Udrea imparte Romania pe blog!

Udrea imparte Romania pe blog!

 ELENA UDREA  

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, scrie pe blogul personal că reîmpărţirea administrativă a României poate avea loc după 2013, cea mai bună variantă fiind "împărţirea pe regiuni de dezvoltare".

"Reîmpărţirea administrativă a României poate avea loc după 2013. Cea mai bună variantă, o spun din postura de ministru al Dezvoltării, este împărţirea pe regiuni de dezvoltare", scrie Elena Udrea, pe blogul personal.

Pe 15 martie, preşedintele Traian Băsescu a abordat subiectul reîmpărţirii administrative într-o discuţie cu partidele politice ce compun arcul guvernamental, la Cotroceni. El a declarat că a discutat cu partidele varianta reorganizării administrative prin lege organică, şi nu prin Constituţie, scrie RTV.

Băsescu a arătat că, în opinia sa, toate partidele sunt de acord că este nevoie de o reorganizare administrativă şi că aceasta se impune şi în condiţiile adoptării Tratatului de la Lisabona care, pentru absorţia fondurilor europene şi reglementările europene, încurajează organizarea pe regiuni.

Romania se pregateste de o noua impartire administrativ-teritoriala!

De altfel, scrie sursa citata, reorganizarea teritoriului este destul de des invocată de preşedinte. Băsescu însă nu a înaintat un termen până la care această nouă delimitare să se facă. Şi Raportul Comisiei Prezidenţiale de Analiză a Regimului Politic şi Constituţional din România vorbeşte despre nevoia stringentă a unei noi organizări administrative, în contextul intrării în UE, dar evită să recomande când ar trebui să aibă loc acest proces.

Gheorghe Flutur, gata sa preia judetul Botosani

Preşedintele UDMR, Marko Bela, declara, în februarie, că Legea statutului minorităţilor şi reorganizarea regiunilor de dezvoltare economică sunt priorităţi ale Uniunii, ca partener de coaliţie, în discuţiile cu PDL.

"Nu ştiu dacă harta va arăta aşa cum am propus noi, fiindcă ştiţi foarte bine că într-o coaliţie de obicei soluţiile sunt de natură de compromis. Probabil că se va ajunge la un compromis, depinde cum, în ce fel. Un lucru e cert în legătură cu regiunile de dezvoltare economică, şi anume că şi colegii noştri din PDL sunt de acord că actuala împărţire nu e bună şi în locul celor opt regiuni de dezvoltare economică ar trebui să avem dublu. Deci în jur de 15-16 regiuni de dezvoltare economică", declara, la acea vreme, Marko Bela, citat de RTV.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescent înecat în Iazul Polonic!

astăzi, 21:09
1058

S-a întâmplat duminică după-amiază în Dorohoi, după ce un grup de prieteni s-au dus la scăldat în iazul din marginea municipiului. Tânărul de 17 ani ar fi intrat &i...

Jim Fergus - "O mie de femei albe"

astăzi, 20:25
114

Recenziile favorabile, ideea că povestea are la bază un moment mai puţin cunoscut şi mai puţin mediatizat din istoria Statelor Unite şi afirmaţia lui Gérard Depardieu, aflată pe coperta...

Avertizare meteo de furtună!

astăzi, 20:19
617

Astfel, până la ora 21:15, în comunele Vlădeni, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Dersca, Mihăileni, Leorda, Cândești, Brăești, Văculești, Lozna precum şi în or...