Udrea imparte Romania pe blog!

Udrea imparte Romania pe blog!

 ELENA UDREA  

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, scrie pe blogul personal că reîmpărţirea administrativă a României poate avea loc după 2013, cea mai bună variantă fiind "împărţirea pe regiuni de dezvoltare".

"Reîmpărţirea administrativă a României poate avea loc după 2013. Cea mai bună variantă, o spun din postura de ministru al Dezvoltării, este împărţirea pe regiuni de dezvoltare", scrie Elena Udrea, pe blogul personal.

Pe 15 martie, preşedintele Traian Băsescu a abordat subiectul reîmpărţirii administrative într-o discuţie cu partidele politice ce compun arcul guvernamental, la Cotroceni. El a declarat că a discutat cu partidele varianta reorganizării administrative prin lege organică, şi nu prin Constituţie, scrie RTV.

Băsescu a arătat că, în opinia sa, toate partidele sunt de acord că este nevoie de o reorganizare administrativă şi că aceasta se impune şi în condiţiile adoptării Tratatului de la Lisabona care, pentru absorţia fondurilor europene şi reglementările europene, încurajează organizarea pe regiuni.

Romania se pregateste de o noua impartire administrativ-teritoriala!

De altfel, scrie sursa citata, reorganizarea teritoriului este destul de des invocată de preşedinte. Băsescu însă nu a înaintat un termen până la care această nouă delimitare să se facă. Şi Raportul Comisiei Prezidenţiale de Analiză a Regimului Politic şi Constituţional din România vorbeşte despre nevoia stringentă a unei noi organizări administrative, în contextul intrării în UE, dar evită să recomande când ar trebui să aibă loc acest proces.

Gheorghe Flutur, gata sa preia judetul Botosani

Preşedintele UDMR, Marko Bela, declara, în februarie, că Legea statutului minorităţilor şi reorganizarea regiunilor de dezvoltare economică sunt priorităţi ale Uniunii, ca partener de coaliţie, în discuţiile cu PDL.

"Nu ştiu dacă harta va arăta aşa cum am propus noi, fiindcă ştiţi foarte bine că într-o coaliţie de obicei soluţiile sunt de natură de compromis. Probabil că se va ajunge la un compromis, depinde cum, în ce fel. Un lucru e cert în legătură cu regiunile de dezvoltare economică, şi anume că şi colegii noştri din PDL sunt de acord că actuala împărţire nu e bună şi în locul celor opt regiuni de dezvoltare economică ar trebui să avem dublu. Deci în jur de 15-16 regiuni de dezvoltare economică", declara, la acea vreme, Marko Bela, citat de RTV.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

IMAGINI EMOȚIONANTE! Pompierii si jandarmii botoşăneni alături de copiii cu sindrom Down, în "Ştafeta Prieteniei"!

astăzi, 21:09
148

Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare p...

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

astăzi, 19:53
83

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Biblioteca Ju...

Ei sunt cei mai buni: Elevii care vor reprezenta județul Botoșani la Olimpiada Națională de Chimie!

astăzi, 19:12
415

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a publicat rezultatele finale și lotul care va reprezenta județul la Olimpiada Națională de Chimie. 12 elevi din unitățile de învățăm...