Gara de milioane la Botosani! Vezi cum arata dupa modernizare - GALERIE FOTO

Gara de milioane la Botosani! Vezi cum arata dupa modernizare - GALERIE FOTO
Gara din Botosani a fost deschisa, joi, dupa ce a fost modernizata. Astazi a fost facuta receptia tehnica, fiind prezenti reprezentanti din partea constructorului dar si ai beneficiarului, "Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" S.A".

Fiind vorba de un monument istoric, constructorii au fost obligaţi să păstreze planurile arhitecturale din 1864.

Noutatea constă în construcţia unui pasaj subteran de 150 de metri pătraţi, acesta având o intrare în zona din vecinătatea oficiului poştal şi două ieşiri în dreptul primului peron, acolo unde au fost montate ceasuri şi panouri cu afişaj electronic.

Reabilitarea Garii Botosani a fost inceputa in 2004, insa din lipsa de fonduri lucrarile au fost sistate. Acestea au fost reluate după doi ani şi au fost din nou oprite. În 2012, a fost deschis un nou şantier.

Modernizarea Garii din Botosani a facut parte dintr-un proiect mai amplu prin care au fost reabilitate mai multe statii CFR.

Valoarea totala a proiectului de modernizare a garilor din Piatra Neamt, Botosani, Vaslui si Braila a fost de 156.402.557 lei, lucrarile de la Botosani fiind de aproximativ 30 de milioane de lei. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Voluntari - FC Botoşani 2-1 în 16-imile Cupei României

Marţi, 25 Septembrie 2018
322

FC Voluntari este prima echipă care s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, după ce a învins formaţia FC Botoşani, scor 2-1. Golurile au fost însc...

IMPORTANT: Deții un câine periculos ori agresiv? Iată ce obligații ai!

Marţi, 25 Septembrie 2018
355

Poliția Română desfășoară constant activități preventive și controale pentru a reduce riscurile producerii unor evenimente negative în care sunt implicați câini agresivi sau...

România, cel mai mare producător de nuci din Europa

Marţi, 25 Septembrie 2018
400

România a devenit cel mai mare producător de nuci al Europei, după doi ani cu randamente record, iar producțiile sunt în creștere ca urmare a majorării suprafețelor. Numai cu soiuri ...