Peste 10.000 de botoşăneni în centralizarea solicitată de Curtea Constituţională

Peste 10.000 de botoşăneni în centralizarea solicitată de Curtea Constituţională

Sâmbătă dimineaţă Instituţia Prefectului a transmis Ministerului Administraţiei şi Internelor situaţia solicitată Guvernului de către Curtea Constituţională.

Datele, adunate timp de o săptămână de opt echipe ce au traversat întreg judeţul contactând fiecare primărie, arată un total de peste 10.000 de botoşăneni.

Concret, au fost identificate categorii de persoane, după modelul solicitării transmisă de Bucureşti, care apăreau pe listele electorale permanente astfel: 90 de persoane decedate, 69 care şi-au pierdut dreptul de a vota,  15 botoşăneni care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate, alţii 21 care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiaţi din lista localităţii rezidenţei anterioare, în timp ce persoanele identificate la domicilu într-un număr ce nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere ale imobilului este de 113.

Cea mai numeroasă categorie este, însă, aceea a botoşănenilor al căror act de identitate a expirat fără a fi reînnoit. Au fost identificaţi 9.699 de astfel de botoşăneni.

Reprezentanţii Prefecturii au colaborat, pentru finalizarea situaţiei, cu specialişti ai Consiliului Judeţean, dar şi cu cei ai serviciilor de evidenţă a persoanelor.

A fost o muncă intensă, care a implicat mulţi specialişti, din diverse instituţii. Apreciez munca lor, dar şi faptul că nu au fost cazuri în care autorităţile locale să nu colaboreze., a declarat subprefectul Sebastian Tocariu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
160

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
119

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
187

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...