Si-a condus sotia catre moarte, mintind apoi ca femeia a cazut pe scari!

Si-a condus sotia catre moarte, mintind apoi ca femeia a cazut pe scari!

Rănită într-un accident produs de soţul său, o femeie din judeţul Botoşani a decedat la spital, unde bărbatul a dus-o destul de târziu, motivând că femeia a căzut pe scări! Botoşăneanul este acum cercetat pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Sâmbătă, în jurul orei 11.30, la Serviciul Rutier Botoşani s-a prezentat B. Viorel, de 45 de ani, din satul Tudor Vladimirescu, comuna Albeşti, judeţul Botoşani, care le-a declarat poliţiştilor că în ziua de 18 februarie, în jurul orei 19.40, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia Logan pe DC 52, între localităţile Albeşti şi Tudor Vladimirescu, ca urmare a exploziei unei anvelope, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, autoturismul răsturnându-se în afara părţii carosabile.

Ulterior producerii evenimentului, conducătorul auto a apelat numărul unic pentru urgenţe 112, fiind îndrumat să se adreseze postului local de poliţie pentru întocmirea documentelor specifice, întrucât din accident nu au rezultat victime omeneşti.

Cu ajutorul altor conducători auto, B. Viorel a tractat autoturismul la domiciliu, fără a se mai deplasa la postul de poliţie, iar în jurul orei 20.30, întrucât soţia sa, B. Elena, de 45 de ani, pasageră în autoturism în momentul producerii evenimentului rutier, acuza dureri în zona pieptului, a apelat serviciul de ambulanţă, femeia fiind transportată la Spitalul judeţean Botoşani.

Conducătorul auto a declarat cadrelor medicale că soţia a căzut pe scările de la intrarea în locuinţă. În noaptea de 18 spre 19 februarie, în jurul orei 02.00, B. Elena a decedat.


La data şi ora prezentării la poliţie, conducătorul auto a fost testat alcoolscopic rezultatul fiind negativ, acestuia recoltându-i-se şi probe biologice de sânge.

Cercetările au scos la iveală adevărul!

Ieri, 19.02.2011, poliţiştii rutieri s-au deplasat la locul producerii accidentului, în vederea verificării celor sesizate, verificări care au stabilit următoarea situaţie de fapt:

În ziua de 18.02.2011, în jurul orei 19.40, B. VIOREL, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia Logan, pe DC52, în afara localităţii Albeşti, ajungând pe un sector de drum ce urma o curbă la dreapta, pe fondul vitezei neadaptate la carosabilul alunecos, a derapat şi a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, împrejurare în care autoturismul a intrat pe sensul opus de mers, părăsind partea carosabilă şi impactând şanţul din partea stângă a drumului. Dupa producerea evenimentului, conducatorul auto a părăsit locul accidentului deplasându-se la domiciliu, informează IPJ Botoşani.

Aşadar, verificările efectuate au stabilit că accidentul s-a produs ca urmare a neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum şi nu a exploziei unui pneu, cum a declarat iniţial făptuitorul.

Audiat în cauză, acesta a recunoscut faptul că leziunile suferite de către soţia sa sunt urmarea accidentului în care a fost implicat şi nu consecinţa unei căderi accidentale pe scari, asa cum a precizat cadrelor medicale.

"S-a stabilit de asemenea că în momentul producerii accidentului victima, B. Elena, nu purta centura de siguranţă. Faţă de B. VIOREL se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, urmând a se dispune soluţie procedurală", a precizat inspector pr. Daniela Darea, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoşani.

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
241

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
385

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
125

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...