ASTĂZI: "Artişti pentru un artist - Toţi pentru unul": Spectacol caritabil al Teatrului Eminescu, în sprijinul actorului Volin Costin!

ASTĂZI: "Artişti pentru un artist - Toţi pentru unul": Spectacol caritabil al Teatrului Eminescu, în sprijinul actorului Volin Costin!
Duminică, 7 februarie 2016, la ora 18:00, colectivul Teatrului "Mihai Eminescu" din Botoşani (care activează în prezent în incinta Casei Tineretului) invită publicul la spectacolul caritabil "Bani din cer".

O comedie de mare succes, în regia lui Alexandru Vasilache. Toţi banii colectaţi vor fi donaţi pentru tratamentul actorului şi directorului artistic al Teatrului "Mihai Eminescu", Volin Costin, care a suferit în primavara anului trecut un atac vascular cerebral.

Volin Costin este absolventul Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi, Facultatea de Teatru.

Din anul 1994 este actor al Teatrului "Mihai Eminescu", iar din anul 2006 şi director artistic al acestuia.

"Volin Costin este un actor reprezentativ al Teatrului nostru, pe care ni-l dorim sa revina cât mai curând alaturi de noi", transmit colegii actorului botoşănean.

ACCESUL LA SPECTACOL SE VA FACE PE BAZA UNEI DONAŢII DE MINIMUM 10 RON/SPECTACTOR.

"Va mulţumim anticipat pentru spiritul de solidaritate de care suntem convinşi că veţi da dovadă şi de data aceasta, ca în atâtea alte rânduri. Vă aşteptăm, dragi prieteni", este mesajul cu care colegii lui Volin Costin speră să atragă în sala de spectacol cât mai mulţi iubitori de teatru.


VOLIN COSTIN şi viaţa dinlăuntrul gândului!

Fiinţa umană, şi cea a actorului cu osebire, este deopotrivă puternică şi fragilă, modestă şi orgolioasă, echilibrată, dar şi răzvrătită. Iar Volin Costin a fost albie primitoare pentru toate manifestările posibile, în viaţa reală sau în cea a personajului întrupat. O lume de valori căreia Volin Costin i-a plătit din plin tributul său. Fie că a jucat în "Natură moartă cu nepot obez" (regia Ioan Sapdaru) sau în "Steaua fără nume" (regia Alexandru Vasilache), fie că a readus în scenă poveşti pe care le-a aşezat scenic în viziune proprie ("Scuzaţi, doamnă profesoară", adaptare după Ludmila Razumovskaia, sau "Angajare de clovn", de Mihai Vişniec), Volin Costin a intrigat.

Simpla sa prezenţă pe afiş ispiteşte ochiul interior, dezvoltă un întreg "conflict între energii" (de la Călinescu zicere: "drama trăieşte din conflictul între energii"). În fapt, nu există nicio viaţă secretă, niciun mister al realului cotidian. Actorul, în viaţă sau pe scenă, s-a manifestat pe sine însuşi, într-un joc al situaţiilor dramatice, intuind direcţii şi schimbări bruşte de perspectivă.

Nu a intuit, însă, cel mai important moment al vieţii sale: boala ce avea să îl scoată de pe "scândura" teatrului.

Însă şi acolo unde se află, în "viaţa dinlăuntrul gândului", probabil că Volin Costin îşi produce propriul spectacol, cu mistere şi situaţii imprevizibile.

Publicul l-a aplaudat, în 2015, la finalul spectacolului "Câinele grădinarului", de Lope de Vega, în regia lui Alexandru Vasilache. Premieră care a rămas în aşteptarea următorului spectacol.

Volin Costin a fost mereu personajul propriei cetăţi. Actorul care îşi joacă actele bazându-se pe propria improvizaţie, chiar şi atunci când are o piesă cu replică obligatorie.

Volin Costin îşi merită publicul, îşi merită aplauzele. Pentru că el face parte dintre actorii care nu joacă, ci creează. Volin face diferenta dintre rol şi personaj. Şi această diferenţă se numeşte, în limbaj comun, TALENT!

Orice artist are dreptul la ultimele aplauze PE SCENĂ. Iar Volin Costin şi-a lăsat publicul "cu mâna întinsă, ca a regelui Lear". Urmează aplauzele, urmează revederea pe scenă. Publicul va fi acolo! (Citeşte mai mult: VOLIN COSTIN şi viaţa dinlăuntrul gândului)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

DUMITRU MURARIU, academicianul care a lăsat America pentru România. "Tata înhăma caii la căruță și mă ducea la Botoșani, la internat"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
298

Conduce Institutul de Biologie al Academiei Române. Numele Dumitru Morariu este legat de cel al savantului Grigore Antipa și de faptul că a fost director, vreme de un sfert de secol, al celui ...

Anthony Quinn, de la dansul lui Zorba Grecul la sârba românească din "Ora 25"! , FOTO, VIDEO

Luni, 18 Septembrie 2017
1038

Se împlinesc anul acesta 50 de ani de la filmul "Ora 25" (1967), realizat după cartea românului Constantin Virgil Gheorghiu, cu Anthony Quinn și Virna Lisi în rolurile pr...

Lăsați copiii să fie ce vor!

Duminică, 17 Septembrie 2017
1061

Asistăm de un timp la o deturnare a tuturor principiilor până mai ieri valabile. Presiunea manifestată la nivel ideologic, cultural, familial chiar, produce efecte în societatea tot mai...