două persoane au fost rănite, în urma unui accident produs sâmbătă la Hudum.În evenimentul rutier au fost implicate o motocicletă și o mașină marca Mercedes în...

Verde la educație pentru circulație - FOTO

astăzi, 12:25
161

Poliţia Română şi Lidl organizează, pentru al şaselea an consecutiv, campania naţională Verde la educaţie pentru circulaţie. Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse &i...