Udrea imparte Romania pe blog!

Udrea imparte Romania pe blog!

 ELENA UDREA  

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, scrie pe blogul personal că reîmpărţirea administrativă a României poate avea loc după 2013, cea mai bună variantă fiind "împărţirea pe regiuni de dezvoltare".

"Reîmpărţirea administrativă a României poate avea loc după 2013. Cea mai bună variantă, o spun din postura de ministru al Dezvoltării, este împărţirea pe regiuni de dezvoltare", scrie Elena Udrea, pe blogul personal.

Pe 15 martie, preşedintele Traian Băsescu a abordat subiectul reîmpărţirii administrative într-o discuţie cu partidele politice ce compun arcul guvernamental, la Cotroceni. El a declarat că a discutat cu partidele varianta reorganizării administrative prin lege organică, şi nu prin Constituţie, scrie RTV.

Băsescu a arătat că, în opinia sa, toate partidele sunt de acord că este nevoie de o reorganizare administrativă şi că aceasta se impune şi în condiţiile adoptării Tratatului de la Lisabona care, pentru absorţia fondurilor europene şi reglementările europene, încurajează organizarea pe regiuni.

Romania se pregateste de o noua impartire administrativ-teritoriala!

De altfel, scrie sursa citata, reorganizarea teritoriului este destul de des invocată de preşedinte. Băsescu însă nu a înaintat un termen până la care această nouă delimitare să se facă. Şi Raportul Comisiei Prezidenţiale de Analiză a Regimului Politic şi Constituţional din România vorbeşte despre nevoia stringentă a unei noi organizări administrative, în contextul intrării în UE, dar evită să recomande când ar trebui să aibă loc acest proces.

Gheorghe Flutur, gata sa preia judetul Botosani

Preşedintele UDMR, Marko Bela, declara, în februarie, că Legea statutului minorităţilor şi reorganizarea regiunilor de dezvoltare economică sunt priorităţi ale Uniunii, ca partener de coaliţie, în discuţiile cu PDL.

"Nu ştiu dacă harta va arăta aşa cum am propus noi, fiindcă ştiţi foarte bine că într-o coaliţie de obicei soluţiile sunt de natură de compromis. Probabil că se va ajunge la un compromis, depinde cum, în ce fel. Un lucru e cert în legătură cu regiunile de dezvoltare economică, şi anume că şi colegii noştri din PDL sunt de acord că actuala împărţire nu e bună şi în locul celor opt regiuni de dezvoltare economică ar trebui să avem dublu. Deci în jur de 15-16 regiuni de dezvoltare economică", declara, la acea vreme, Marko Bela, citat de RTV.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Circulau cu grijă, dar nu a fost de ajuns: Botoșăneni răniți din cauza unui șofer care a intrat în curbă cu viteză!

astăzi, 12:14
36

Marți la amiază, în timp ce conducea autoutilitara cu semiremorcă pe DN 17, în afara localităţii sucevene Stroieşti, un tânăr de 28 de ani, din județul Prahova, nu a adaptat ...

Lucrări de consolidare sau de reparaţie- proprietarii din blocul afectat de explozie aşteaptă răspunsul de la expert FOTO

astăzi, 12:10
76

Aşa cum s-a angajat, miercuri dimineaţă expertul tehnic atestat a sosit la Botoşani şi a declanşat operaţiunea de analizare a pereţilor şi structurilor scării de bloc afectate de explozia de...

Botoșănean de 23 de ani, în stare gravă după un accident rutier produs din cauza vitezei!

astăzi, 12:04
159

În cursul zilei de marți, în jurul orei 14.15, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă deosebit de periculoasă pe DN 17, în afara localităţii sucevene Poiana S...