GHIORGHITA despre salariile dascalilor: "Pana nu vine acceptul Ministerului de Finante, legal, nu avem nicio parghie"

GHIORGHITA despre salariile dascalilor: "Pana nu vine acceptul Ministerului de Finante, legal, nu avem nicio parghie"

 FLORIN GHIORGHITA  

Profesorii de la Botosani, ignorati total la Bucuresti! Aceasta este concluzia care reiese din declaratiile viceprimarului Florin Ghiorghita, care a mentionat faptul ca Primaria nu poate aloca fonduri pentru salarii, in conditiile in care atat Ministerul de Finante, cat si cel al Educatiei au ignorat toate solicitarile trimise de botosaneni. 

"Din punct de vedere al Primariei Botosani, ca ordonator secundar de credite, noi am facut absolut toate demersurile necesare pentru ca profesorii din Botosani sa isi primeasca salariile, asa cum prevede legea, si cum prevad hotararile judecatoresti definitive si irevocabile. Din pacate, atat Ministerul Educatiei, cat si Ministerul de Finante, nu au dat deocamdata niciun raspuns, nici favorabil, nici nefavorabil, la adresa pe care noi am transmis-o. Nu avem de unde aloca fonduri si nu sunt bani pentru plata catre centrele bugetare si mai apoi catre profesori", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

Conform datelor prezentate de viceprimarul municipiului Botosani, in momentul in care Ministerul Educatiei ar da un raspuns favorabil catre Ministerul de Finante si administratiile financiare, pentru ca banii sa fie reportati din trimestrele II, II sau IV, in trimestrul I, sau sa faca o suplimentare, atunci ordonatorul secundar de credite, in speta Primaria Botosani, va vira banii.

"Ordonatorul principal de credite este Ministerul de Finante, prin directiile de finante, iar noi nu facem altceva decat sa impartim banii catre centrele bugetare. Nu avem de unde da alti bani. Pana nu vine acceptul Ministerului de Finante, legal, nu avem nicio parghie", a completat Ghiorghita.

La nivel municipiului, salariile sunt asigurate pe luna februarie in proportie de 30%. Profesorii ar putea primi acum aceasta suma, iar la inceputul lunii aprilie sa primeasca diferenta, insa cadrele didactice refuza, acceptand doar plata integrala a salariilor.

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
199

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
132

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
207

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...