Gara de milioane la Botosani! Vezi cum arata dupa modernizare - GALERIE FOTO

Gara de milioane la Botosani! Vezi cum arata dupa modernizare - GALERIE FOTO
Gara din Botosani a fost deschisa, joi, dupa ce a fost modernizata. Astazi a fost facuta receptia tehnica, fiind prezenti reprezentanti din partea constructorului dar si ai beneficiarului, "Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" S.A".

Fiind vorba de un monument istoric, constructorii au fost obligaţi să păstreze planurile arhitecturale din 1864.

Noutatea constă în construcţia unui pasaj subteran de 150 de metri pătraţi, acesta având o intrare în zona din vecinătatea oficiului poştal şi două ieşiri în dreptul primului peron, acolo unde au fost montate ceasuri şi panouri cu afişaj electronic.

Reabilitarea Garii Botosani a fost inceputa in 2004, insa din lipsa de fonduri lucrarile au fost sistate. Acestea au fost reluate după doi ani şi au fost din nou oprite. În 2012, a fost deschis un nou şantier.

Modernizarea Garii din Botosani a facut parte dintr-un proiect mai amplu prin care au fost reabilitate mai multe statii CFR.

Valoarea totala a proiectului de modernizare a garilor din Piatra Neamt, Botosani, Vaslui si Braila a fost de 156.402.557 lei, lucrarile de la Botosani fiind de aproximativ 30 de milioane de lei. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Bătaie în trafic între doi şoferi care şi-au abandonat maşinile!- VIDEO

astăzi, 20:51
2894

Bătaia a avul loc pe strada Primăverii, în apropierea intersecţiei cu strada Sucevei, când şoferii a două maşini VW şi-au abandonat autovehiculele şi s-au luat la bătaie în ...

FC Botoşani pierde un jucător ce era sub formă de împrumut

astăzi, 20:38
241

 Vârful lui FC Botoșani se întoarce la Dinamo, el fiind împrumutat la moldoveni. Surse GSP.ro susțin că oficialii formației de pe locul 4 din Liga 1 s-au înțeles ...

LIVE SCORE Astra Giurgiu- FC Botoşani 2-1

astăzi, 20:07
130

Înaintea partidei FC Botoşani ocupa locul 4 cu 35 de puncte, iar Astra 34 pe locul 6. Înainte de flurieul de start al partidei s-a ţinut un minut de reculegere în memoria Regelui M...