Zonă de picnic, skatepark și zonă de alergare, în municipiul Botoșani. Unde ar putea fi amenajate!

Reprezentanții municipalității au planuri mărețe în ceea ce privește dezvoltarea unor proiecte ce vizează zona de agrement și de petrecere a timpului liber în muncipiul Botoșani. Iar toate acestea vor fi posibile, potrivit primarului Cătălin Flutur, prin atragerea de fonduri europene pe noul exercițiu financiar.

Zonă de picnic, skatepark și zonă de alergare, în municipiul Botoșani. Unde ar putea fi amenajate!

Autoritățile locale au deja creionat un portofoliu de proiecte, 32 de milioane de lei fiind alocat în total municipiului Botoșani în acest exercițiu financiar.

Primarul Cătălin Flutur susține că sunt puși la dispoziție aproape 3 milioane de euro pentru a intra într-o serie de acțiuni pentru îmbunătățirea mediului urban, revitalizării orașului, regenerării și decontaminării zonelor industriale dezafectate, inclusiv în zonele de reconversie, reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

Edilul a precizat că se dorește amenajarea versantului de la Pacea, unde să fie o zonă de picnic și de relaxare, și de asemenea se au în vedere o serie de investiții în Parcul Mihai Eminescu.
 
"Am luat în calcul o serie de zone din municipiu, dar vorbim de zone care în momentul de față sunt afectate. O să le integrăm în acest proiect. Spre exemplu, tot ce înseamnă versantul Pacea, vizavi de Cornișa. Am putea să modernizăm, să aducem utilități, să folosim pentru picnic, să mai facem o zonă de agrement. Mă gândesc foarte intens în momentul de față să folosim la maxim zona din Parcul Mihai Eminescu care în momentul de față este abandonată, cea între proprietatea privată, care se oprește undeva pe la mijlocul bazinului de înot, și până la terenul celor de la MAI, terenul de fotbal. Este o zonă neexploatată și nevalorificată de noi și pe care putem să o redăm cetățenilor municipiului, mai ales că sunt bani. În parc vrem o zonă de agrement, pentru că este prea simplu să facem doar extinderea parcului cu alei. Ne gândim la o zonă de alergare, la un skatepark, în completare", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Municipalitatea vrea să atragă fonduri europene și pentru punerea în valoare a ruinei din spatele Băii Centrale, unde ar putea fi amenajat un așezământ social. 

"Vrem să identificăm zone din oraș, există un atlas al zonelor deavorizate conceput de Guvernul României iar noi trebuie să ne încadrăm acolo, zonele mărginașe, în primul rând zona ghetourilor, zona locuințelor sociale și eventual zonele de case unde putem organiza zone de petrecere a timpului liber, parcuri, terenuri de joacă pentru copii. Ne gândim intens și sigur va intra în proiectul nostru zona Cișmea pentru că acolo este o zonă care s-a dezvoltat mult în ultimul timp", a menționat Flutur.

Cei mai mulți bani, respectiv 26 de milioane de euro, vor fi folosiți pentru modernizarea transportului local cu tramvaie. Acești bani sunt deocamdată doar pe hârtie, fiind necesare proiecte bine întocmite pentru a putea fi atrași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Investiţii în trei unităţi de învăţământ din Botoşani pentru securitatea la incendiu

Luni, 15 Ianuarie 2018
439

Trei unităţi de învăţământ din municipiul Botoşani vor beneficia de fonduri în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală pentru dotarea cu echipamente în vederea...

Primarul Cătălin Flutur: “Nici ministrul Culturii nu ne onorează cu prezenţa la Zilele Eminescu”

Luni, 15 Ianuarie 2018
488

Primarul Municipiului Botoşani a taxat faptul că nici în acest an nu a ajuns la Botoşani, la Zilele Eminescu, vreun reprezentant al Ministerului Culturii.Edilul a spus că ambasadorul Mar...

Discuţii între ambasadorul Marii Britanii şi primarul municipiului Botoşani. "Este o mare plăcere"

Luni, 15 Ianuarie 2018
246

Edilul i-a prezentat ambasadorului informaţii legate nu doar de cultura judeţului, dar şi de potenţialul economic, precum şi problemele cu care se confruntă municipiul, dar şi  judeţul Bo...