Garda Financiară și Vama se desființează la Botoșani!

Garda Financiară și Vama se desființează la Botoșani!
Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, cele opt sedii ale direcţiilor financiare regionale, precum şi sediile regionale ale Direcţiei Antifraudă.

Premierul Victor Ponta a menționat că sediile regionale ANAF au fost stabilite în funcţie de cel mai mare număr de contribuabili.

Botoșaniul nu se regăsește pe lista județelor unde s-a stabilit înființarea structurilor regionale, odată cu reorganizarea ANAF. În aceste condiții, Garda Financiară Secția Botoșani și Direcția Județeană de Accize și Operațiuni Vamale vor dispărea.

Un proiect de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii de administrare fiscală prevede, la articolul 1, că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală se reorganizează ca urmare a fuziuni prin absorţie şi preluarea activităţii Gărzii Financiare, instituţie publică cu personalitate juridică aflată în subordinea sa. Ca urmare a fuziunii prin absorţie,  Garda Financiară îşi încetează activitatea“.

De asemenea, proiectul de act normativ prevede că Autoritatea Naţională a Vămilor, instituţie aflată în subordinea ANAF, se reorganizează ca instituţie publică fără personalitate juridicaă în cadrul aparaului propriu al ANAF“, iaractivitatea de inspecţie fiscală a accizelor, activitatea de autorizare şi supraveghere a circulaţiei produselor accizabile, precum şi activităţile serviciilor de suport de la Autoritatea Naţională a Vămilor se preiau la structurile din cadrul ANAF.


 “Am adoptat proiectul de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. A fost o discuţie destul de aprinsă în media şi în teritoriu, decizia a fost adoptată astăzi şi toate cele opt sedii ale Direcţiilor Finanţelor Publice regionale şi antifraudă au fost aprobate astăzi. Principiul a fost acela ca Administraţia Fiscală Regională să fie în cel mai mare oraş, care are cel mai mare număr de contribuabili şi, sper să nu greşesc, cred că este vorba despre: Cluj, Braşov, Timişoara, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Bucureşti; iar Direcţiile Antifraudă în acele oraşe care, fie au activităţi specifice frontierelor, zonelor de... Constanţa, Suceava, Oradea - în aşa fel încât să avem o repartizare uniformă în teritoriu şi o capacitate administrativă net îmbunătăţită.", a spus premierul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliţist bătut de un bărbat ce trebuia transportat la spital

astăzi, 17:28
541

Fapta s-a întâmplat în primăvara anului trecut când mama lui C.G. a sunat la 112 solicitând ca fiul său să fie transportat la spital după ce a devenit violent şi a &...

Locuri de muncă la sfârșit de an, pentru șomerii botoșăneni!

astăzi, 16:15
291

Director cu vechime 3 ani, salariu de 8.555 lei! Postul este anunțat de Primăria Botoșani. Și UAMS Săveni angajează director cu vechime minimum 5 ani. Posturi de inngineri, de...

Ei se jură că nu fură... dar jandarmii i-au prins cu un căprior mort în pădure!

astăzi, 15:24
1869

Întâmplarea este adevărată şi s-a petrecut vinerea trecută, în jurul amiezii, în pădurea din apropierea satului Balta Arsă, trei bărbaţi fiind depistaţi de jandarmi ş...