Udrea imparte Romania pe blog!

Udrea imparte Romania pe blog!

 ELENA UDREA  

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, scrie pe blogul personal că reîmpărţirea administrativă a României poate avea loc după 2013, cea mai bună variantă fiind "împărţirea pe regiuni de dezvoltare".

"Reîmpărţirea administrativă a României poate avea loc după 2013. Cea mai bună variantă, o spun din postura de ministru al Dezvoltării, este împărţirea pe regiuni de dezvoltare", scrie Elena Udrea, pe blogul personal.

Pe 15 martie, preşedintele Traian Băsescu a abordat subiectul reîmpărţirii administrative într-o discuţie cu partidele politice ce compun arcul guvernamental, la Cotroceni. El a declarat că a discutat cu partidele varianta reorganizării administrative prin lege organică, şi nu prin Constituţie, scrie RTV.

Băsescu a arătat că, în opinia sa, toate partidele sunt de acord că este nevoie de o reorganizare administrativă şi că aceasta se impune şi în condiţiile adoptării Tratatului de la Lisabona care, pentru absorţia fondurilor europene şi reglementările europene, încurajează organizarea pe regiuni.

Romania se pregateste de o noua impartire administrativ-teritoriala!

De altfel, scrie sursa citata, reorganizarea teritoriului este destul de des invocată de preşedinte. Băsescu însă nu a înaintat un termen până la care această nouă delimitare să se facă. Şi Raportul Comisiei Prezidenţiale de Analiză a Regimului Politic şi Constituţional din România vorbeşte despre nevoia stringentă a unei noi organizări administrative, în contextul intrării în UE, dar evită să recomande când ar trebui să aibă loc acest proces.

Gheorghe Flutur, gata sa preia judetul Botosani

Preşedintele UDMR, Marko Bela, declara, în februarie, că Legea statutului minorităţilor şi reorganizarea regiunilor de dezvoltare economică sunt priorităţi ale Uniunii, ca partener de coaliţie, în discuţiile cu PDL.

"Nu ştiu dacă harta va arăta aşa cum am propus noi, fiindcă ştiţi foarte bine că într-o coaliţie de obicei soluţiile sunt de natură de compromis. Probabil că se va ajunge la un compromis, depinde cum, în ce fel. Un lucru e cert în legătură cu regiunile de dezvoltare economică, şi anume că şi colegii noştri din PDL sunt de acord că actuala împărţire nu e bună şi în locul celor opt regiuni de dezvoltare economică ar trebui să avem dublu. Deci în jur de 15-16 regiuni de dezvoltare economică", declara, la acea vreme, Marko Bela, citat de RTV.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razii ale poliţiştilor printre agenţii economici! Au fost aplicate amenzi de zeci de mii de lei

astăzi, 10:01
160

Zeci de poliţişti au efectuat, joi şi vineri, razii în întreg judeţul pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit şi impunerea normelor rutiere.Astfel, au fost legiti...

Un şofer ce transporta lemne fără acte a fugit când a fost tras pe dreapta de poliţişti!

astăzi, 09:43
331

Un tânăr ce transporta material lemnos fără documente a încercat să fugă de poliţişti, însă s-a ales cu o amendă uriaşă şi cu lemnul confiscat.S-a întâmpl...

Fost primar chemat în judecată de instituţia pe care a condus-o pentru o pagubă de zeci de mii de euro!

astăzi, 09:04
1034

Procesul a fost deschis de Primăria Truşeşti împotriva lui Mihai Puruhniuc, fostul şef al administraţiei publice locale, pentru recuperarea unei sume de 135.000 de lei.Suma a...