Cezara Munteanu, actriță: "Mergem la teatru pentru că avem nevoie să ne reamintim lucruri"

"Mergem la teatru ca să ne oglindim în faptele de pe scenă, să ne purificăm, să ne descărcăm, să oferim și în schimb să primim, să ne bucurăm, să aflăm povești noi, să admirăm performanța". (Cezara Munteanu, actriță născută în Botoșani)

Cezara Munteanu, actriță: "Mergem la teatru pentru că avem nevoie să ne reamintim lucruri"

-Un motiv pentru care să mergem la teatru...
-Mergem la teatru pentru că avem nevoie să ne reamintim lucruri, să ne oglindim în faptele de pe scenă, să ne purificăm, să ne descărcăm, să oferim și în schimb să primim, să ne bucurăm, să aflăm povești noi, să admirăm performanța. Pur și simplu să mergem pentru că face parte din viață și acolo este o bucățică de viață!

CELE MAI…

-Cel mai bun sfat primit până acum.
-Să ai răbdare!

-Cea mai neobișnuită întâmplare trăită pe scenă.
-S-a întâmplat când eram în ultimul an la liceu, eram la Festivalul Florian Pitiș cu trupa de teatru din care făceam parte (Atelierul de teatru), trebuia să jucăm spectacolul „Deșteptarea primăverii”, știam că e ultima reprezentație, și tot ce îmi aminteam la sfârșitul spectacolului era doar momentul în care am pășit pe scenă pentru prima scenă. În rest nu îmi aminteam nimic, parcă aș fi fost într-o transă, am trăit și am jucat atât de intens, că am uitat complet de mine. Ciudat și frumos.

-Cel mai provocator spectacol de până acum, pentru tine.
-„Chicago”! Prima experiență cu musicalul în adevăratul sens al cuvântului. O provocare, o experiență din care am învățat foarte mult și în urma căreia am ajuns să gust din acest gen de care m-am îndrăgostit iremediabil.

-Cel mai dificil moment pentru tine, în teatru.
-Din fericire nu am simțit nimic din experiența de până acum ca fiind prea dificil de depășit. Cu încredere, răbdare și sinceritate se rezolvă tot. Depinde cum ne raportăm noi la situație. Sunt iremediabil optimistă!

-Cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat de când ești actriță.
-De fiecare dată când joc simt că mi se întâmplă ceva minunat, iar atunci când ies la aplauze și privesc chipurile spectatorilor îmi dau seama că cel mai bun lucru chiar mi s-a întâmplat!

-Cea mai interesantă întâlnire pe care ai avut-o în teatru. De ce aceea?
-Fiecare întâlnire în teatru a fost pentru mine extrem de importantă și interesantă, pentru că fiecare m-a ajutat să îmi construiesc drumul în acest domeniu. Sunt mulți oameni buni și minunați cu care am avut ocazia să lucrez, de la care am învățat foarte multe și fiecare dintre aceste întâlniri rămâne imprimată în sufletul meu și mă ajută să merg mai departe. Atunci când sunt în impas îmi amintesc de unul dintre acești oameni frumoși: Lenuș Teodora Moraru, Gelu Colceag, Adrian Titieni, Narcisa Mocanu, Liviu Chițu și mulți alții.

Interviul complet, realizat de Andrei Crăciune, pe uniter.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vezi alte știri

ROAMING INVOLUNTAR: Botoșani, printre județele în care semnalul e "furat", iar costurile sunt uriașe!

Luni, 24 Iunie 2019
880

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), le atrage atenția tuturor utilizatorilor de telefonie și internet mobil, care au serviciul de roaming acti...

Un sucevean a primit ficatul unui botoșănean aflat în moarte cerebrală

Vineri, 14 Iunie 2019
619

Echipa de la Centrul de transplant Iaşi a efectuat, în noaptea de miercuri spre joi, o prelevare de organe de la un donator din Botoşani aflat în moarte cerebrală, care era internat pe ...

Sute de mii de angajaţi ar putea profita după o decizie prin care un procuror a obţinut în instanţă daune morale uriaşe!

Joi, 13 Iunie 2019
2414

Un procuror a câştigat în instanţă daune morale de 14.400 de euro, după ce a dat în judecată instituția pentru nerespectarea condițiilor minimale de lucru. De asemenea, el va primi și o s...