MISIUNE DIFICILA! Peste 50 de pompieri au luptat trei ore cu flacarile la Schitul Lebada! Vezi IMAGINI FOTO si VIDEO din timpul interventiei!

MISIUNE DIFICILA! Peste 50 de pompieri au luptat trei ore cu flacarile la Schitul Lebada! Vezi IMAGINI FOTO si VIDEO din timpul interventiei!

   Ionut Tabultoc

Peste 50 de pompieri botoşăneni au intervenit, în această dimineaţă, cu 16 autospeciale, dintre care nouă de intervenţie şi şapte pentru suport şi conducere operativă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la chilia Schitului Lebăda, comuna Băluşeni.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani a fost sesizat despre producerea evenimentului puţin înainte de ora 08.00.La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta la mansarda şi acoperişul chiliei, existând pericolul ca flăcările să se extindă la întreaga clădire, precum şi la biserica aflată în vecinătate.

Incendiul a fost localizat şi stins după aproape trei ore.Intervenţia a fost extrem de dificilă având în vedere faptul că s-a aprins o cantitate foarte mare de materiale combustibile depozitate în mansardă, dar şi acoperişul care era construit din şindrilă, astfel fiind întreţinută arderea. Extinderea incendiului a fost favorizată şi de faptul că imobilul era construit, preponderent, din lemn.

Drumul greu accesibil, precum şi lipsa surselor de apă pentru realimentarea autospecialelor au fost alte două probleme care au îngreunat intervenţia.Pompierii au reuşit să salveze şi să protejeze de foc biserica şi o parte din bunurile aflate la parterul şi la etajul I al chiliei. Din fericire nu au fost înregistrate victime.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unei candele aprinse lăsată nesupravegheată lângă materiale combustibile. Valoarea exactă a pagubelor incendiului este în curs de stabilire.

GALERIE FOTO realizata de Ionut Tabultoc: 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BMW condus de un bărbat beat, pe contrasens! A lovit trei maşini! FOTO

astăzi, 18:21
948

Bărbatul, de aproximativ 40 de ani, se deplasa la volanul unui BMW, înmatriculat în Suceava, dinspre Colegiul Naţional "A.T. Laurian", iar când a ajuns la intersecţia cu strada Mihail Kogălnice...

Grav accident la Copălău! Trei persoane au fost rănite! FOTO

astăzi, 17:46
1198

Un autoturism Audi, condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, care se deplasa dinspre Botoşani către Iaşi, a pătruns pe contrasens, după ce conducătorul auto a pierdut ...

Incendiu puternic! Apartament cuprins de flăcări într-un bloc din Botoşani, persoane inconştiente transportate la spital! FOTO

astăzi, 17:42
4850

În momentul izbucnirii incendiului, proprietarii se aflau în apartamentul situat la parterul unui bloc de pe Aleea Nouă.. Aceştia au ieşit pe casa scării şi au cerut ajutor. Aler...