GHIORGHITA despre salariile dascalilor: "Pana nu vine acceptul Ministerului de Finante, legal, nu avem nicio parghie"

GHIORGHITA despre salariile dascalilor: "Pana nu vine acceptul Ministerului de Finante, legal, nu avem nicio parghie"

 FLORIN GHIORGHITA  

Profesorii de la Botosani, ignorati total la Bucuresti! Aceasta este concluzia care reiese din declaratiile viceprimarului Florin Ghiorghita, care a mentionat faptul ca Primaria nu poate aloca fonduri pentru salarii, in conditiile in care atat Ministerul de Finante, cat si cel al Educatiei au ignorat toate solicitarile trimise de botosaneni. 

"Din punct de vedere al Primariei Botosani, ca ordonator secundar de credite, noi am facut absolut toate demersurile necesare pentru ca profesorii din Botosani sa isi primeasca salariile, asa cum prevede legea, si cum prevad hotararile judecatoresti definitive si irevocabile. Din pacate, atat Ministerul Educatiei, cat si Ministerul de Finante, nu au dat deocamdata niciun raspuns, nici favorabil, nici nefavorabil, la adresa pe care noi am transmis-o. Nu avem de unde aloca fonduri si nu sunt bani pentru plata catre centrele bugetare si mai apoi catre profesori", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

Conform datelor prezentate de viceprimarul municipiului Botosani, in momentul in care Ministerul Educatiei ar da un raspuns favorabil catre Ministerul de Finante si administratiile financiare, pentru ca banii sa fie reportati din trimestrele II, II sau IV, in trimestrul I, sau sa faca o suplimentare, atunci ordonatorul secundar de credite, in speta Primaria Botosani, va vira banii.

"Ordonatorul principal de credite este Ministerul de Finante, prin directiile de finante, iar noi nu facem altceva decat sa impartim banii catre centrele bugetare. Nu avem de unde da alti bani. Pana nu vine acceptul Ministerului de Finante, legal, nu avem nicio parghie", a completat Ghiorghita.

La nivel municipiului, salariile sunt asigurate pe luna februarie in proportie de 30%. Profesorii ar putea primi acum aceasta suma, iar la inceputul lunii aprilie sa primeasca diferenta, insa cadrele didactice refuza, acceptand doar plata integrala a salariilor.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie bătută până la moarte! Agresorul a fost reţinut!

astăzi, 20:49
2356

Un individ de 38 de ani, cioban la o stână din Cucureni, în apropiere de Ştefăneşti, a fost reţinut miercuri după-amiază, fiind principalul suspect într-un caz de lovituri cau...

Județul Botoșani survolat mai multe ore de un elicopter al MAI - FOTO

astăzi, 18:18
4404

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviație, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a survolat, miercuri, timp de mai mute ore județul Botoșani.Elicopterul a aterizat dimineață la...

Accidentul a devenit omor! Şoferul care a produs nenorocirea din zori, urmărit penal pentru omor calificat! FOTO

astăzi, 18:15
8026

Ceea ce la prima vedere a părut un accident cumplit a devenit o crimă.Miercuri în zori, un bărbat de 41 de ani, de etnie rromă, şi-a pierdut viaţa în urma unui impact groaznic. U...