Flutur: Centrul Istoric va deveni un adevarat loc de plimbare pentru botosaneni! - VIDEO

Flutur: Centrul Istoric va deveni un adevarat loc de plimbare pentru botosaneni! - VIDEO

Lucrarile de reabilitare a Centrului Istoric se vor finaliza in luna iunie a acestui an. Cu toate ca investitia a demarat in august 2008, iar termenul initial de finalizare a lucrarilor era noiembrie 2010, din cauza complexitatii acestora firma executanta a cerut prelungirea contractului.

Proiectul intitulat "Reabilitarea Centrului Istoric şi a zonei pietonale a municipiului Botoşani", finanţat şi realizat prin programul PHARE CES 2006 de către Uniunea Europeană şi Bugetul Naţional, are ca scop reabilitarea a 18 clădiri cu valoare de patrimoniu şi a zonei pietonale din Centrul Istoric al Municipiului Botoşani ca premisă a relansării turismului local.

În ciuda faptului că lucrarea este una complexă, stadiul de execuţie este unul avansat, termenul de finalizare fixat în contractul cu Ministerul Dezvoltării Lucărilor Publice fiind luna iunie.

"Este una dintre cele mai importante lucrări care s-au făcut în timpul mandatului meu. E o lucrare foarte grea fiind necesara expertizarea tuturor caselor, o analiză atentă a tuturor caselor de la subsolul clădirilor. Am avut iniţial un termen de finalizare, însă din cauza problemelor apărute pe parcurs a trebuit să-l amânăm. Sunt însă convins că odată ce vom finaliza aceste lucrări centrul istoric va deveni ca şi în celelalte mari oraşe din ţară un adevărat loc de plimbare", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Proiectul, în valoare de 7,6 milioane de euro fără TVA, presupune, pe lângă reabilitarea celor 18 clădiri, şi executarea de lucrări de reabilitare a reţelei de utilităţi (apă-canal, gaz, energie electrică), refacerea şi amenajarea a trei parcări, dotare cu mobilier urban sau îmbunătăţirea zonelor de acces şi de legătură cu alte zone importante ale oraşului.

"Deja faţada clădirilor supuse reparaţiilor arată ca în marile oraşe care îşi respectă istoria, iar drumul cu piatră cubică conferă zonei aspectul de cetate. Pentru un oraş atât de puternic influenţat de valorile sale culturale, bogat în tradiţii populare, precum şi în frumuseţea arhitecturii clădirilor vechi, cele mai multe adunate în centrul istoric, lucrarea reprezintă încă un impuls pentru oamenii locului în a-l promova la nivelul întregii ţări ca un oraş cultural, aşa cum merită să fie Botoşanii", a declarat edilul municipiului.

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
362

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
636

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
183

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...