MISIUNE DIFICILA! Peste 50 de pompieri au luptat trei ore cu flacarile la Schitul Lebada! Vezi IMAGINI FOTO si VIDEO din timpul interventiei!

MISIUNE DIFICILA! Peste 50 de pompieri au luptat trei ore cu flacarile la Schitul Lebada! Vezi IMAGINI FOTO si VIDEO din timpul interventiei!

   Ionut Tabultoc

Peste 50 de pompieri botoşăneni au intervenit, în această dimineaţă, cu 16 autospeciale, dintre care nouă de intervenţie şi şapte pentru suport şi conducere operativă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la chilia Schitului Lebăda, comuna Băluşeni.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani a fost sesizat despre producerea evenimentului puţin înainte de ora 08.00.La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta la mansarda şi acoperişul chiliei, existând pericolul ca flăcările să se extindă la întreaga clădire, precum şi la biserica aflată în vecinătate.

Incendiul a fost localizat şi stins după aproape trei ore.Intervenţia a fost extrem de dificilă având în vedere faptul că s-a aprins o cantitate foarte mare de materiale combustibile depozitate în mansardă, dar şi acoperişul care era construit din şindrilă, astfel fiind întreţinută arderea. Extinderea incendiului a fost favorizată şi de faptul că imobilul era construit, preponderent, din lemn.

Drumul greu accesibil, precum şi lipsa surselor de apă pentru realimentarea autospecialelor au fost alte două probleme care au îngreunat intervenţia.Pompierii au reuşit să salveze şi să protejeze de foc biserica şi o parte din bunurile aflate la parterul şi la etajul I al chiliei. Din fericire nu au fost înregistrate victime.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unei candele aprinse lăsată nesupravegheată lângă materiale combustibile. Valoarea exactă a pagubelor incendiului este în curs de stabilire.

GALERIE FOTO realizata de Ionut Tabultoc: 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Petre Daea: Condițiile meteorologice nefavorabile au generat pierderi extraordinare la culturile de rapiță

astăzi, 19:16
43

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune, într-un mesaj video postat miercuri pe Facebook, că fenomenele meteorologice nefavorabile și grindina au generat pierderi "extraordinare de produc...

Iohannis a promulgat legea: Persoanele care refuză un loc de muncă vor pierde ajutorul social!

astăzi, 18:25
901

Președintele Klaus Iohannis a promulgat modificările la legea 416/2001 privind venitul minim garantat. Conform noilor prevederi, persoanele care refuză un loc de muncă oferit vor pierde ajutorul s...

Protestul diasporei din 10 august nu a primit aviz de la Primaria Capitalei!

astăzi, 17:54
145

Mult anuntatul protest al diasporei programat pentru 10 august nu a primit avizul Primariei Capitalei. "Dupa lungi insistente, in sfarsit am primit un raspuns referitor la cererea facuta cat...