GHIORGHITA despre salariile dascalilor: "Pana nu vine acceptul Ministerului de Finante, legal, nu avem nicio parghie"

GHIORGHITA despre salariile dascalilor: "Pana nu vine acceptul Ministerului de Finante, legal, nu avem nicio parghie"

 FLORIN GHIORGHITA  

Profesorii de la Botosani, ignorati total la Bucuresti! Aceasta este concluzia care reiese din declaratiile viceprimarului Florin Ghiorghita, care a mentionat faptul ca Primaria nu poate aloca fonduri pentru salarii, in conditiile in care atat Ministerul de Finante, cat si cel al Educatiei au ignorat toate solicitarile trimise de botosaneni. 

"Din punct de vedere al Primariei Botosani, ca ordonator secundar de credite, noi am facut absolut toate demersurile necesare pentru ca profesorii din Botosani sa isi primeasca salariile, asa cum prevede legea, si cum prevad hotararile judecatoresti definitive si irevocabile. Din pacate, atat Ministerul Educatiei, cat si Ministerul de Finante, nu au dat deocamdata niciun raspuns, nici favorabil, nici nefavorabil, la adresa pe care noi am transmis-o. Nu avem de unde aloca fonduri si nu sunt bani pentru plata catre centrele bugetare si mai apoi catre profesori", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

Conform datelor prezentate de viceprimarul municipiului Botosani, in momentul in care Ministerul Educatiei ar da un raspuns favorabil catre Ministerul de Finante si administratiile financiare, pentru ca banii sa fie reportati din trimestrele II, II sau IV, in trimestrul I, sau sa faca o suplimentare, atunci ordonatorul secundar de credite, in speta Primaria Botosani, va vira banii.

"Ordonatorul principal de credite este Ministerul de Finante, prin directiile de finante, iar noi nu facem altceva decat sa impartim banii catre centrele bugetare. Nu avem de unde da alti bani. Pana nu vine acceptul Ministerului de Finante, legal, nu avem nicio parghie", a completat Ghiorghita.

La nivel municipiului, salariile sunt asigurate pe luna februarie in proportie de 30%. Profesorii ar putea primi acum aceasta suma, iar la inceputul lunii aprilie sa primeasca diferenta, insa cadrele didactice refuza, acceptand doar plata integrala a salariilor.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie a vrut să arunce cu televizorul în bărbatul ei şi a produs un incediu fatal. Ea a fost găsită carbonizată

astăzi, 09:04
27

Un bărbat de 42 de ani a fost adus de către un echipaj de primi ajutor SMURD la Spitalul Sfântul Spiridon cu plagă în regiunea cervicală şi arsură de gradul 1 la gamba piciorului s...

Botoşănean internat în spital, după ce a căzut din podul casei

astăzi, 08:13
519

Ştefan M., de 49 de ani, din comuna Româneşti a vrut să urce în podul casei, însă la un moment dat s-a dezechilibrat şi a căzut de pe scară.A sunat la 112 şi a fost prelu...

Duminica iertarii anunta Postul Sfintelor Pasti - VIDEO

astăzi, 08:03
101

Duminica din 18 februarie, ziua care precede intrarea in Postul Sfintelor Pasti, este numita Duminica izgonirii lui Adam din rai, dar si Duminica iertarii. Sfintii Parinti i-au dat acestei duminici si...