Martisorul dorohoian si-a desemnat laureatii! - GALERIE FOTO

Martisorul dorohoian si-a desemnat laureatii! - GALERIE FOTO

 GALA LAUREATILOR, 1 MARTIE 2009  

Festivalul National de Interpretare a muzicii usoare romanesti Martisor dorohoian, a 26-e editie, si-a desemnat duminica seara castigatorii. Bucurie, emotii, dezamagiri, oficialitati, aplauze.

Un juriu pretentios, concurenti pliati sau nu pe cerintele specialistilor. Pana la urma, fiecare festival isi are juratii sai, fiecare juriu isi recunoaste laureatii.

Nota buna si foarte buna au obtinut, insa, dorohoienii care s-au implicat in organizarea acestei manifestari, publicul care a sustinut cu generozitate si decent toti concurentii, dar si mai-marii judetului care au paritcipat la Gala, avand rabdarea, desigur motivata de calitatea artistica a laureatilor, de a ramane pana la final si de a aplauda prestatia castigatorilor. Este vorba despre prefectul judetului Botosani, Cristian Roman, presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, subprefectul Viorica Afrasanei.

Seara de Gala a inceput cu cuvantarile celor direct implicati in festival, si anume primarul Dorohoiului, Dorin Alexandrescu, dar si ale mebrilor juriului, Ion Ilie, Ionel Tudor, Titus Andrei, Marcel Dupu. Dorin Alexandrescu a atras atentia asupra faptului ca valoarea concurentilor, alaturi de juriu, au imprimat festivalului o tinuta deosebita.

“Indiferent de conditiile economice, investitia in descoperirea talentelor este o investitie sigura", a precizat primarul Dorohoiului.

O intoarcere in timp a facut seful Centrului de Creatie Populara Botosani, Ion Ilie.

“Dorohoiul a devenit, din 1975 si pana astazi, un loc de intalnire a talentelor din muzica usoara", a specificat Ion Ilie. “Suntem intr-un oras mic, dar cu un suflet foarte mare", a incheiat seful Centrului de Creatie.

Responsabili cu voia buna au fost, insa, cei doi membri ai juriului, Ionel Tudor si Titus Andrei.

"In acest an am simtit o mare bucurie in suflet. Am vazut copii foarte talentati. Imi permit insa sa le spun profesorilor ca este foarte important sa cunosti personalitatea fiecarui copil, piesele trebuie sa ii reprezinte varsta, talentul", a atentionat compozitorul Ionel Tudor.

“A fost cea mai puternica editie a Martisorului dorohoian!", a marturisit si Titus Andrei.

Cu toate acestea, nu toti concurentii s-au ridicat la nivelul oferit de juriu, cativa dintre ocupantii locurilor inferioare fiind peste valoarea celor din fruntea clasamentelor.

Pe alocuri, sanctionand prea mult repertoriul, juriul a premiat melodiile, lasand pe un loc secund interpretarea sau calitatile vocale. O nota aparte s-a simtit la ultima categorie de varsta, unde concurentii au reusit sa faca o echipa atat in concurs, cat si in Gala.

 

Categoria 6-10 ani

Mentiuni

Deea Morosanu – Iasi

Oana Tabultoc – Botosani

Eduard Pintili – Dorohoi

Premiul III

Stefan Atargovitoaie – Iasi

Denis Stoica – Pascani

Premiul II

Anastasia Popistasu – Botosani

Mario Galatanu – Iasi

Premiul I

Cezara Mandrescu – Dorohoi

 

Categoria 11-15 ani

Mentiuni

Sabina Atodiresei – Iasi

Miruna Buza – Botosani

Ana-Maria Bucsa – Botosani

Premiul III

Viviana Sposub – Botosani

Codruta Barariu – Dorohoi

Premiul II

Ana Maria Gabu – Dorohoi

Raluca Galatanu – Iasi

Premiul I

Andreea Olariu – Constanta

 

Categoria 16-29 de ani

Mentiuni

Liliana Pauna – Campulung Muscel

Tudor Pletea – Iasi

Mihaela Nechita – Pascani

Premiul III

Oana Panazan – Brasov

Ingrid Iarcuszevich – Iasi

Premiul II

Mares Pana – Ramnicu Sarat

Aida Porovina – Buzau

Premiul I

Marius Balan – Pitesti

TROFEUL MARTISOR DOROHOIAN

MINODORA DEDIS - GALATI

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucrări de consolidare sau de reparaţie- proprietarii din blocul afectat de explozie aşteaptă răspunsul de la expert FOTO

astăzi, 12:10
62

Aşa cum s-a angajat, miercuri dimineaţă expertul tehnic atestat a sosit la Botoşani şi a declanşat operaţiunea de analizare a pereţilor şi structurilor scării de bloc afectate de explozia de...

Botoșănean de 23 de ani, în stare gravă după un accident rutier produs din cauza vitezei!

astăzi, 12:04
146

În cursul zilei de marți, în jurul orei 14.15, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă deosebit de periculoasă pe DN 17, în afara localităţii sucevene Poiana S...

Alegeri aşteptate în cadrul Colegiului Medicilor!

astăzi, 11:19
76

Şase medici botoşăneni vor acede în această comisie, în condiţiile în care sunt nouă candidaţi. Mai exact, este vorba de medicul chirurg Valerian Andrieș, medicul de medicin...