Gara de milioane la Botosani! Vezi cum arata dupa modernizare - GALERIE FOTO

Gara de milioane la Botosani! Vezi cum arata dupa modernizare - GALERIE FOTO
Gara din Botosani a fost deschisa, joi, dupa ce a fost modernizata. Astazi a fost facuta receptia tehnica, fiind prezenti reprezentanti din partea constructorului dar si ai beneficiarului, "Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" S.A".

Fiind vorba de un monument istoric, constructorii au fost obligaţi să păstreze planurile arhitecturale din 1864.

Noutatea constă în construcţia unui pasaj subteran de 150 de metri pătraţi, acesta având o intrare în zona din vecinătatea oficiului poştal şi două ieşiri în dreptul primului peron, acolo unde au fost montate ceasuri şi panouri cu afişaj electronic.

Reabilitarea Garii Botosani a fost inceputa in 2004, insa din lipsa de fonduri lucrarile au fost sistate. Acestea au fost reluate după doi ani şi au fost din nou oprite. În 2012, a fost deschis un nou şantier.

Modernizarea Garii din Botosani a facut parte dintr-un proiect mai amplu prin care au fost reabilitate mai multe statii CFR.

Valoarea totala a proiectului de modernizare a garilor din Piatra Neamt, Botosani, Vaslui si Braila a fost de 156.402.557 lei, lucrarile de la Botosani fiind de aproximativ 30 de milioane de lei. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânără condamnată pentru o tâlhărie. A lovit un poliţist care a prins-o în flagrant

astăzi, 14:13
305

B.J., de 35 de ani, din oraşul Ştefăneşti a comis fapta în vara anului 2016, când se afla în piaţa din oraş. A observat o femeie ce făcea cumpărături şi i-a sustras 30 de l...

Vinerea Mare va fi sărbătoare legală şi nelucrătoare!

astăzi, 14:13
180

Senatorii au aprobat, miercuri, proiectul de lege pentru modificarea Codului Muncii, iniţiat de deputatul UDMR Szabo Odon, care prevede că Vinerea Mare - ultima zi de vineri înaintea Paştelui...

Misiuni executate de jandarmi pe linia prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic, piscicol şi a tăierilor ilegale de material lemnos!

astăzi, 14:06
52

În conformitate cu atribuţiile Jandarmeriei Române prevăzute de Legea nr. 550 din 2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Jud...