Agent principal din Poliţia Botoşani, trimis în judecată! Vezi ce a făcut!

Agent principal din Poliţia Botoşani, trimis în judecată! Vezi ce a făcut!

Un angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, fiind acuzat de abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Viorel Ilaş, de 45 ani, agent principal de poliţie în cadrul I.P.J. Botoşani, în stare de libertate, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu.

S-a reţinut că, în cursul lunilor iunie – octombrie 2012, în calitate de agent de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani şi-a încălcat, cu bună ştiinţă, atribuţiile de serviciu, urmărind să nu antreneze răspunderea penală a fiului său – inculpat Lupu Robert-Adrian, a unchiului său – inculpat Lupu Mădălin, precum şi a inculpatului Porumbic Albert - Nicolae, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, comisă în noaptea de 21/22.07.2012, în dauna unui agent economic, de pe raza mun. Botoşani.

De asemenea, în cursul anului 2012 şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu, în legătură cu instrumentarea a altor două dosare de furt calificat, comise în dauna unor persoane fizice de pe raza mun. Botoşani, conducând la vătămarea intereselor legale ale acestora.

Prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Lupu Mădălin, de 25 de ani, Lupu Robert – Adrian, de 22 ani şi Porumbic Albert Nicolae de 22 ani, toţi din mun. Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat.

"Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrunte principiul prezumţiei de nevinovăţie", se mai precizează în comunicatul Parchetului. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
57

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
288

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
173

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...