"Lux" şcolar de milioane, pe banii părinţilor: Colegiul "Laurian" implementează catalogul electronic!

"Lux" şcolar de milioane, pe banii părinţilor: Colegiul "Laurian" implementează catalogul electronic!

Profesorii de la Colegiul Național "A.T. Laurian" se dotează cu tablete de ultimă generație, la nivelul unității de învățământ urmând a fi implementată o platformă educațională care va permite stocarea în format electronic a notelor și a altor informații ce țin de activitatea fiecărui elev în parte. Costurile pentru tablete şi accesul la platformă se ridică la aproape 75.000 de euro, în trei ani.

Această platformă este introdusă la inițiativa unui grup de părinți, după cum susține Ioan Onofrei, directorul adjunct al Colegiului Național "A.T. Laurian", părinții fiind și cei care suportă integral costurile acestui proiect.

"Această platformă presupune următorul lucru: se creează o bază de date a Colegiului Național "A.T. Laurian", la care au acces, fiecare în zone limitate, profesorii, diriginții, directorii, secretariatul, și mai ales elevii și părinții. Cei din urmă au acces numai la informațiile legate de elevul respectiv. Platforma oferă toate notele existente, toate absențele, toate scutirile existente, oferă un grafic al activității elevului, în fiecare săptămână sistemul îi face o medie și dacă trei săptămâni la rând are o evoluție liniară normală și a patra săptămână cade la note sau crește, atunci părintele se poate întreaba ce s-a întâmplat. Această platformă permite părinților o legătură directă cu școala, în sensul în care profesorul care pune nota are posibilitatea de a transmite imediat un mesaj pe platformă, directorului, dirigintelui, elevului, sau pe contul părintelui, care va avea o parolă și un user", a declarat Ioan Onofrei.

Introducerea catalogului electronic nu va însemna eliminarea catalogului clasic, care va rămâne documentul oficial de bază.
 
"Ceea ce permite platforma este realizarea unei situații clare a fiecărui elev, realizarea unei comunicări cu părinții directă și nemijlocită și principalii beneficiari sunt părinții pentru că dispare orice posibilitate de existență a unor neînțelegeri între situația pe care elevul o prezintă la școală și cea pe care o prezintă acasă. Platforma se introduce la inițiativa unor părinți, care au văzut cum funcționează în altă parte. Noi nu am avut nicio problemă deosebită la Laurian pe care să o rezolvăm introducând platforma. Oamenii au văzut la Iași, au prezentat întâi tuturor profesorilor, 98% au fost de acord, pentru că platforma are clar avantaje. Acum suntem la stadiul în care noi ne consultăm cu toată lumea", a precizat directorul adjunct al Colegiului Național "A.T. Laurian".

Potrivit acestuia, introducerea acestei platforme  are un singur cost și anume abonamentul părintelui și elevului pentru accesul la platformă. Din categoria celor care nu vor plăti se numără elevii care provin din familii cu o situație materială precară. Astfel, din cei 1.100 de elevi cât are unitatea de învățământ, circa 100 de elevi nu  vor plăti acest abonament. Dacă această plarformă va deveni funcţională la nivelul unităţii de învăţământ, anual, părinții vor  achita câte 100 de lei de elev, suma totală ce va merge către firma care implementeză proiectul, Adservio din Iași, fiind de 100.000 de lei, pe an. Cu alte cuvinte, părinții vor plăti 300.000 de lei, đat fiind că după trei ani de la demararea proiectului acestea vor rămâne în proprietatea unității de învățământ.

"Părinții au hotărât să fie de 10 lei pe lună, pentru 10 luni. În țară, din ce am întrebat noi, valoarea este între 6 și 30 de lei. La noi s-a hotărât să fie de 10 lei în încercarea de a ajuta părinții care nu își permit din diferite motive, în primul rând financiare. În proiect, pentru accesul la platformă profesorii primesc o tabletă de ultimă generație, cu acces la Internet, de la cei care implementează proiectul. Platforma există la aproape toate liceele mari din țară. Proiectul implică numai abonamentul părinților la platformă. Partea cu dotarea înseamnă că cei care implementează dau Asociației Comitetului de Părinți cele 60 de tablete, fiecare pentru un profesor, ca să poată în timp real să pună informațiile, iar după trei ani de proiect tabletele devin proprietatea Asociației Părinților, practic a școlii, pentru că le vor dona școlii", a menționat Ioan Onofrei.

În această perioadă, la nivelul unității de învățământ se organizează ședințe cu părinții, fiindu-le adus la cunoștința acestora proiectul și ce presupune el, diriginții și conducerea școlii făcând lobby pentru introducerea acestei platforme.

"Nu se putea fără acceptul părinților și întâi am prezentat tuturor profesorilor, am chemat reprezentanții părinților de la fiecare clasă, lumea a fost de acord, s-a întrunit Asociația Comitetelor de Părinți și a fost de acord, a stabilit condițiile de depunere a banilor cu chitanță, să nu fie niciun fel de discuție financiară, după care am cerut ca la toate clasele să se întrunească. Așteptăm să se finalizeze ședințele cu păriții, și reacția părinților este în general bună, ne așteptăm și la discuții și probabil în două-trei săptămâni sperăm să fie implementat", a explicat Ioan Onofrei.

Platforma va păstra întreg portofoliul unui elev, şi după finalizarea studiilor la acest colegiu.

(Claudia Luca)
 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A trecut la cele veșnice maica cea ”rugătoare și foarte râvnitoare” (Foto)

astăzi, 08:11

S-a stins Maica Epraxia, originară din Dorohoi, ”cea tare în credință și cu multă nădejde în Hristos Domnul”.Avea 83 de ani. A avut o viață frumoasă și înc...

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sf. Ap. Simeon, rudenia Domnului, Episcopul Ierusalimului

astăzi, 08:00
3

Sfântul Simeon (†107) era fiu al lui Cleopa, fratele bun al lui Iosif, logodnicul Fecioarei Maria, după cum mărturisesc scriitorii Eusebiu de Cezareea, Gheorghe Chedrin şi Nichifor Xan...

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
418

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...