Suspiciuni de frauda la DGASPC Botosani: Persoane cu handicap plimbate de 65 de miliarde de lei!

Suspiciuni de frauda la DGASPC Botosani: Persoane cu handicap plimbate de 65 de miliarde de lei!
In urma unui control efectuat de auditorii de la Consiliul Judetean la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, exista suspiciuni ca bugetul statului a fost fraudat de zeci de miliarde de lei vechi, in urma unor decontari ilegale pentru tichete de calatorie in cazul persoanelor cu dizabilitati, sustine presedintele Consiliului Judetean.

Florin Turcanu a dispus audit la toate unitatile subordinate CJ, iar la DGASPC s-a constatat ca in numai doua luni de zile s-au decontat pentru astfel de calatorii suma de 65 de miliarde de lei vechi, banii ajungand la sase transportatori din judet.

"Am primit de la audit un material prin care imi cer sa fac plangere penala. In doua luni de zile au luat de la Ministerul Muncii prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului 65 de miliarde de lei pentru persoane cu handicap, au fost plimbate pe la Constanta si inapoi, intr-un microbuz de 18 locuri, persoane cu handicap care nu au iesit din casa niciodata. Mi-au dat un raport si in 2 luni de verificari vreo 5-6 societati sunt banuite ca au prejudiciat bugetul statului cu 65 de miliarde. Au decontat bilet, cu acelasi scris toate, era acelasi scris pe sute de bilete, au microbuze de 18 locuri si aparea ca duceau cate 70 de persoane. Auditorii au suspiciuni de frauda", a declarat Florin Turcanu.

Presedintele CJ a predat materialul, spre analiza, la compartimentele de specialitate din cadrul Consiliului Judetean, urmand sa se ia o decizie in acest sens.

"Cei de la Protectia Copilului cum au platit, cand vezi niste hartii cum dai, cu ochii inchisi? Ai mei au gresit in primul rand, ca daca ziceau ca nu e in regula… Sunt convins ca este culpa comuna si din punctul meu de vedere functionarul este mai vinovat decat ala care a cerut", a spus Turcanu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"A uitat" că are permisul suspendat!

astăzi, 12:52
73

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un bărbat care conducea un autoturism marca VW Passat, deşi avea suspendat d...

7000 de țigarete ascunse în portierele mașinii, descoperite în P.T.F. Rădăuţi Prut! FOTO

astăzi, 12:45
85

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut a descoperit, în urma controlului efectuat asupra unui autoturism, 7.000 ţigarete marca Ritm, de provenien...

Cele mai bune glume pe seama lui Putin, după momentul cu umbrela de la finala CM 2018! VIDEO

astăzi, 12:32
325

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, este noua tinta a glumelor din online dupa ce duminica s-a adapostit sub umbrela in timpul unei ploi torentiale la ceremonia de premiere de la finala Cupei Mondial...