Semafor cu telecomandă la Bazar! Vezi cum va funcționa

Semafor cu telecomandă la Bazar! Vezi cum va funcționa
Odată cu finalizarea sensului giratoriu de la Bazar, vor deveni funcționale și semafoarele pentru tramvaie, care vor permite vatmanilor să schimbe culoarea semaforului cu ajutorul unei telecomenzi.  

În momentul în care un tramvai va ajunge în intersecția străzii Ion Pillat cu Calea Națională, va activa din telecomandă culoarea verde a semaforului, iar culoarea semaforului pentru mașini va deveni roșie.  

Primarul Ovidiu Portariuc a fost, joi, în inspecție, fiind prezentată de către proiectant schița cu noul sens giratoriu.  

"Este un sistem nou pe care il vom implementa. Cand tramvaiul pleaca din statie, activeaza culoarea verde a semaforului cu ajutorul unei telecomenzi si automat, masinile vor avea culoarea rosie. Cand nu functioneaza va fi indicator cu "Cedeaza trecerea" tramvaiului, dar in general rar se opreste acest sistem. Telecomenzile vor fi transmise celor de la Eltrans. Va fi o economie de timp in intersectie, pentru ca pana acum stateam 77 de secunde", a precizat  proiectantul Dan Sirbu.Lucrările ar trebui finalizate până la sfârșitul lunii august.  

"Lucrarile sunt in grafic. Venim saptamanal tocmai pentru a ne asigura ca se incadreaza in timpul promis, adica sfarsitul lunii august", a precizat Ovidiu Portariuc.  

În sensul giratoriu de la Bazar va fi amenajată și o fântână arteziană, și va fi făcut și un canal pentru preluarea apei pluviale, fiind una dintre intersecțiile care se inunda la fiecare ploaie. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mănăstirea Gorovei își serbează hramul Icoanei făcătoare de minuni a Sfântului Ioan Botezătorul

astăzi, 09:53
1086

Duminica, 23 septembrie 2018, Manastirea Gorovei isi serbeaza hramul Icoanei facatoare de minuni a Sfantului Ioan Botezătorul. Slujba Sfintei Liturghii va fi oficiata de catre Prea Sfintitul Calinic ...

Simpozionul "Enescu și Marele Război" sub semnul Centenarului, la Dorohoi!

astăzi, 09:37
24

Vineri, 21 septembrie, de la ora 17:00, la Muzeul Memorial "George Enescu" din Dorohoi se desfășoară primul simpozion organizat sub egida Centenarului Marii Uniri.Simpozionul &qu...

Medalii de aur la Campionatul Balcanic de Taekwondo obținute de sportivii legitimați la CS Real Taekwondo Team Botoșani - FOTO

astăzi, 09:13
77

În perioada 14-16 septembrie, Federația Română de Taekwondo WT a organizat cu succes cea de a XX a ediție a CampionatulUI Balcanic de Taekwondo, eveniment ce s-a desfășurat în c...