A incetat din viata Stelian Filip, tatal cantaretei Viorela Filip!

Scriitorul Stelian Filip a murit sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, informează un comunicat citat de Mediafax, inmormantarea fiind programata pentru astazi, in comuna natala Tuzla, judeţul Constanţa. Poetul şi prozatorul Stelian Filip, născut pe 18 septembrie 1924, este tatăl cântăreţei Viorela Filip. Mama scriitorului, Floarea Filip, este strănepoată a poetului Octavian Goga.

Stelian Filip a fost elev al şcolii primare din localitatea natala şi a urmat cursurile liceale la Constanţa şi Bucureşti. A absolvit Facultatea de Litere şi Filosofie a Universităţii Bucureşti, susţinând o teză de licenţă pe tema operei lui Caragiale. În 1946, Stelian Filip a debutat în revista "Papagalul", iar în 1954, în revista "Tânărul scriitor".

Pe rând, a fost profesor, metodist cultural, redactor şi apoi redactor-şef în Radio-Televiziunea Română. Timp de 15 ani, scriitorul care a copilărit pe meleaguri dobrogene a reprezentat România în oficiul internaţional de radio şi televiziune.

Opera lui Stelian Filip însumează 19 volume, dintre care ultimul, o antologie a creaţiei sale, "Fabuliada", a apărut anul trecut, la Editura Eminescu.

Printre cele mai recente cărţi scrise de Stelian Filip se numără şi "Catrene... muşatesciene!" (2007), "Galaxia ochilor noştri" (2008) şi "Parodii adevărate" (2009). Stelian Filp se înscrie în rândul marilor poeţi satirici contemporani.

Stiri Botosani ii transmite cantaretei Viorela Filip condoleante si putere de a strabate aceste clipe dureroase.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
90

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
17

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...