Peste 10.000 de botoşăneni în centralizarea solicitată de Curtea Constituţională

Peste 10.000 de botoşăneni în centralizarea solicitată de Curtea Constituţională
Sâmbătă dimineaţă Instituţia Prefectului a transmis Ministerului Administraţiei şi Internelor situaţia solicitată Guvernului de către Curtea Constituţională.

Datele, adunate timp de o săptămână de opt echipe ce au traversat întreg judeţul contactând fiecare primărie, arată un total de peste 10.000 de botoşăneni.

Concret, au fost identificate categorii de persoane, după modelul solicitării transmisă de Bucureşti, care apăreau pe listele electorale permanente astfel: 90 de persoane decedate, 69 care şi-au pierdut dreptul de a vota,  15 botoşăneni care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate, alţii 21 care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiaţi din lista localităţii rezidenţei anterioare, în timp ce persoanele identificate la domicilu într-un număr ce nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere ale imobilului este de 113.

Cea mai numeroasă categorie este, însă, aceea a botoşănenilor al căror act de identitate a expirat fără a fi reînnoit. Au fost identificaţi 9.699 de astfel de botoşăneni.

Reprezentanţii Prefecturii au colaborat, pentru finalizarea situaţiei, cu specialişti ai Consiliului Judeţean, dar şi cu cei ai serviciilor de evidenţă a persoanelor.

A fost o muncă intensă, care a implicat mulţi specialişti, din diverse instituţii. Apreciez munca lor, dar şi faptul că nu au fost cazuri în care autorităţile locale să nu colaboreze., a declarat subprefectul Sebastian Tocariu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Telefoane de ultimă generaţie cumpărate cu euro falşi de un botoşănean

astăzi, 19:12
87

Tânărul, în vârstă de 25 de ani, din oraşul Darabani a luat de la nişte cunoştinţe din Republica Moldova mai multe bancnote false de 50 de euro. Împreună cu doi amici s-...

Scandal într-o comună din Botoşani, de la deszăpezire. Primarul, ameninţat cu plângere penală

astăzi, 18:18
1729

Primarul este acuzat că a curăţat doar unele străzi, în funcţie de interes, drept urmare oamenii s-au dus revoltaţi la Primăria Santa Mare. Acolo primarul ar fi jignit un cetăţean,...

Asociația "Down Activ" Moldova şi Fundaţia Special Olympics România susţin tinerii cu dizabilităţi intelectuale

astăzi, 17:00
123

Asociația "Down Activ" Moldova derulează în Botoşani, în perioada 21 ianuarie – 21 martie 2018 proiectul naţional "Sportul modelează vieţile persoanelor cu ...