12 primari din judet pregatesc un proces Consiliului Judetean, nemultumiti de banii primiti!

12 primari din judet pregatesc un proces Consiliului Judetean, nemultumiti de banii primiti!

12 primari PDL din judet au cerut Consiliului Judetean, printr-o plangere prealabila, reanalizarea Hotararii din data de 29 iunie, prin care s-au impartit banii catre unitatile administrativ-teritoriale din judet.

Primarii nemultumiti sunt din Ibanesti, Albesti, Dobirceni, Calarasi, Dersca, Trusesti, Rauseni, Cristesti, Hiliseu-Horia, Ripiceni, George Enescu si Calarasi.

Suma totala repartizata la nivelul judetului a fost de 9,3 milioane de lei, majoritatea USL din Consiliul Judetean alocand cei mai multi bani catre primariile conduse de primari PNL, PSD sau PC.

In plangerile prealabile faucte de cei 12 primari, acestia mentioneaza ca la distribuirea fondurilor s-au incalcat prevederile din Legea privind finantele publice locale, alocarile financiare neavand criterii clare, obiective, transparente si in concordanta cu prevederile legale.

“Singurele criterii avute in vedere sunt cele de natura politica, fiind suficienta calitatea de primarie apartinand USL", se arata in plangerile formulate de primari.

Raspunsul Consiliului Judetean catre cei 12 primari este ca plangerile pe care acestia le-au depus sunt neintemeiate.

In aceste conditii, alesii locali nemultumiti de sumele repartizate se pot adresa instantei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
114

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
65

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
69

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...