Scandal in Cultura: "M-am saturat sa raspund la acuzatiile lui Sovan", spune managerul Muzeului Judetean!

Scandal in Cultura: "M-am saturat sa raspund la acuzatiile lui Sovan", spune managerul Muzeului Judetean!

LUCICA PARVAN

Lucica Parvan, manager al Muzeului Judetean Botosani, respinge acuzatiile pe care un fost angajat al instituiei i le aduce prin intermediul unei scrisori trimise la redactie la sfarsitul saptamanii trecute. Mai mult, chiar daca scrisoarea era semnata "I.B., un fost angajat de o viata al Muzeului Judetean", Lucica Parvan a declarat pentru Stiri Botosani ca cel care s-ar afla in spatele acestor acuzatii este arheologul Octavian Liviu Sovan, care ar dori sa o determine sa renunte la functia de manager.

"Scopul principal este denigrarea mea, determinarea mea sa plec din functia de director. Nu este o noutate, eu stiu exact cine se ocupa de chestia asta. Este vorba de un fost angajat al muzeului, in persoana arheologului Octavian Liviu Sovan, care din 2001 nu mai este angajat al muzeului si de atunci, de cand sunt eu director, probabil nu a fost an in care sa nu ma "bucur" de o reclamatie. Reclama aceleasi lucruri de 10 ani, aceleasi chestiuni puse pe tapet, dpua plangeri la Parchet in 2007 si 2009, soldate cu neinceperea urmaririi penale. O alta plangere depusa anul acesta, pentru ca nu a fost multumit de rezolutia data. O alta reclamatie la Politie, acum doua zile, chiar m-am saturat sa raspund la acuzatiile lui Sovan. Au fost de-a lungul timpului comisii, comitete care sa cerceteze reclamatiile facute de el si nu i-au dat castig de cauza", a spus Lucica Parvan, managerul Muzeului Judetean Botosani.

Conform declaratiilor Lucicai Parvan, in luna martie 2010, Directia de Cultura Botosani l-a nominalizat pe Octavian Liviu Sovan in calitate de membru in comisia de evaluare a activitatii managerului Muzeului Judetean, nominalizare pe care Lucica Parvan a contestat-o, contestatie "care din fericire mi-a fost acceptata".

"In perioada cand eu nu eram directoare la muzeu a solicitat plata traducerii in limba franceza a lucrarii lui de doctorat, sa fie facuta de muzeu. L-am dat in judecata in august pentru denunt calomnios, pentru ca asa nu se mai poate. Nu stiu care va fi rezultatul acestei hartuiri. Vrea sa ma vada plecata din functia de director, dar eu am muncit mult ca sa ajung aici", a mentionat Lucica Parvan.

Contactat telefonic de reporterul Stiri Botosani, arheologul Octavian Liviu Sovan, care in prezent activeaza in functia de consilier superior la Directia de Cultura, a infirmat faptul ca ar fi autorul acestei scrisori.

"Cand am avut ceva de spus am scris si am semnat. Nu, nu am scris eu aceasta scrisoare", a spus Octavian Liviu Sovan, care a confirmat ca a fost actionat in instanta de managerul Muzeului Judetean, dar ca, la randul sau, a facut acelasi demers, ca raspuns la acuzatiile Lucicai Parvan.

VEZI AICI SCRISOAREA TRIMISA REDACTIEI, PRECUM SI CEA SEMNATA DE OCTAVIAN LIVIU SOVAN

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AmFiTeatru 10 - JOIA TINERETULUI debutează, pe 25 ianuarie, la Teatrul Eminescu!

Luni, 22 Ianuarie 2018
224

Pentru că mai e ceva timp până la începerea festivalului (sfârșitul lui aprilie 2018), iar nerăbdarea e mare, AmFiTeatru 10 propune pînă atunci câte o zi din fiecare...

Un tânăr s-a spânzurat după o ceartă cu iubita!

Luni, 22 Ianuarie 2018
5513

Tânărul de 23 de ani, din satul Mănăstireni, comuna Unţeni, a mai ameninţat şi în trecut că îşi va pune capăt zilelor. Luni a avut o nouă ceartă cu iubita sa şi s-a ...

Botoșani Model United Nations: Au început înscrierile pentru ediţia a șasea BTMUN!

Luni, 22 Ianuarie 2018
192

Au început înscrierile pentru ediţia a 6-a BTMUN, conferinţa internaţională la care participă şi delegaţii străine. Evenimetul va avea loc între 30 martie - 1 aprilie, dar p&...