Cantec pentru Alexandra. In acest timp, la chimioterapie, copila primeste diploma "pentru cea mai curajoasa fetita"... - VIDEO

Cantec pentru Alexandra. In acest timp, la chimioterapie, copila primeste diploma "pentru cea mai curajoasa fetita"... - VIDEO
Un copil bolnav este o incercare pe care Dumnezeu ne-a pregatit-o noua, tuturor! Au venit folkistii la Dorohoi pentru Alexandra! Emeric Imre, Adi Bezna, Sorin Poclitaru si-au pus in palme suflet, cantece, carti, CD-uri… La Suceava, elevii unui mare liceu (insufletiti de dorohoianca de 15 ani Daniela Bejinariu) vor vinde miercuri in mall obiecte de Craciun confectionate de ei. La Siret, Concertul aniversar Magda Puskas a adunat sambata seara cativa banuti. Asociatia Sarepta din Dorohoi (presedinte Lacramioara Besleaga), Asociatia IHTIS (presedinte Mihaela Mihaescu), dorohoieni de suflet si de minune crestina… Toti strang bani pentru Alexandra Groza, copila care, la nici 7 anisori, sufera de o boala crunta: leucemie.

Sambata seara, Sala Teatrului din Dorohoi a gazduit concertul "Cantec din inima pentru Alexandra", un spectacol de binefacere in cadrul caruia au evoluat Emeric Imre, Adi Bezna si invitatii lor, precum si Daniela Bejinariu si Grupul Voces. Un spectacol prezentat de Andrei Maftei.

In acest timp, intr-un spital din Timisoara, Alexandra trece prin chinurile unor noi sedinte de chimioterapie. Sedinte care se traduc astfel:

"Zi grea astăzi pentru micuța noastră Alexandra și pentru mama ei... I s-a făcut din nou puncție lombară care se face fără anestezie. Două ore după puncție a trebuit să stea nemișcată. Pentru că a fost cuminte și înțelegătoare, a primit de la doamna doctor o diplomă pentru cea mai curajoasă fetiță...".
 
"Stare de moleșeală, oboseală și apatie astăzi pentru micuța noastră Alexandra... De la medicamentele ce i s-au administrat intravenos, o dor foarte tare venele. Mama i-a pus mereu peste zi comprese reci. Noaptea de obicei vomită foarte mult, probabil de la medicamentele ce i se administrează seara...".

"După o noapte chinuită de accese de vomă, pe parcursul zilei Alexandra s-a simțit puțintel mai bine. I se administrează citostaticele dimineața și seara, iar peste zi perfuzii pentru hidratare. Nu a avut poftă de mâncare mai deloc".

Din pacate, concertul de sambata seara a reusit sa adune putin peste 15.200 de lei, cativa euro si cativa dolari. Politicienii care s-au anuntat a fi in sprijinul Alexandrei – Liviu Campanu si Andrei Dolineaschi – nu au reusit sa isi mobilizeze din timp colegii si sa ii convinga sa ofere un dar de Craciun acestei familii. In afara, desigur, a implicarii pe ultima suta de metri a unei televiziuni nationale care, desi "mereu aproape", a reactionat abia la solicitare politica. Poate ca daca ar fi acceptat sa mediatizeze din timp acest caz, la nivel national, situatia Alexandrei, sansele la viata ale acestei micute ar fi crescut cu multe procente.

Impresionate imaginile proiectate in timpul spectacolului, cu aspecte din viata Alexandrei inainte si dupa declansarea cumplitei boli, imagini cu care probabil ca ar trebui sa ne incepem fiecare zi din viata, cu gandul la fiecare copil de langa noi – sanatos sau chinuit de boli nimicitoare. Cu randuri precum cele pe care spectatorii de sambata seara le-au putut urmari pe ecran: "Boala Alexandrei este o incercare pe care Dumnezeu ne-a pregatit-o noua, tuturor. Peste cateva zile este Craciunul. In fiecare casa va fi miros de cozonac si sarmale. La Alexandra vor veni colindatori cu halate albe. Parintii Alexandrei nu ne cer nimic. Sunt bucurosi sa ne simt alaturi de ei. Sa nu-i lasam sa se consoleze!".
 
In Romania ne mor copiii. In Botosani, ne vedem de pregatirile de Sarbatori, de un nou hypermarket si de super promotiile lor amagitoare. Orasul e luminat ca niciodata, podoabe stralucitoare si oferte pe intrecute pentru noaptea dintre ani. Dramele copiilor bolnavi sunt ascunse prin case unde Craciunul are doar gust de rugaciune.

Dorohoienii au plecat acasa tristi sambata seara. Singuri nu isi pot salva un copil. Nu au cum. Este peste puterile lor. Dar au curaj sa mearga mai departe!

Pe site-ul www.alexandragroza.com aflam posibilitatile prin care putem face donatii, dar si detalii despre situatia Alexandrei, detalii despre fondurile adunate pana acum. TOT ACOLO, puteti afla cum puteti face donatii in cont din strainatate!

Tatăl Alexandrei a deschis un cont pe numele:

GROZA DUMITRU - cont umanitar
CNP 1690913073541
Cont Lei-      RO49RNCB0044023859590001
Cont Euro -  RO22RNCB0044023859590002
Cod SWIFT - RNCB ROBU
BCR Agenția Dorohoi
GROZA DUMITRU - tatăl Alexandrei
Tel. 0745/802761
E-mail : punct@clicknet.ro

Urmariti cateva imagini surprinse dupa concertul transmis in direct pe internet, de www.live.botosani.ro, cu apeluri facute la solicitarea Stiri Botosani si Live Botosani. Ascultati cuvintele bunicii Alexandrei, ale Danielei Bejinariu sau ale inimosului folkist Adi Bezna si ale primarului Dorin Alexandrescu. Mai avem timp sa ne trezim si sa ne facem noua insine un dar de Craciun: Viata unui copil.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Discursul Academicianului Ioan Aurel Pop, de Ziua Culturii Române: "Cum s-a putut ajunge la asemenea aberații educaționale?"

Marţi, 16 Ianuarie 2018
185

Acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a susținut o cuvântare despre importanța culturii și a studierii istoriei în școli, punând accentul pe necesitatea &...

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

Marţi, 16 Ianuarie 2018
719

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

Marţi, 16 Ianuarie 2018
226

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...