Gheorghe Flutur, gata sa preia judetul Botosani!

Gheorghe Flutur, gata sa preia judetul Botosani!

 GHEORGHE FLUTUR  

Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava, va fi prezent joi la Bucureşti, unde va susţine în faţa lui Traian Băsescu şi a unor înalţi oficiali ca viitoarea reorganizare administrativ-teritorială a României să fie făcută în funcţie de aglomerările urbane şi de numărul de locuitori dintr-o viitoare regiune.

Gheorghe Flutur, care este preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, dar şi al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Est, a declarat presei sucevene că este adeptul regiunilor care să cuprindă un milion de locuitori, acest criteriu fiind, în opinia sa, unul care să permită o eficientizare a activităţii viitoarei regiuni.

Preşedintele CJ va participa joi la seminarul "Oportunitatea reorganizării administrativ-teritoriale în plan regional", organizat de Comisia pentru administraţie publică a Senatului României.

Reorganizarea României în regiuni este o consecinţă a integrării în Uniunea Europeană şi se vrea a fi o formulă de implementare a autonomiei locale la nivel regional.

Încercarea de reorganizare a judeţelor nu este noua, ea mai fiind pusă în discuţie şi în anii 2003, când erau luate în calcul mai multe variante, în cele mai multe Botoşaniul figurând alaturi de Suceava, Vaslui cu Iaşi, iar Bacăul cu Neamţ. Sigur este, însă, că Moldova va avea drept capitale de regiuni oraşele Suceava, Iaşi şi Neamţ. Botoşănenii au avut parte, în urmă cu câteva luni, de o primă "supremaţie" suceveană, când Punctul de Trecere a Frontierei de la Rădăuţi-Prut a fost inaugurat de premierul Republicii Moldova, ministrul Vasile Blaga şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

La seminarul de joi sunt asteptaţi să participe preşedintele Traian Băsescu, cel al Senatului, Mircea Geoană, premierul Emil Boc, ambasadorii Franţei, Poloniei, Slovaciei şi Ungariei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
3

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
156

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
109

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...