Zapaceala totala la aplicarea legii unice a salarizarii!

Zapaceala totala la aplicarea legii unice a salarizarii!
Instruirea reprezentantilor institutiilor deconcentrate si a primarilor, care a avut loc luni la Institutia Prefectului Botosani, privind aplicarea legii unice a salarizarii, mai mult i-a zapacit pe participanti, decat sa-i lamureasca.

Intalnirea coordonata de Daniel Moruzi, subprefectul judetului Botosani, de Radu Dragus, fostul director al Agentiei Judetene de Prestatii Sociale, si de reprezentantii Directiei de Finante, a avut drept scop instruirea reprezentantilor institutiilor deconcentate care se ocupa de salarizare, dar si a primarilor, care au putut comunica prin reteaua VPN.

"Cred ca in mare masura lucrurile sunt intelese, sunt anumite amanunte pentru care va trebui sa cerem noi specificari de la Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale, dar in acelasi timp si dumnealor ar trebui sa ceara lamuriri de la ordonatorul principal de credite, deci de la minister, pentru ca noi ne ocupam numai de administratia publica locala, nu ne ocupam de directiile deconcentrate", a spus Radu Dragus, fostul director al Agentiei Judetene de Prestatii Sociale Botosani.

Pentru ca lucrurile sa fie lamurite in totalitate, si primarii din judet sunt invitati la o alta instruire, miercuri, tot la Prefectura, la ora 9.00.

"La instruire am prezentat modul de calcul al salariului de reincadrare si salariul brut la 31 decembrie - ianuarie, asa cum il vedem noi, si au existat destule intrebari care vor fi lamurite in intalnirile viitoare. Nelamuririle sunt legate de salariul de merit, daca este sau nu introdus in baza de date calcul pentru salariile de merit pentru 1 decembrie 2009, daca sunt introduse in baza de calcul pentru ianuarie 2010, au fost intrebari legate de garzile pe care le fac medicii si modul de calcul al lor, si procentul de depasire al acelui 30% legat de sporuri, sigur ca aici sunt intrebari la care poate raspunde Ministerul Sanatatii si mai putin noi", a spus Radu Dragus.

In opinia subprefectului Daniel Moruzi, cele mai multe nelamuriri au fost privind modalitatile de calcul, intrucat sunt diferente de la o institutie la alta, zapaceala fiind mai mare stiindu-se ca lucrurile, desi nu sunt clare, termenul de aplicare a legii este de 3 februarie.

"Sunt mai multe nelamuriri, ceea ce este si normal. Principalele nelamuriri sunt legate de modul de calcul, sunt diferente de la o institutie la alta, fiecare cu particularitatile ei, o sa le lamurim, pentru ca domnul Dragus va mai cere lamuriri de la Minister, sunt multe sincope legislative, este si termenul scurt, termenul de aplicare este pana pe 3 februarie, deci practic mai sunt trei zile, am inteles ca se va lua ca si baza de calcul salariul de baza din decembrie 2009", a precizat Daniel Moruzi, subprefectul judetului Botosani.


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Permisul anulat din 2016 nu a împiedicat-o să urce la volan!

astăzi, 09:26
38

Nimic nu îi stă în cale, nici măcar un permis de conducere anulat. Polițiștii au tras-o pe dreapta, constatând apoi că femeia în vârstă de 28 de ani nu mai ave...

Veste de la APIA Botoșani: În atenția fermierilor!

astăzi, 09:02
55

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează că începând de astăzi, 20.02.2018, va efectua plata ajutorului de stat pentru reduce...

Bebeluş în stare gravă, după ce s-a înecat cu lapte

astăzi, 08:42
595

Micuța a fost adusă la Spitalul Municipal Dorohoi şi la scurt timp a intrat în stop cardio-respirator, fiind nevoie de manevre de resuscitare. Din păcate, însă, privarea crei...