Anamaria Antoci şi filmul "Ilegitim", triumf la Berlinale!

Anamaria Antoci şi filmul "Ilegitim", triumf la Berlinale!
În urmă cu scurt timp, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul "Ilegitim", regizat de Adrian Sitaru şi produs de botoşăneanca Anamaria Antoci, a castigat C.I.C.A.E Award, Premiul Confederatiei Internationale a Cinematografelor de Arta!

Pelicula a fost prezentă în secțiunea Forum a celei de-a 66 ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Lungmetrajul "Ilegitim", în regia lui Adrian Sitaru, a câștigat Premiul C.I.C.A.E - "Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai" ("Confederația Internațională a Cinematografelor de Artă").

Producătorul filmului este botoşăneanca Anamaria Antoci, prin Domestic Film, în coproducție cu Film Produkcja Polonia și Damned Films Franța, cu sprijinul Altex și HBO România. Distribuția la nivel internațional a filmului va fi realizată de Versatile Films din Franța.

"Ilegitim" spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă, un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. Scenariul a fost scris de Alina Grigore și Adrian Sitaru, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silișteanu și Alexandru Lorian Timoșca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu și Theo Lichtenberger, în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu.

Trofeul a fost ridicat de producătoarea Anamaria Antoci (foto jos).

Singurul lungmetraj românesc prezent în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, "Ilegitim", a fost primit cu aplauze furtunoase din partea publicului, beneficiind de cronici laudative din partea jurnaliștilor internaționali.

Citeste mai mult despre filmul "Ilegitim" şi despre Anamaria Antoci!



(Anamaria Antoci a ridicat Trofeul câştigat de filmul "Ilegitim". Sursa foto: Facebook Ilegitim)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Niculina, sufletul orașului meu

Marţi, 23 Aprilie 2024
2436

Cam pe la 7-8 pe seară, de ani buni, Niculina iese din casă. Vara în culori deschise, rochii cu volănașe garnisite uneori cu mărgele simple, pe care le poartă pitite într-o copilăro...

Regizorul Cristian Pascariu, înainte de lansarea filmului ”Nasty” la Botoșani: ”Îl veți vedea pe Ilie într-o ipostază necenzurată, într-o ipostază sinceră” (Foto, Video)

Joi, 18 Aprilie 2024
751

Filmul ”Nasty” va avea premiera de gală la Cinema Unirea Botoșani sâmbătă, 20 aprilie, de la 19:00, publicul având prilejul de a se întâlni și cu echipa care a...

Anamaria Chelaru: ”Noi, păpușarii, suntem făcuți să lucrăm între călugărie și armată!” (Foto, Video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
1218

Când am căutat-o și i-am propus acest interviu, am întrebat-o direct: Cum este Anamaria Chelaru în afara scenei? A răspuns dintr-o suflare, cu vocea clară și îndelung form...