Semafor cu telecomandă la Bazar! Vezi cum va funcționa

Semafor cu telecomandă la Bazar! Vezi cum va funcționa
Odată cu finalizarea sensului giratoriu de la Bazar, vor deveni funcționale și semafoarele pentru tramvaie, care vor permite vatmanilor să schimbe culoarea semaforului cu ajutorul unei telecomenzi.  

În momentul în care un tramvai va ajunge în intersecția străzii Ion Pillat cu Calea Națională, va activa din telecomandă culoarea verde a semaforului, iar culoarea semaforului pentru mașini va deveni roșie.  

Primarul Ovidiu Portariuc a fost, joi, în inspecție, fiind prezentată de către proiectant schița cu noul sens giratoriu.  

"Este un sistem nou pe care il vom implementa. Cand tramvaiul pleaca din statie, activeaza culoarea verde a semaforului cu ajutorul unei telecomenzi si automat, masinile vor avea culoarea rosie. Cand nu functioneaza va fi indicator cu "Cedeaza trecerea" tramvaiului, dar in general rar se opreste acest sistem. Telecomenzile vor fi transmise celor de la Eltrans. Va fi o economie de timp in intersectie, pentru ca pana acum stateam 77 de secunde", a precizat  proiectantul Dan Sirbu.Lucrările ar trebui finalizate până la sfârșitul lunii august.  

"Lucrarile sunt in grafic. Venim saptamanal tocmai pentru a ne asigura ca se incadreaza in timpul promis, adica sfarsitul lunii august", a precizat Ovidiu Portariuc.  

În sensul giratoriu de la Bazar va fi amenajată și o fântână arteziană, și va fi făcut și un canal pentru preluarea apei pluviale, fiind una dintre intersecțiile care se inunda la fiecare ploaie. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Duminică: Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă "Din străbuni, din oameni buni…" - Programul manifestării!

Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
1391

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, organizează Festivalul de datini ...

Concertul de colinde "Crăciunul - Bucurie sfântă", la Dorohoi!

Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
177

Dorohoienii sunt așteptați în acest sfârșit de weekend la un Concert de Colinde organizat de Seminarul Teologic "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi.Duminică, 17 decembrie 2...

Autorităţile vor să pună în funcţiune o nouă staţie de pompare pe râul Prut. Va deservi 10.000 de hectare de teren agricol

Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
668

Noua staţie va fi în aval de cea din Manoleasa şi va deservi 10.000 de hectare de teren agricol în zona Româneşti-Ştefăneşti. Licitaţia privind lucrările se estimează a se desfăşura în ...