Suspiciuni de frauda la DGASPC Botosani: Persoane cu handicap plimbate de 65 de miliarde de lei!

Suspiciuni de frauda la DGASPC Botosani: Persoane cu handicap plimbate de 65 de miliarde de lei!

In urma unui control efectuat de auditorii de la Consiliul Judetean la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, exista suspiciuni ca bugetul statului a fost fraudat de zeci de miliarde de lei vechi, in urma unor decontari ilegale pentru tichete de calatorie in cazul persoanelor cu dizabilitati, sustine presedintele Consiliului Judetean.

Florin Turcanu a dispus audit la toate unitatile subordinate CJ, iar la DGASPC s-a constatat ca in numai doua luni de zile s-au decontat pentru astfel de calatorii suma de 65 de miliarde de lei vechi, banii ajungand la sase transportatori din judet.

"Am primit de la audit un material prin care imi cer sa fac plangere penala. In doua luni de zile au luat de la Ministerul Muncii prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului 65 de miliarde de lei pentru persoane cu handicap, au fost plimbate pe la Constanta si inapoi, intr-un microbuz de 18 locuri, persoane cu handicap care nu au iesit din casa niciodata. Mi-au dat un raport si in 2 luni de verificari vreo 5-6 societati sunt banuite ca au prejudiciat bugetul statului cu 65 de miliarde. Au decontat bilet, cu acelasi scris toate, era acelasi scris pe sute de bilete, au microbuze de 18 locuri si aparea ca duceau cate 70 de persoane. Auditorii au suspiciuni de frauda", a declarat Florin Turcanu.

Presedintele CJ a predat materialul, spre analiza, la compartimentele de specialitate din cadrul Consiliului Judetean, urmand sa se ia o decizie in acest sens.

"Cei de la Protectia Copilului cum au platit, cand vezi niste hartii cum dai, cu ochii inchisi? Ai mei au gresit in primul rand, ca daca ziceau ca nu e in regula… Sunt convins ca este culpa comuna si din punctul meu de vedere functionarul este mai vinovat decat ala care a cerut", a spus Turcanu.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
34

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
131

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
80

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...