Semafor cu telecomandă la Bazar! Vezi cum va funcționa

Semafor cu telecomandă la Bazar! Vezi cum va funcționa
Odată cu finalizarea sensului giratoriu de la Bazar, vor deveni funcționale și semafoarele pentru tramvaie, care vor permite vatmanilor să schimbe culoarea semaforului cu ajutorul unei telecomenzi.  

În momentul în care un tramvai va ajunge în intersecția străzii Ion Pillat cu Calea Națională, va activa din telecomandă culoarea verde a semaforului, iar culoarea semaforului pentru mașini va deveni roșie.  

Primarul Ovidiu Portariuc a fost, joi, în inspecție, fiind prezentată de către proiectant schița cu noul sens giratoriu.  

"Este un sistem nou pe care il vom implementa. Cand tramvaiul pleaca din statie, activeaza culoarea verde a semaforului cu ajutorul unei telecomenzi si automat, masinile vor avea culoarea rosie. Cand nu functioneaza va fi indicator cu "Cedeaza trecerea" tramvaiului, dar in general rar se opreste acest sistem. Telecomenzile vor fi transmise celor de la Eltrans. Va fi o economie de timp in intersectie, pentru ca pana acum stateam 77 de secunde", a precizat  proiectantul Dan Sirbu.Lucrările ar trebui finalizate până la sfârșitul lunii august.  

"Lucrarile sunt in grafic. Venim saptamanal tocmai pentru a ne asigura ca se incadreaza in timpul promis, adica sfarsitul lunii august", a precizat Ovidiu Portariuc.  

În sensul giratoriu de la Bazar va fi amenajată și o fântână arteziană, și va fi făcut și un canal pentru preluarea apei pluviale, fiind una dintre intersecțiile care se inunda la fiecare ploaie. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atacat de trei femei de etnie romă: S-a întâmplat în miez de noapte, în Centrul Vechi din Botoșani!

astăzi, 13:25
507

În noaptea de marți spre miercuri, o patrulă a Poliției Locale Botoșani a fost sesizată de către un bărbat în vârstă de 48 de ani, cu domiciliul în municipiul...

Moment istoric. Primul român care a intrat în faliment!

astăzi, 11:53
259

Decizia judecătoriei Constanţa a fost luată la cerearea debitorului care, pe lângă bănci şi firme de recuperare creanţe, are 93 de creditori, majoritatea persoane fizice. Le...

Radarele aflate pe maşini neinscripţionate conduse de agenţi fără uniformă, la un pas să fie interzise!

astăzi, 11:38
1068

Totodată, potrivit Profit.ro, proiectul de lege mai prevede că dispozitivele mobile, de tip pistol, trebuie utilizate la o distanţă maximă 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisu...