Autoritatile judetene pregatesc un Plan rosu, pentru posibilele accidente colective din Botosani!

Autoritatile judetene pregatesc un Plan rosu, pentru posibilele accidente colective din Botosani!

   Mediafax

In urma unei videoconferinte din aceasta saptamana cu secretarul de stat din cadrul Ministerul Administratiei si Internelor si secretarul de stat de la Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, s-a stabilit ca toate judetele sa stabileasca un Plan rosu de masuri pentru eventualele accidente colective.

Planul va fi intocmit de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, cu delegatii de la Institutia Prefectului, Serviciul de Ambulanta, Unitatea de Primirea Urgentelor, Directia de Sanatate Publica, ISU, Spitalul Judetean, el fiind avizat de prefect si  aprobat de inspectorul general al IGSU.

"Planul rosu este pentru tot ce inseamna accidente colective, dar care nu sunt in categoria dezastrelor, nu cutremure sau inundatii. Am numit un delegat de la Institutia Prefectului si va fi cate un delegat de la fiecare institutie reprezentantiva, UPU, Statia de Salvare, DSP, ISU, Spitalul Judetean etc., iar pe langa acest colectiv va fi inaintat si un plan spre aprobare si sa gasim solutii de interventii in astfel de situatii, precum un carambol, un ambuteiaj de masini, explozie intr-o fabrica etc", a declarat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Persoane descoperite muncind la negru şi amenzi aplicate de inspectorii ITM la mai mulţi agenţi economici din judeţ!

astăzi, 08:40
90

În  cursul  lunii  octombrie  2017  în   domeniul  Relaţii de  Muncă  au  fost  efectuate  controale   la ...

Băgat în spital de propriul cal!

astăzi, 08:30
2570

Tot mai mulți botoșăneni ajung la Unitatea de Primire Urgențe după ce au fost răniți de animalele din gospodărie, în special de cai.Ultimul caz s-a înregistrat sâmbătă....

O maşină a poliţiei a fost implicată într-un accident, pe o stradă din Botoșani! FOTO

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
4551

Evenimentul a avut loc la intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Octav Onicescu. Maşina poliţiei circula dinspre sediul IPJ spre strada Sucevei, iar impactul a fost cu un autoturism VW G...